English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 24 January 2017, 18:14   #1
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 739
Frozen Workbench and HDD Led Solid On: What is Happening?

Hi all!

Long time no post, sorry about that! Life caught up with me unexpectedly and I am trying to get back on my feet... which means going back to my dear Amiga .

For a little while now (few weeks), my Amiga server has had problems: after a reboot, everything works fine for a while but then, after few hours, the Workbench freezes and the HDD led is on solid. From that point on, any program accessing the HDD just freezes...

My Amiga is an A1200 motherboard with Blizzard 1240 and a SanDisk CF card with the Workbench partition as DC-FFS, another DC-FFS partition, and all the other partitions as PSF\03. I ran DiskSalv on the DC-FFS partitions without finding any error. I ran PSFDoctor (Check mode) and it said that my PSF\03 partitions were formatted with "PSF-II 18.5" and that they are all fine.

What could be happening? Could the CF card be corrupted/broken?

Cheers!
tygre is online now  
Old 24 January 2017, 18:23   #2
Robbie
Registered User

 
Join Date: May 2015
Location: Southbourne
Posts: 72
I had an SSD drive that started working intermittently once. Would start working fine, then freeze everything as you described.

The only other thing perhaps could be a failing power supply?
Robbie is offline  
Old 24 January 2017, 18:23   #3
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,599
I once installed (unintentionally) DC-FFS on my HDD and it gave read errors almost every minute. DC-FFS is meant primarily just for floppies afaik.
zipper is offline  
Old 01 March 2017, 03:11   #4
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 739
Hi all!

Thanks for your advice... Definitely something is going on... After freezing regularly... My Amiga has now been running for 20 days without failing!





Cheers!
tygre is online now  
Old 01 March 2017, 18:17   #5
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,263
Did you ever recap it? Erratic behavior usually means bad capacitors.
Akira is offline  
Old 01 March 2017, 22:07   #6
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 739
Hi Akira!

Yes, it was recapped but I must check it again... I discovered with a friend that another of my recapped Amiga had been only "partially" recapped...

Cheers!
tygre is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possible (mis)using of HDD LED in A3000? tnt23 support.Hardware 14 01 August 2018 00:50
HDD LED with a mind of its own john1979 support.Hardware 24 08 January 2015 23:29
problem with HDD LED diodes orange support.Hardware 2 07 October 2010 10:59
A1200 Hdd Led robheaton support.Hardware 5 19 December 2009 21:32
is the HDD led supposed to work when using CF card Interceptor support.Hardware 2 25 September 2007 10:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07753 seconds with 13 queries