English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Demos

 
 
Thread Tools
Old 07 July 2018, 17:44   #1
Yragael
Registered User

 
Join Date: Jun 2017
Location: Paris
Posts: 40
Looking for a demo with adaptive vector balls

Hi


I'm writing an article about BOBs, and I would like to mention vector balls. I am looking for a demo with vector balls, where a ball diameter would change depending on the depth of the ball. Usually, this diameter is always the same.



Does anybody remember such a demo ?


Also, I remember I came across a demo where the balls were not balls, but little cubes. And I forgot the name of the demo. Does anybody know what demo it may be ?
Yragael is offline  
Old 09 July 2018, 21:29   #2
volvo_0ne
Registered User

 
Join Date: Mar 2015
Location: Sheffield UK
Posts: 315
Real Empathy By Virtual has adaptive objects.
about half the way through (after the 2nd "movie")

http://www.pouet.net/prod.php?which=65752

Not sure if this is the kind of thing you are looking for

BTW it ONLY works with a 1.2 Kickstart, and even then you need to faff about with settings in Winuae

It's a feisty one for sure!
volvo_0ne is offline  
Old 17 July 2018, 21:40   #3
Yragael
Registered User

 
Join Date: Jun 2017
Location: Paris
Posts: 40
I could not make it work. Displays a nice kickstart logo animation, then a message and loads up to track 20, then nothing. I used a classic A500 no FAST kickstart 1.3 (won't load with 1.2 : setpatch fails). Any hints about the required tweakings in WinUAE ?
Yragael is offline  
Old 17 July 2018, 22:27   #4
volvo_0ne
Registered User

 
Join Date: Mar 2015
Location: Sheffield UK
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by Yragael View Post
I could not make it work. Displays a nice kickstart logo animation, then a message and loads up to track 20, then nothing. I used a classic A500 no FAST kickstart 1.3 (won't load with 1.2 : setpatch fails). Any hints about the required tweakings in WinUAE ?
I have a WHDLoad "fixed" version which may/may not help.

It works on A1200+8Mb Fastram config for me (that's prettymuch all I use), although the first part (chequoured floor & vector objects) ar out of sync & some objects don't show, but the later parts are fine.

I'll pop it in the zone if you like?
volvo_0ne is offline  
Old 17 July 2018, 22:34   #5
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,092
Quote:
Originally Posted by Yragael View Post
Also, I remember I came across a demo where the balls were not balls, but little cubes. And I forgot the name of the demo. Does anybody know what demo it may be ?

[ Show youtube player ].

Quote:
Originally Posted by volvo_0ne View Post
I have a WHDLoad "fixed" version which may/may not help.

It works on A1200+8Mb Fastram config for me (that's prettymuch all I use), although the first part (chequoured floor & vector objects) ar out of sync & some objects don't show, but the later parts are fine.

I'll pop it in the zone if you like?

As I'm the one who made the WHDLoad patch I'd appreciate such reports on the Mantis bug tracker as I can only fix problems I know about. What CPU does your A1200 have?

Edit: checked my WHDLoad readme, I even mentioned the timing problems (a lot of work to fix these), as for the disappearing objects, did you try NOCACHE as suggested in the readme?


Quote:
I used a classic A500 no FAST kickstart 1.3 (won't load with 1.2 : setpatch fails). Any hints about the required tweakings in WinUAE ?
Demo works fine on 1.3 (that it only works on 1.2 as mentioned is wrong) and 1 MB (512k+512k).

Last edited by StingRay; 17 July 2018 at 22:49. Reason: All replies in a single post
StingRay is online now  
Old 17 July 2018, 22:45   #6
volvo_0ne
Registered User

 
Join Date: Mar 2015
Location: Sheffield UK
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
As I'm the one who made the WHDLoad patch I'd appreciate such reports on the Mantis bug tracker as I can only fix problems I know about. What CPU does your A1200 have?
Hi Stingray
It's WinUAE A1200 + 8Mb fastram 68020 nothing fancy and I hav,n't tried tweaking the WHDload settings either.

I love this demo and thanks for making the WHDLoad

It was always troublesome from the first time I got it, infact I never saw the end of it until about 2012 when I discovered WinUae!
volvo_0ne is offline  
Old 17 July 2018, 22:51   #7
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,092
Quote:
Originally Posted by volvo_0ne View Post
Hi Stingray
It's WinUAE A1200 + 8Mb fastram 68020 nothing fancy and I hav,n't tried tweaking the WHDload settings either.

I love this demo and thanks for making the WHDLoad

It was always troublesome from the first time I got it, infact I never saw the end of it until about 2012 when I discovered WinUae!

Try NOCACHE (there is a lot of self-modifying code which cause quite a bit of problems on anything else than 68000 machines. I may revisit the patch one day but it really requires a lot of work to fix the timing, not 100% sure I can be bothered even though I like the demo.
StingRay is online now  
Old 17 July 2018, 22:54   #8
volvo_0ne
Registered User

 
Join Date: Mar 2015
Location: Sheffield UK
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by Yragael View Post
I could not make it work. Displays a nice kickstart logo animation, then a message and loads up to track 20, then nothing. I used a classic A500 no FAST kickstart 1.3 (won't load with 1.2 : setpatch fails). Any hints about the required tweakings in WinUAE ?
ok you need

1.2 rom, ocs agnus, 512 chip +512k slow ram

BUT the most important thing is set slider to "Best Compatability" or it will not work

Also it *sometimes* doesn't work in UAE if you have 2 drives implied (No idea why)

Hope this helps
V1
volvo_0ne is offline  
Old 17 July 2018, 23:40   #9
volvo_0ne
Registered User

 
Join Date: Mar 2015
Location: Sheffield UK
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
Try NOCACHE (there is a lot of self-modifying code which cause quite a bit of problems on anything else than 68000 machines. I may revisit the patch one day but it really requires a lot of work to fix the timing, not 100% sure I can be bothered even though I like the demo.
I appreciate you even doing a WHDLoad for such an obscure & old production StingRay, it is awesome, Thank you!

I was quite late to the Amiga (My first was an A500+ vanilla) Then I had an A1200 and a CDTV (for the cd drive via PARNET mainly) then I found out about comms & BBS's etc

So I wasn't really party to the earlier productions, but for some reason (probably the music) i always had a love for this particular demo.

Even thought it wasn't "groundbreaking" to me at the time, I still revisit it regularly.

Once again, Thanks for the WHDLoad which makes things much easier than configuring just for this ONE demo ( I dont think I use 1.2 for ANYTHING else)

Cheers dood!
volvo_0ne is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
adaptive startup-sequence depending on accelerator ram elbrunzy support.Other 5 02 August 2017 21:40
A600 recapping and solder balls ppsh41 support.Hardware 12 25 October 2016 11:24
Maximum Velocity demo (vector part glitches) amilo3438 support.WinUAE 30 18 July 2013 20:46
Electricity & Balls caffeinekid Looking for a game name ? 13 23 October 2006 19:03
The first filled vector demo? Photon request.Demos 6 28 July 2005 13:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07071 seconds with 15 queries