English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 19 March 2010, 01:33   #1
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 2,989
Tfx Aga?

Anyone of you WHDLOAD guys feel like sorting the mess of patches and versions that is TFX?

Just to give some history (for those that don't know).

It was going to be an Amiga AGA release and was a port of the popular PC game and was arguably the most ambitious and demanding AGA game at the time. Unfortunately Commodore imploded which killed the release. One of the main coders kept hacking away for a few years after that and released various patches and versions of the game.

This would have to be an 060 only release, no other processor would have the grunt to do it justice.

Last edited by NovaCoder; 19 March 2010 at 01:38.
NovaCoder is offline  
AdSense AdSense  
Old 19 March 2010, 05:02   #2
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 40
Posts: 2,363
I ended up getting a version of it on a Cover CD from CU Amiga but it ran PIG SLOW on my 030@50 and even with an 060 it runs like absolute shit! but i have heard there are some patches here or there somewhere that can speed things up but its been many years since i knew of this and i could not provide the details that were once so resonate in my mind.
blade002 is offline  
Old 19 March 2010, 05:36   #3
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 2,989
Quote:
Originally Posted by blade002 View Post
I ended up getting a version of it on a Cover CD from CU Amiga but it ran PIG SLOW on my 030@50 and even with an 060 it runs like absolute shit! but i have heard there are some patches here or there somewhere that can speed things up but its been many years since i knew of this and i could not provide the details that were once so resonate in my mind.
Yep it's a real dogs dinner

But if someone could sort through the mess and recompile for 060 it would probably be quite playable
NovaCoder is offline  
Old 19 March 2010, 07:49   #4
Vairn
The Grim-Button

Vairn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Melbourne Australia
Age: 33
Posts: 357
Send a message via Skype™ to Vairn
From what I remember the CU amiga version was a beta, and it was nether finished.

I also remember reading somewhere that original author never had an 060, so he never was able to test it on one.
Vairn is offline  
Old 19 March 2010, 13:25   #5
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 40
Posts: 2,363
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
Yep it's a real dogs dinner

But if someone could sort through the mess and recompile for 060 it would probably be quite playable
Quote:
Originally Posted by Vairn View Post
From what I remember the CU amiga version was a beta, and it was nether finished.

I also remember reading somewhere that original author never had an 060, so he never was able to test it on one.
This is so very true! I think the 060 could really pump out some reasonable frame rates if it "was" recompiled

And yeah, the CU version really really sucked!
blade002 is offline  
Old 19 March 2010, 14:43   #6
musojon74
Registered User
musojon74's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dereham, United Kingdom
Age: 40
Posts: 433
Yeah, runs like a dog on my 060. I never got any of the patched versions above 020 to work It was supposed (according to review) to be quite quick on the 060 though, but none of the configs I've used have run very fast at all.
musojon74 is offline  
Old 19 March 2010, 21:10   #7
Steve
Senior Member
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Castelnovo ne Monti/Italy
Age: 36
Posts: 1,842
My HDF version runs like a dream in WinUAE. Plus there aren't that many bugs. Its very playable. I was playing it tonight in fact. As for a WHDLoad release. Forget it.
Steve is offline  
Old 20 March 2010, 01:38   #8
Reynolds
Alien Breeder
Reynolds's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Szigetszentmiklos / Hungary
Age: 37
Posts: 495
Send a message via Skype™ to Reynolds
Why not stepping forward then with a WOS release? I know, it's far more difficult, but noone could complain because of the speed anymore... Or an OS4.x version maybe? (yeah, somebody should wake me up )
Reynolds is offline  
Old 21 March 2010, 01:40   #9
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 521
Quote:
Originally Posted by musojon74 View Post
Yeah, runs like a dog on my 060. I never got any of the patched versions above 020 to work It was supposed (according to review) to be quite quick on the 060 though, but none of the configs I've used have run very fast at all.
I thought it ran quite well on my 060 - I don't know if Fastexec helped. I'm sure it ran quicker than Tornado AGA, and graphically it was doing a hell of a lot more. Did you reduce the graphics at all? As I recall the 040 version wouldn't work at all, the FPU version worked but disabled the cannon, so I went with the bog standard version (non FPU, I think).
Angus is offline  
Old 21 March 2010, 03:23   #10
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 2,989
This is what I'm talking about, it's a mess. Somebody (who actually knew what they were doing) could string a great version together out of all the patches and create an awesome WHDLOAD install.....isn't that the main point of WHDLOAD?
NovaCoder is offline  
Old 21 March 2010, 05:39   #11
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 40
Posts: 2,363
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
This is what I'm talking about, it's a mess. Somebody (who actually knew what they were doing) could string a great version together out of all the patches and create an awesome WHDLOAD install.....isn't that the main point of WHDLOAD?
I must admit that i would like to see a great version of this that always works well with an 030@50, but of course i know i would need to turn many things off such as gourad shading..etc.. but a nice playable engine would be great!
blade002 is offline  
Old 07 April 2010, 13:42   #12
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 521
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
This is what I'm talking about, it's a mess. Somebody (who actually knew what they were doing) could string a great version together out of all the patches and create an awesome WHDLOAD install.....isn't that the main point of WHDLOAD?

