English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. System

 
 
Thread Tools
Old 13 August 2018, 14:26   #2521
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,159
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
It is also because renaming the icon_lib.exe you have graphical problems with particular Skin windows, (tested on my other AFA-Standard), with RemLib everything is perfect
Ask Bernd Roesch for the reason. I think his icon_lib.exe has some API extensions for handling TrueColor images, but my icon.library don't has these functions. But I still can't believe that it depends on RemLib, whether it works or not. Maybe it fools MoreLibSpace, who knows? I don't need themes and skins.
PeterK is online now  
AdSense AdSense  
Old 13 August 2018, 15:07   #2522
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,126
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post
Ask Bernd Roesch for the reason
.

I will post this link on the only discussion where Bernd Roesch is participating

Quote:
But I still can't believe that it depends on RemLib, whether it works or not. Maybe it fools MoreLibSpace, who knows? I don't need themes and skins.
I'm not a developer, I can only believe the magic of AmigaOS

After other tests, everything seems perfect with RemLib on my favorite AFA-OS
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Test.jpg
Views:	40
Size:	251.4 KB
ID:	59258  
AMIGASYSTEM is offline  
Old 13 August 2018, 20:30   #2523
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,159
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I will post this link on the only discussion where Bernd Roesch is participating
I would assume that Toni doesn't like hijacking one of his threads with OT discussions very much.
PeterK is online now  
Old 13 August 2018, 20:43   #2524
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,126
Toni is a special person, i believe there is nothing wrong with it,think the topic is interesting, the AMiGA scientist world is never OT it is always intriguing, Bernd Roesch from what I've noticed, only that thread follows
AMIGASYSTEM is offline  
Old Yesterday, 16:38   #2525
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,159
Update to icon.library 46.4.494 (TC020)

Fixed the problem with the background cleaning in my gfx-patch for icons with frames in DOpus4 Icon Info, DOpus5 and on WB 3.0/3.1. The alpha blending looks correct now.
PeterK is online now  
Old Yesterday, 19:32   #2526
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,126
Ciao Peter i believe the "IconLib_46.4.494" you can not use it anymore AFA-OS with or without "icon_lib.exe" no version of mine of AFA-OS seems to start.


Today, however, i noticed that integration "IconLib_46.4.493" that seemed to be fine, today I found that some icons after the change and rescue disappeared
AMIGASYSTEM is offline  
Old Yesterday, 22:39   #2527
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,159
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Ciao Peter i believe the "IconLib_46.4.494" you can not use it anymore AFA-OS with or without "icon_lib.exe" no version of mine of AFA-OS seems to start.
Confirmed, sorry, didn't check 494 with AfA before. 494 removed.

Quote:
Today, however, i noticed that integration "IconLib_46.4.493" that seemed to be fine, today I found that some icons after the change and rescue disappeared
Which icons disappeared? You know that some OS4 icons are not displayed by AfA when my library has changed the size of the planar images. That's a bug in AfA_OS. http://eab.abime.net/showpost.php?p=...postcount=2458

Update: Strange, I cannot reproduce your problem anymore. AfA and 494 are working together now without icon_lib.exe (maybe I did not cold start before after renaming icon_lib.exe):
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AfA+494.png
Views:	21
Size:	10.4 KB
ID:	59318  

Last edited by PeterK; Today at 01:19.
PeterK is online now  
Old Today, 08:01   #2528
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,126
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post
Confirmed, sorry, didn't check 494 with AfA before. 494 removed.

Which icons disappeared? You know that some OS4 icons are not displayed by AfA when my library has changed the size of the planar images.
See video (icon_lib.exe + icon.library 493 + RemLib) just some OS4 icons, drawer icons do not seem to:

Quote:
Update: Strange, I cannot reproduce your problem anymore. AfA and 494 are working together now without icon_lib.exe (maybe I did not cold start before after renaming icon_lib.exe):
Is this the same copy you had attached? i still do not work, i did all the tests
Attached Files
File Type: zip Test.zip (1.00 MB, 6 views)

Last edited by AMIGASYSTEM; Today at 08:25.
AMIGASYSTEM is offline  
Old Today, 11:39   #2529
S0Y
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: spain
Posts: 1
Hi.

