English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 30 July 2017, 22:27   #1
Gagarin
 
Posts: n/a
keypad enter key not working

I am playing Hisoft ProFlight tornado using the latest Winuae 64 on a Samsung RF711 laptop with nvidia and windows7
It is a mouse control game but I can use cursor keys in mission planning to put down way points etc . I want to arm weapons in the above sim and the instructions say use the Keypad enter but nothing happens when I do this
Any assistance will be helpful
Regads
 
Old 31 July 2017, 14:30   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
Does it work if you boot to Workbench and open shell/cli window? It should work the same as "normal" enter/return key.

Or perhaps instructions are wrong or assume some specific keymap?

(Numpad zero and key next to it on right side are part of keyboard layout A joystick emulation but numpad enter should still work normally)
Toni Wilen is online now  
Old 31 July 2017, 15:46   #3
Gagarin
 
Posts: n/a
I have just about tried everything but no joy
There has to be a key that Arms the weapons other that the NumberPad enter one on my Laptop byt cannot find it after trying every key combination
It arms well enough in demo mode
Also,I have this sim on Atari st Steem emulator and the Numberpad Enter key does not arm the weapons on that too - even though it says in the manual that is the key to use

Last edited by Gagarin; 31 July 2017 at 15:58.
 
Old 31 July 2017, 19:47   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
Perhaps it is PC version manual or something even weirder? (or bad crack?)
Toni Wilen is online now  
Old 02 August 2017, 16:52   #5
Gagarin
 
Posts: n/a
Sadly not - this game was only released for the Amiga and Atari
 
Old 02 August 2017, 23:58   #6
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,618
Does it work if you boot to Workbench and open shell/cli window?
idrougge is offline  
Old 03 August 2017, 16:12   #7
Dan
Registered User
Dan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Germany
Posts: 407
Hi, maybe your return - enter keys are switched or remapped (windows side).

Here, attached, is a small blitzbasic (PC) app to test which key it really is.

and this is it's sourcecode, if you would like to compile it:

Code:
Graphics 400,200,0,2
Graphics 50,14,0,3
SetBuffer BackBuffer()
AppTitle "Enter/Return test. Esc or space to end."
Repeat
a$=" "
If KeyDown(28) Then a$="Return"

If KeyDown(156) Then a$="Enter"
Cls 
Text 0,0,A$

Delay 25
Flip
Until KeyDown(1) Or KeyDown(57)
The sourcecode is in the attachment as well.

on my tablet i have used the sharpkeys to remap the Enter key into Return.
Attached Files
File Type: 7z enter_or_return_test-for_win_laptops.7z (448.0 KB, 14 views)

Last edited by Dan; 03 August 2017 at 16:21.
Dan is offline  
Old 03 August 2017, 18:11   #8
Gagarin
 
Posts: n/a
IDROUGGE - I have tried it from WB and still the same
DAN - tried your suggestion - still wont work
 
Old 03 August 2017, 19:25   #9
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
Which game version? Perhaps your manual does not match game version? tosec seems to have 3 different versions. (1.5, 1.51, 2.0 and 3 different 2.0 cracks. But don't ask me!)
Toni Wilen is online now  
Old 03 August 2017, 20:01   #10
Gagarin
 
Posts: n/a
Thanks for all the inputs here
I have just about tried everything - downloaded every version of this game i can find
Tried every key combination under F12
Tried every key combination on my keyboard
Tried various versions on winuae and other amiga emulators
I hate admitting defeat but this has got me well and truly stumped
 
Old 04 August 2017, 16:00   #11
Dan
Registered User
Dan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Germany
Posts: 407
do you have windows 10 ? if yes, have you used the built in Touch Keyboard (on screen) and tested if return works over it ?

Did my app, to rest return or enter, gave the correct key names for the pressed keys ? return for the return and enter for the num-pad one ?
Dan is offline  
Old 04 August 2017, 16:34   #12
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
I am quite sure it has nothing to do with keyboard but if you want to 100% confirm it: click remap/test button in gameports or input panel, then click test again, then press numpad return. Check if matching Amiga key naming appears in bottom bar.
Toni Wilen is online now  
Old 04 August 2017, 17:21   #13
Gagarin
 
Posts: n/a
Toni!
Well done - its sorted
I did as you suggested using F12 and input using confiquration #1 and found that the numpad enter key deferred to the standard enter key .
So I changed the enter key to numpad enter key and the weapons armed.
Thank you so much
 
Old 04 August 2017, 18:15   #14
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
That was unexpected..

Did "normal" enter also become numpad return in emulation now? Perhaps your keyboard has some kind of optional numpad/normal key emulation mode that does this?
Toni Wilen is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Non-working AltGR key tboeckel support.FS-UAE 3 31 March 2017 07:31
A600 right Amiga key not working Akira support.Hardware 2 09 August 2015 22:37
A1200 - key not working properly Mikeat1200 support.Hardware 1 08 May 2014 17:35
Lyra 2, TAB key not working Turran support.Hardware 1 24 November 2013 11:54
A600: one key not working Akira support.Hardware 17 13 April 2012 18:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08577 seconds with 14 queries