English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 05 March 2016, 19:30   #281
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
I just noticed that booting from directory harddrive is much faster now.

(Hang problem is not solved yet)
Toni Wilen is online now  
Old 06 March 2016, 12:50   #282
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
First hang problem solved: because it now busy waits, it can steal all time from other processes and cause a deadlock if busy waiting process has higher priority (like filesystem handlers). Lowering priority to very low after few busy waiting rounds (normally response comes very quickly anyway) fixed it.

Other hangs probably are caused by old bugs that only now trigger very easily because of timing change, so far all seem to have same side-effect: Amiga side is waiting for host to respond to trap "slot" X but host side sent it to trap "slot" Y. Then both wait for something that can never happen..
Toni Wilen is online now  
Old 06 March 2016, 13:32   #283
Aegis
Gentleman

Aegis's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: The Fortesque Mansion
Posts: 235
Tested! uaenet.device is working again as are pFTP and OWB
Aegis is offline  
Old 07 March 2016, 19:13   #284
Michael
A1260T/PPC/BV/SCSI/NET

Michael's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow / Russia
Posts: 685
Interesting...

QUAKE software 640x480
PIV - 17.6 FPS (some blackouts / rare empty frames)
UAEGFX - 18 FPS (good)

AmigaRacer 640x480
PIV - 35 FPS (unplayable with music due to timer lock to 60 fps)
PIV - 60 FPS (playable with no music)
UAEGFX - 60 FPS (good and playable with sound & music)
Michael is offline  
Old 12 March 2016, 19:30   #285
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
Any speed tests between "old" and "new" trap system?

winuae.7z updated. Some tweaks and sanity tests added (outputs log message if something goes wrong).
Toni Wilen is online now  
Old 12 March 2016, 20:51   #286
Aegis
Gentleman

Aegis's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: The Fortesque Mansion
Posts: 235
Got an odd issue with NetSurf/uaenet with the new trap system - can't load any web sites (endless loading - no problems with beta 8) - the weird thing is that OWB/Odyssey still work
Aegis is offline  
Old 12 March 2016, 21:07   #287
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
Redownload and create log with -netlog command line parameter (you can cut out all boot related and only leave log messages after starting netsurf if log becomes too big)
Toni Wilen is online now  
Old 12 March 2016, 21:32   #288
Aegis
Gentleman

Aegis's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: The Fortesque Mansion
Posts: 235
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Redownload and create log with -netlog command line parameter (you can cut out all boot related and only leave log messages after starting netsurf if log becomes too big)
Will do!

*Edit* wasn't sure what was safe to delete so I left it intact (264kb) - attached!
Attached Files
File Type: zip WinUAE_3.3.0_logs.zip (34.4 KB, 104 views)

Last edited by Aegis; 13 March 2016 at 19:05.
Aegis is offline  
Old 19 March 2016, 17:49   #289
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
I missed your edit until now..

Quote:
23-009 [1637 219-203]: -> 0D5E86D0 Accepted, CMD_READ, REQ=3EC6D00C LEN=236
23-009 [1637 224-204]: uaenet.device:0 async request 3ec6d00c removed
23-009 [1637 225-206]: -> 0D5E8718 packet dropped, LEN=236
23-009 [1637 225-206]: -> 0D5E8790 packet dropped, LEN=236
23-009 [1637 225-206]: -> 0D5E87C0 packet dropped, LEN=236
23-009 [1637 225-206]: -> 0D5E84D8 packet dropped, LEN=236
23-009 [1637 221-207]: -> 0D5E84F0 packet dropped, LEN=145
23-009 [1637 221-207]: -> 0D5E8508 packet dropped, LEN=145
23-009 [1637 221-207]: -> 0D5E8A00 packet dropped, LEN=145
23-014 [1638 226-009]: S2: IO=3ec6d08c 069E03D8 C=02 T=0800 S=525400123502 D=000000323334 L=40 D=3EC6D08C SD=00000000 BM=3FFB4700
23-014 [1638 222-010]: uaenet.device:0 async request 3ec6d08c added
This could be the problem. Does these messages ("packet dropped") appear if you use older version?
Toni Wilen is online now  
Old 19 March 2016, 18:50   #290
Aegis
Gentleman