In my case, the AMIGASYSTEM solution does not work for me. Maybe it's because I have a standard installation of AFA_OS. For these cases, what works perfectly (at least for me) is the following:

...
C: AddDataTypes REFRESH QUIET

c: AfA_OS_Loader

C: IPrefs

If EXISTS Libs: icon.library
flushlib> NIL: icon.library REMOVE
EndIf

C: ConClip

Path> NIL: RAM: C: SYS: Utilities SYS: Rexxc SYS: System S: SYS: Prefs SYS: WBStartup SYS: Tools SYS: Tools / Commodities
...

I hope it serves you. Regards!!
S0Y is offline  
Old Today, 12:32   #2530
kolla
Registered User
kolla's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 1,286
Quote:
Originally Posted by S0Y View Post
Path> NIL: RAM: C: SYS: Utilities SYS: Rexxc SYS: System S: SYS: Prefs SYS: WBStartup SYS: Tools SYS: Tools / Commodities
Off-topic, but ... something is wrong here, but I guess you don't see it since you have >NIL:

In general, "Path >NIL:" is a bad idea, it's one of those commands you want to know when it fails.
kolla is online now  
Old Today, 13:58   #2531
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,159
Update to icon.library 46.4.495 (TC020)

A new attempt to create a gray background in my gfx-patch for icons with frames to get a correct looking alpha blending. I hope that it's more system and AfA_OS friendly now, but this still needs to be confirmed.

@AMIGASYSTEM
Please check the new version and upload your original Mason app icon, which disappeared on drag&drop.

AfA has so many nice bugs. I just noticed in SnoopDos that intuition_lib.exe and zune_lib.exe are trying to open icon.library v52/53 more than a dozen times in every second, although nothing is done with icons! What a perfect coding is that, please?
PeterK is online now  
Old Today, 18:21   #2532
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,126
Peter in my opinion AFA-OS is the best OS AMiGA I've tried, unfortunately he did not have a large following, a little for the installation difficulties and therefore few tests by users, perhaps this is the reason why development has stopped. I hope that some enthusiast like you resume the development, maybe you could do a little thought

Con icon_lib.exe + icon.library + RemLib i had noticed another strangeness, in practice when a window is asked to show "all files" the time needed is longer than when I only use icon_lib.exe which is very fast even if there are hundreds of files or icons (same CPU same RAM).

Tested icon.library 46.4.495 (TC020) and now it works well even if the problems with "icon_lib.exe + icon.library + RemLib" remain.
The icons that disappear are standard Masonicons Collection icons,you can download them HERE (Name Archive "Basic Icons Collection"), almost all the icons contained in the archive have that problem.

I specify that with these icons no problem with OS3.9/Icon.library and AfA-OS/icon_lib.exe
AMIGASYSTEM is offline  
Old Today, 18:36   #2533
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,159
No, I don't want to drive Bernd (and me) crazy by messing around with his AfA code.

I hope you and SOY understand that cheating MoreLibSpace and the patching of icon.library by using RemLib or FlushLib is not an officially supported option of AfA_OS. It's on your own risk to do that.
PeterK is online now  
Old Today, 18:48   #2534
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,126
Yes I know Peter, mine was just a test, I never used that mixture

normally at 64 years are other dangers , AMiGA OS and my AMiCO (italy) for 30 years and I really enjoy these things, anyway thanks Peter for your attention and your great commitment.
AMIGASYSTEM is offline  
Old Today, 19:15   #2535
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,159
The problem with the Mason icons is the same old story again. Many of these icons contain bad looking planar images with more than 8 colors, but no palette, of course. The AmigaOS 3.9 icon.library shows these icons (v45), and only the python icon has 4 colors.

My icon.library replaces all the bad looking planar images with the internal smaller 4-color images except for the python icon.

Due to a bug in AfA it can not read any OS4 icons which include planar images with a different size than their TrueColor images have.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	v45.png
Views:	3
Size:	36.2 KB
ID:	59345   Click image for larger version

Name:	495.png
Views:	3
Size:	27.0 KB
ID:	59346   Click image for larger version

Name:	AfA.png
Views:	3
Size:	30.9 KB
ID:	59347  
PeterK is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (3 members and 5 guests)
kolla, Toni Wilen, PeterK
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ClassicWB Full and icon.library 46.4 Retroplay project.ClassicWB 8 05 August 2018 13:57
WB library conflict/versions Akira support.Apps 3 22 July 2010 18:47
PNG Icon to Color Icon Converter? Leandro Jardim request.Apps 1 24 May 2010 04:39
What's the latest version of icon.library for OS3.9? NovaCoder support.Apps 3 30 June 2009 15:43
Requesting icon.library v44+... nikvest request.Other 2 16 September 2007 01:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08711 seconds with 15 queries