English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 22 March 2010, 22:03   #1
Taghor
 
Posts: n/a
Cool Amiga 500 running XP Mod?

Okay folks, before you crucify me the original amiga i used was dead..well the MB anyway..

And no its not really an A500... its using an ITX motherboard..

However this is what i did with it(And some other components..),

What do you guys think?

[ Show youtube player ]

It's not completly finished, need to fiddle around with the CD Panel.

but comments / oppinions or even criticism will be appreciated

Thanks!!

Joe.
 
Old 22 March 2010, 22:08   #2
Charlie
. . Mouse . .
Charlie's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nowhere
Age: 51
Posts: 1,792
Me like!

Curiosity:
Is the Amiga keyboard working with your Mini-ITX board?
That's the part of these case-mods I really hate doing...
Charlie is offline  
Old 22 March 2010, 22:10   #3
Djay
aka breakpoint

Djay's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Brighton / UK
Age: 44
Posts: 3,091
Taghor - a fellow EAB'er from Brighton, Welcome!
Djay is offline  
Old 22 March 2010, 22:13   #4
Taghor
 
Posts: n/a
Thank you!!!

Yes.. it is, i used keyrah i will post some pictures later if you like.. keyrah was annoying as everything inside was as tight as the rearend of a duck..

But you just put an A1200 keyboard straight into it and connect it up by USB.. a few things needed the Dremel to them but that wasnt to difficult..
 
Old 22 March 2010, 22:20   #5
Taghor
 
Posts: n/a
Ahh so there are people in the south east with amiga's still.. i thought i was the only one :P
 
Old 22 March 2010, 22:37   #6
Bronko
Remember: Shoot or die!
Bronko's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg / Germany
Posts: 89
Send a message via ICQ to Bronko
One day, I'll do the same with my dead A500 hull, it looks very nice!
The Cd Tray opening with the side expansion blend would have been a nice bonus, but I guess, that didn't fit in the inside...

Does it have a floppy drive on the right side? More useful but less cool would be a card reader...
Bronko is offline  
Old 22 March 2010, 22:40   #7
klx300r
Registered User
klx300r's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, Canada
Age: 50
Posts: 850
be even cooler if it were running Amiga OS4.1
welcome aboard
klx300r is offline  
Old 22 March 2010, 22:50   #8
Taghor
 
Posts: n/a
Well im going to modify how the tray looks so it atleast is the right colour and fits more snugly to the case..unfortunatly it wouldn fit in the expansion slot with a keyboard there..

I'v already planned a card reader to go where the drive bay was but its not going to be that easy fitting it in, even though the board i have is very small.. however one feature I like is that the old floppy drive button is now used as the power button. hopefully im going to be recrafting some of the plastic and blending it in so it dosnt look too odd..

Hopefully when its finished it will be shweeet lol..
 
Old 22 March 2010, 23:25   #9
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 52
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
get a boing sound to replace the windows start up sound

just a thought but lets look under the hood plz
cosmicfrog is offline  
Old 22 March 2010, 23:36   #10
Paul_s
Stuck in the 80s

Paul_s's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Amigaville
Age: 41
Posts: 3,243
How did you get the fancy workbench 1.3 screen on the XP splash screen? Is it some form of freeware?

I'm afraid you have commited a sort-of-cool-criminal-offence (no, it's not a smooth criminal) so I'm afraid we'll have to execute you by way of a toaster.
Paul_s is offline  
Old 23 March 2010, 01:26   #11
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,462
Quote:
Originally Posted by Paul_s View Post
How did you get the fancy workbench 1.3 screen on the XP splash screen? Is it some form of freeware?

I'm afraid you have commited a sort-of-cool-criminal-offence (no, it's not a smooth criminal) so I'm afraid we'll have to execute you by way of a toaster.

http://www.stardock.com/products/bootskin/

http://www.wincustomize.com/skins.as...2&search=amiga

AmigaFriend is offline  
Old 23 March 2010, 05:22   #12
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 53
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
It is not compatible with WinXP?
rkauer is offline  
Old 23 March 2010, 11:30   #13
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,462
Quote:
Originally Posted by rkauer View Post
It is not compatible with WinXP?
There are two versions, one for XP other for Vista:

http://www.stardock.com/products/bootskin/downloads.asp
AmigaFriend is offline  
Old 23 March 2010, 15:41   #14
paulo_becas
Registered User
paulo_becas's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Porto/Portugal
Age: 44
Posts: 462
Quote:
Originally Posted by Taghor View Post
Okay folks, before you crucify me the original amiga i used was dead..well the MB anyway..

