English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 December 2013, 20:36   #1
DJ Mike
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Age: 36
Posts: 68
Sound issues in Roadkill A1200 in 2.7.0

Trying to run the disk version of Roadkill (IPF-sourced) in WinUAE and I'm getting some weird issues with the sound. The title music is fine but when you race around the track most of the sound effects are just replaced with noise (although you can hear the rev sound pitching up and down, just that it's noise instead of an actual sound!) - I've tried a QuickStart config for A1200 and my own config and nothing seems to solve it. Any ideas?
DJ Mike is offline  
Old 30 December 2013, 01:38   #2
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 1,252
Windowed or Full-Screen ?

I get bum sound from WinUAE in Windowed Mode.
Nobby_UK is offline  
Old 30 December 2013, 08:03   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,641
Quote:
Originally Posted by Nobby_UK View Post
Windowed or Full-Screen ?

I get bum sound from WinUAE in Windowed Mode.
I don't think so. It would affect all games, not just one. (Windowed mode slowdown = bad driver, too slow PC, some weird display driver control panel config, double vs triple buffer change may also help sometimes)
Toni Wilen is online now  
Old 30 December 2013, 08:36   #4
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 42
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
This also happens with a real Amiga with ACA 1230. Should file a mantis bugreport.
Bamiga2002 is offline  
Old 30 December 2013, 23:07   #5
DJ Mike
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Age: 36
Posts: 68
Bamiga2002: That's interesting to know. I think the last time I played this on a real Amiga was my vanilla 1200... wonder if it would have the same issue with the Blizzard 030 I have now... Quite possible it really is just a bug with the game then!

I'm running in fullscreen but as Toni says that shouldn't really make a difference.
DJ Mike is offline  
Old 31 December 2013, 06:34   #6
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 42
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Tested Roadkill WHDLoad (version 2.1-B - 22.05.05) with A1200+BPPC, same thing. It's like a fuzzing sound when you drive around the tracks, and the AGA-version is the culprit - CD32-version sound is OK.
Bamiga2002 is offline  
Old 31 December 2013, 11:11   #7
DJ Mike
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Age: 36
Posts: 68
That's curious - I tried CD32 version in WinUAE with WHDLoad install and still got the buzzing sound.

Should point out that it's more intermittent than I thought though. Occasionally the sound will work just fine but then you can go on to the next track or even be half way round the one you're on and some of the sounds will suddenly turn to static.
DJ Mike is offline  
Old 31 December 2013, 11:50   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,641
It probably is bad sound DMA waits + 68020 CE mode being not accurate enough yet. It would also explain why it only happens on faster real hardware.
Toni Wilen is online now  
Old 18 August 2016, 10:44   #9
Octopus66
Registered User

 
Join Date: Feb 2016
Location: London
Posts: 102
Hi all - does anyone have any suggestions for a config which will minimise this sound error in newest WinuAE 3.3.0?
Toni - is there any chance of this being fixed in the future? If you are right I assume this could be a long way off?
Thanks
Octopus66 is offline  
Old 27 March 2019, 01:03   #10
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 299
still the same problem 5 yrs later , this time it does the same on my tf330 030 and also did it on the tf328, the cd32 version starts out working ok,then when i fire a rocket,the accelerate button on the joypad no longer works.
So probably a problem with the whdload version of the 2.1b version of the game rather than a winuae problem.
xubidoo is offline  
Old 23 February 2020, 23:23   #11
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,634
2.2 fixes the control problem. For the sound, I couldn't reproduce yet, which is frustrating, as so many people have the issue
jotd is online now  
Old 24 February 2020, 03:14   #12
hexaae
Registered User

hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 44
Posts: 1,429
Try these settings (tooltypes for the WHDLoad icon) for Roadkill CD32/A1200:

SLAVE=RoadkillCD32.Slave
PRELOAD
ExecuteStartup=
ExecutePostDisk=uae-configuration cachesize 0 cpu_speed real cpu_compatible false


(assuming you have C:uae-configuration tool in your command path). No trashed samples.
hexaae is offline  
Old 24 February 2020, 06:49   #13
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,634
I don"t care about a winuae setting that fixes the sound. If real amigas have issues with the sound, I'd prefer a winuae setting that trashes the sound so I can 1) reproduce 2) fix.
jotd is online now  
Old 24 February 2020, 10:56   #14
hexaae
Registered User

hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 44
Posts: 1,429
Ah didn't notice it was reported on real HW.
hexaae is offline  
Old 24 February 2020, 11:31   #15
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,507
Yep, I have the original floppy disk version of this game and can confirm that the sound effects in-game are corrupted on my accelerated A1200. A WHDLoad version I downloaded however works fine with all sound intact on the same machine. I can't remember what version it is exactly - maybe the CD32 version?
Daedalus is offline  
Old 24 February 2020, 11:55   #16
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,634
Yes. Some people reported that the CD32 version has no sound issues when the AGA version had issues. Some reported that CD32 version had issues too... Go figure

@Daedalus can you test the AGA version on your machine? I can provide it if you don't have it
jotd is online now  
Old 24 February 2020, 12:17   #17
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,507
Sure, I don't have access to my original disks at the moment and I'm not 100% sure I have it installed (or have images of the disks) since I found a different version that works, so if you have an archive you'd like me to try, send it on. It might be a few days but I'll try it out soon.

I'll PM you my email address.
Daedalus is offline  
Old 24 February 2020, 12:48   #18
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,862
I would say just test using Retroplay's preinstalled package:

Roadkill_v2.2_AGA_1108.lha
DamienD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Roadkill / Zyconix WHDload Sound/GFX problems Riempie support.Games 15 26 March 2020 23:26
Sound issues? thermalthong support.Hardware 18 02 November 2012 18:14
A1200 sound and hdd issues slk486 support.Hardware 7 24 November 2011 10:41
A1200 sound issues arnljot support.Hardware 5 06 February 2008 13:16
Sound & Floppy issues on A1200 r6stu support.Hardware 8 09 November 2005 09:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08801 seconds with 15 queries