English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 February 2011, 09:46   #1
Tolls
Registered User
Tolls's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: :England:
Posts: 207
Null filter problems - Capture

Hi,

I’m having a few problems grabbing WinUAE video using the ‘Null filter’ and hoped someone could help me out please? When I capture video not using the filter, the screen image is centred and outputs the avi with no problems ‘no_filter.jpg’ - but, its obviously painfully slow to use the emulator.

When I enable the Null filter, the screen appears shifted on the avi recording – but not in the actual emulator window while I’m playing. ‘null_filter.jpg’ shows this shift to the right (and very slightly down) compared to the non filtered avi. I’ve also posted my screen and filter setting below. I’ve messed with every option in there and nothing seems to centre the recording; the sliders effect the output window but have no effect on the avi. I’m finding impossible to grab video without the null filter on.

It’s driving me crazy, so any help really appreciated!

Thanks.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	no_filter.jpg
Views:	176
Size:	230.8 KB
ID:	27876   Click image for larger version

Name:	null_filter.jpg
Views:	181
Size:	223.5 KB
ID:	27877   Click image for larger version

Name:	null_filter_settings.jpg
Views:	161
Size:	126.0 KB
ID:	27878   Click image for larger version

Name:	display_settings.jpg
Views:	159
Size:	146.3 KB
ID:	27879  
Tolls is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 February 2011, 13:01   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,512
Video capture is very low priority feature. You may try increasing width of display and toggling capture before filtering checkbox.
Toni Wilen is offline  
Old 24 March 2012, 18:24   #3
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Posts: 4,536
Yep, checking Capture Before Filtering box worked! But instead of the set 336x264 I get something like big with huge margins all around, probably 384x288. Centering works, so I can crop it manually, but it save a step if it captured what you see in the window.

While I'm wishing, I'd like to also have events Start Recording and Stop Recording to bind keys to. And maybe add a digit to the filename if it exists, so you don't have to go to Explorer and rename before starting again. (Wasn't it like that before, or did I dream it?)
Photon is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with video capture Reasonjp support.WinUAE 1 25 August 2013 02:34
Null Modem cable problems on an A500 Gareth New to Emulation or Amiga scene 6 21 January 2010 00:30
Unfiltered 'Null Filter' (point resize) NoX1911 request.UAE Wishlist 6 20 December 2009 14:53
LEDs offscreen with NULL filter @ 640x480 NoX1911 support.WinUAE 2 28 May 2006 13:57
WinUAE, Avioutput with Null Filter crashes Schatti support.WinUAE 8 16 December 2004 20:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.05973 seconds with 14 queries