And no its not really an A500... its using an ITX motherboard..

However this is what i did with it(And some other components..),

What do you guys think?

[ Show youtube player ]

It's not completly finished, need to fiddle around with the CD Panel.

but comments / oppinions or even criticism will be appreciated

Thanks!!

Joe.
Really nice indeed.
I'm thinking doing something like that but i don't have a dead Amiga so i can use the case and everything else.
Can you show us the insides of your machine?

Nice work
paulo_becas is offline  
Old 23 March 2010, 15:51   #15
8bitbubsy
Registered User

8bitbubsy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Posts: 1,339
Quote:
Originally Posted by cosmicfrog View Post
just a thought but lets look under the hood plz
Quote:
Originally Posted by paulo_becas View Post
Can you show us the insides of your machine?
Please!
8bitbubsy is offline  
Old 23 March 2010, 15:55   #16
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Wanted to post a picture of a mutant, but I just say that I'm not much into it Guess you deserve some case mod kudos though
TCD is offline  
Old 23 March 2010, 21:33   #17
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
I dont undersatnd why anyone would want to make an amiga like windows
Kitty is offline  
Old 24 March 2010, 01:14   #18
Bronko
Remember: Shoot or die!
Bronko's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg / Germany
Posts: 89
Send a message via ICQ to Bronko
Yes you don't understand, he didn't make the Amiga more like Windows, but his Windows box more like Amiga!
Bronko is offline  
Old 29 March 2010, 01:00   #19
Taghor
 
Posts: n/a
I realise the pictures of a poor quality but here are some photos..

be kind please!! its not yet finished..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0128.jpg
Views:	310
Size:	62.9 KB
ID:	24803   Click image for larger version

Name:	IMG_0129.jpg
Views:	423
Size:	90.8 KB
ID:	24804   Click image for larger version

Name:	IMG_0130.jpg
Views:	345
Size:	83.0 KB
ID:	24805   Click image for larger version

Name:	IMG_0132.jpg
Views:	305
Size:	33.1 KB
ID:	24806   Click image for larger version

Name:	IMG_0133.jpg
Views:	313
Size:	43.1 KB
ID:	24807  

Click image for larger version

Name:	IMG_0134.jpg
Views:	357
Size:	51.4 KB
ID:	24808  
 
Old 29 March 2010, 01:27   #20
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 9,768
I am liking what I am seeing!!!


now how about you play with X-Amiga and Amithalon (if you need sources hit me up on PM)


also, for a little more grunt under the hood (and keep it small) lets talk SBC (single Board Computers)

there two form factors that would interest this type of hackery

1. PICMG form factor
2. Half ISA / Golden Finger

they range upto 2x Dual Core chips if you have the cash and will have more poke than a stoke on speed!

Prices are a little random, but heres some you might want to consider if you do another project

£27 Arcom SBC (inc PSU and postage) would fit internal A500/1200

£58 LGA 775 Intel® Core 2 Quad PICMG factor
  • Ram: upto 8GB DDR2 8000
  • Display: VGA Intgrated in Intel Q965
  • Audio: 7.1 channel HD Audio Kit with Realtek ALC883 supports dual audio streams

of course you will need some juice for this type of jig - atleast 300 watts (possibly two or more 200watt PSW's in Parallel should do it running from a 25v 15amp plug pack)

yeah... expensive... but what a machine =D
Zetr0 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My 500 HxC Mod paulo_becas Hardware mods 9 17 September 2013 19:56
Amiga 500 running Google on BBC TV Steve Amiga scene 6 15 September 2012 16:36
Escort2/2MB ram card for A1000 or 500 if you want to mod Paul_s MarketPlace 0 17 August 2010 14:19
trying to get an Amiga 500 running mechanicalmike support.Hardware 4 08 July 2009 11:33
WTB: Amiga 600, 500, 500 +, 1200 (NTSC) JeremyDay MarketPlace 2 30 November 2006 04:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10451 seconds with 16 queries