English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. Language > Coders. Blitz Basic

 
 
Thread Tools
Old 28 December 2019, 13:24   #81
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,474
AHI (start 1994) comes later and is only useful with fast processors because of it's mixing nature. Games used Paula direct because there wasn't something else. Some later games in the mid/end '90 supported it. It has also a Paula direct mode.
daxb is offline  
Old 28 December 2019, 15:48   #82
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,552
Yeah, but games used paula direct because they didn't need/want any library or the OS to play audio. But there are players (TFMX) that are able to play more than 4 channels at once (or possibly game engines). Still using hardware/custom code.
jotd is offline  
Old 10 January 2020, 23:59   #83
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,451
Decided to give the 5.3 version of this library a go, but can't get the example program to work under Amiblitz 3.7.3 on WinUAE. It compiles fine (for simplicity I changed the paths to ram:filename, but kept everything else the same), but just sits there silently mocking me. It quits fine when I right-click, and the debugger doesn't show any issues. The mod plays fine in HippoPlayer. Is there something I'm missing?
Daedalus is offline  
Old 11 January 2020, 20:35   #84
MickGyver
Registered User

MickGyver's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Finland
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by Daedalus View Post
Decided to give the 5.3 version of this library a go, but can't get the example program to work under Amiblitz 3.7.3 on WinUAE. It compiles fine (for simplicity I changed the paths to ram:filename, but kept everything else the same), but just sits there silently mocking me. It quits fine when I right-click, and the debugger doesn't show any issues. The mod plays fine in HippoPlayer. Is there something I'm missing?
Hmm, wait a minute. The pt library uses number 195, maybe that library number is used by another library in Amiblitz 3.7.3?
MickGyver is offline  
Old 12 January 2020, 01:05   #85
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,451
Yeah, there's one of the Lotan libraries that also uses 195 - that's an old one though from the Ultimate Blitz CD I think, it's also #195 in my Blitz 2.1 setup. But I changed the library number to 48 and rebuilt my deflibs with it, and the commands are recognised fine (though the library name itself is not).
Daedalus is offline  
Old 12 January 2020, 12:02   #86
MickGyver
Registered User

MickGyver's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Finland
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by Daedalus View Post
Yeah, there's one of the Lotan libraries that also uses 195 - that's an old one though from the Ultimate Blitz CD I think, it's also #195 in my Blitz 2.1 setup. But I changed the library number to 48 and rebuilt my deflibs with it, and the commands are recognised fine (though the library name itself is not).
I might have done something wrong when porting version 5.3 to Blitz Basic. I have no idea what though. I will do some testing myself as soon as I find the time.
MickGyver is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Demos with music or sound effects in time with graphic effects mark_k request.Demos 7 07 December 2016 21:23
Sound issue, not all sound effects played. Connorsdad support.WinUAE 16 23 February 2015 17:32
Sound Effects in IK+ noel411 support.Games 3 07 September 2007 04:12
IK+ sound effects not working andreas support.WinUAE 4 26 July 2005 21:21
How to rip sound / effects wlcina support.Games 16 18 April 2005 04:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06716 seconds with 14 queries