I'm with you, I would be very happy to see it.

WHDLoad would be the bridge to bring what is surely the most ambitious Flight-sim ever on the Amiga into the realms of being a playable game.
Angus is offline  
Old 07 April 2010, 15:09   #13
musojon74
Registered User
musojon74's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dereham, United Kingdom
Age: 40
Posts: 433
Yeah i did have the settings maxed initially, having read that CU amiga review where I'm sure they maxed it. I'll maybe look at fastexec to see if that boosts it at all. Would be good to have a definitive good whdload of this game though. I'm guessing it would be a pig to sort through the patches spaghetti!

Quote:
Originally Posted by Angus View Post
I thought it ran quite well on my 060 - I don't know if Fastexec helped. I'm sure it ran quicker than Tornado AGA, and graphically it was doing a hell of a lot more. Did you reduce the graphics at all? As I recall the 040 version wouldn't work at all, the FPU version worked but disabled the cannon, so I went with the bog standard version (non FPU, I think).
musojon74 is offline  
Old 17 June 2012, 09:50   #14
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 2,989
a video

Playable at last....

I think I'll be waiting a looooong time for a WHDLOAD install though
NovaCoder is offline  
Old 17 June 2012, 14:16   #15
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 45
Posts: 2,633
hmmm,i'll be keeping my beady eyes on this one me thinks
roy bates is offline  
Old 18 June 2012, 13:15   #16
Geraldine
Amigas4Ever!
Geraldine's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sunny Scotland. Anarchy System Tech Level 0 No Police Presence. Enter At Own Risk!
Posts: 107
I would love to see a "fixed" version of this, but I fear it would be just too much work without having at least one of the original coders involved in it. Is the source code available for the game? If so, that could be the starting point for a complete rebuild. Maybe someone, somewhere out there knows more?
Geraldine is offline  
Old 09 August 2013, 06:07   #17
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 2,989
I just did a new video of TFX running on my Blizzard 80Mhz 060, it's really flying (bad joke alert)

TFX Blizzy

Last edited by NovaCoder; 09 August 2013 at 06:12.
NovaCoder is offline  
Old 09 August 2013, 10:38   #18
Bamiga2002
bye BlizzardPPC...

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 37
Posts: 3,154
Send a message via MSN to Bamiga2002
Why 2 videos that look the same?
Bamiga2002 is offline  
Old 09 August 2013, 11:01   #19
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 2,989
Quote:
Originally Posted by Bamiga2002 View Post
Why 2 videos that look the same?
2 different cards, first video is with my old Apollo, new one is the Blizzard.

Blizzard is quicker.

Last edited by NovaCoder; 09 August 2013 at 13:22.
NovaCoder is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for TFX apollo630 request.Old Rare Games 3 21 December 2011 21:20
Tfx Johnyt request.Old Rare Games 125 17 August 2008 13:06
Tfx Independent HOL contributions 8 06 February 2007 18:31
Tfx macce2 request.Old Rare Games 10 21 August 2006 18:31
Tfx forumbase request.Old Rare Games 16 29 May 2006 23:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21316 seconds with 11 queries