Aegis's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: The Fortesque Mansion
Posts: 235
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
This could be the problem. Does these messages ("packet dropped") appear if you use older version?
I'm just about to do some open-heart surgery on my PC - assuming I don't kill it in the process I'll test this later on this evening
Aegis is offline  
Old 19 March 2016, 19:21   #291
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
winuae.7z updated, may fix the problem. Assuming I guessed what was wrong.
Toni Wilen is online now  
Old 20 March 2016, 00:16   #292
Aegis
Gentleman

Aegis's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: The Fortesque Mansion
Posts: 235
No, that latest winuae.7z (or b9) still doesn't work - I've attached the logs from beta 8 but a quick search through didn't reveal any dropped packets

Switching back to A2065 makes NetSurf work again in b9 so it's definitely uaenet.
Attached Files
File Type: zip WinUAE_3.3.0_Beta_8.zip (55.8 KB, 94 views)

Last edited by Aegis; 20 March 2016 at 00:22.
Aegis is offline  
Old 20 March 2016, 14:33   #293
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
Nothing obvious in the log. I added some more logging to winuae.7z update..
Toni Wilen is online now  
Old 20 March 2016, 16:14   #294
Aegis
Gentleman

Aegis's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: The Fortesque Mansion
Posts: 235
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Nothing obvious in the log. I added some more logging to winuae.7z update..
Done - I've attached two sets of logs - one for NetSurf and one for OWB - same deal with both: load OS4.1, load browser, go to amiga.org - NetSurf doesn't work (works with b8) OWB works on b8/9.
Attached Files
File Type: zip WinUAE_netlog_logs.zip (90.4 KB, 87 views)
Aegis is offline  
Old 20 March 2016, 17:04   #295
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
winuae.7z updated again, a bit more logging again. Only non-working winuaelog.txt is needed.
Toni Wilen is online now  
Old 20 March 2016, 17:14   #296
Aegis
Gentleman

Aegis's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: The Fortesque Mansion
Posts: 235
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
winuae.7z updated again, a bit more logging again. Only non-working winuaelog.txt is needed.
Here you go
Attached Files
File Type: zip winuaelog.zip (24.6 KB, 89 views)
Aegis is offline  
Old 20 March 2016, 17:26   #297
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
Updated. Again.
Toni Wilen is online now  
Old 20 March 2016, 17:38   #298
Aegis
Gentleman

Aegis's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: The Fortesque Mansion
Posts: 235
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Updated. Again.
New log
Attached Files
File Type: zip winuaelog.zip (26.1 KB, 84 views)
Aegis is offline  
Old 20 March 2016, 18:18   #299
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,873
Delayed dropped packet support seems to work now (wait a bit before dropping if there is no readers queued because Amiga side was too busy) so problem apparently is caused by something else.

I don't have any ideas anymore, perhaps some better test case can be found later..
Toni Wilen is online now  
Old 20 March 2016, 18:25   #300
Aegis
Gentleman

Aegis's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: The Fortesque Mansion
Posts: 235
Ok, I'll speak to Chris (NetSurf dev) 'cause I'm sure he'll be curious about NetSurf bugging out whilst OWB/Odyssey are working - maybe it's easier for him to fix it his end.

I'll add this one to my list of other anomalous bugs (DVD issues )
Aegis is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE 1.3 Development Series FrodeSolheim support.FS-UAE 376 28 October 2012 17:42
FS-UAE 1.1 Development Series FrodeSolheim support.FS-UAE 214 06 May 2012 13:53
OS4 compatible? oRBIT Coders. General 1 12 May 2010 14:50
E-UAE Development pjhutch support.OtherUAE 1 06 October 2008 02:26
Status of E-UAE pjhutch support.OtherUAE 3 29 June 2008 23:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10941 seconds with 14 queries