English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 02 October 2020, 20:44   #21
manossg
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Greece
Posts: 712
A bit OT since I don't use/like Windows.

Amiga: Amiberry/FS-UAE
C64: Vice
Atari ST: Hatari
Spectrum: Fuse
CPC: Caprice, WinApe (via Wine)
manossg is offline  
Old 02 October 2020, 21:48   #22
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 851
Not many links in this thread, remember that not all have learned to use a search engine the right way.
ma693541 is offline  
Old 02 October 2020, 23:10   #23
redblade
Zone Friend

redblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Middle Earth
Age: 37
Posts: 1,689
I also use Hatari for the Atari ST, I think I use that for the atari jaguar so I can play Alien Vs Predator.
Is their a MAME distro that just plays raster based games (68000), because I heard they started throwing in all the other emulators to make the ultimate emulator?
I mainly use MAME just for the classic games, The only vector game I might play would be a terminator or star wars based game.
redblade is offline  
Old 03 October 2020, 15:18   #24
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 1,761
I use:
3DO = 4DO
Amiga = WinUAE
Atari 2600+ = Stella
Atari ST = STeem & Hatari
C64 = WinVICE
Apple II = AppleWin
Acorn Archimedes = Articulator & RPCEmu
Amstrad CPC = CPC95
BBC Micro = BeebEm
Mac = Mini vMac & BasiliskII
MegaDrive / MasterSystem & Game Gear = Gens & Fusion
MSX = blueMSX
N64 = Project64
NES = Nestopia
Playstation = ePSXe
SAM Coupé = SimCoupe
SNES = Snes9x
ZX Spectrum = ZXSpin

Would ScummVM count ?

Last edited by Nobby_UK; 03 October 2020 at 15:24.
Nobby_UK is offline  
Old 03 October 2020, 15:21   #25
chip
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 46
Posts: 2,413
Wow .... nice list !

Thanks for this info
chip is online now  
Old 03 October 2020, 17:47   #26
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 48
Posts: 2,576
Where's the Atari 8-Bit, NobbyUK?
Foebane is offline  
Old 03 October 2020, 17:48   #27
chip
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 46
Posts: 2,413
What emulator do you use for Atari 8 bit Foebane ..... Altirra ?
chip is online now  
Old 03 October 2020, 17:51   #28
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 48
Posts: 2,576
Quote:
Originally Posted by chip View Post
What emulator do you use for Atari 8 bit Foebane ..... Altirra ?
I did.
Foebane is offline  
Old 03 October 2020, 18:00   #29
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 49
Posts: 12,173
For 3DO i use Phoenix Project (with an English GUI translation).

https://www.ngemu.com/threads/phoeni...nglish.191753/
Retro-Nerd is offline  
Old 03 October 2020, 18:55   #30
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 1,761
Quote:
Originally Posted by Foebane View Post
Where's the Atari 8-Bit, NobbyUK?

Have not encountered an Atari 8 bit game I wanted to play
Nobby_UK is offline  
Old 03 October 2020, 19:43   #31
Coagulus
Gets there in the end...

Coagulus's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Wales
Posts: 757
My most used ones

Amiga - WinUAE
Atari ST - Steem/Hatari
DS - Drastic
Gamecube/Wii - Dolphin
ZX Spectrum - Spin (Windows), ZXDS
PSP - PPSSPP
C64 - PSPVice under PSP emulation (still better than the Android C64 emulators)
Coagulus is offline  
Old 03 October 2020, 19:45   #32
chip
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 46
Posts: 2,413
Curious what you do for C64 use ..... an emulator under another emulator
chip is online now  
Old 03 October 2020, 20:34   #33
spiff
Oh noes!
spiff's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Neverland
Posts: 763
Wii U - Cemu
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	TP21_9TpJP.jpg
Views:	65
Size:	616.5 KB
ID:	69043  
spiff is offline  
Old 03 October 2020, 20:44   #34
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 48
Posts: 2,576
Quote:
Originally Posted by Nobby_UK View Post
Have not encountered an Atari 8 bit game I wanted to play
How about A8 games that are also available for C64? Chances are, more often than not, the A8 game came first anyway and is better.
Foebane is offline  
Old 03 October 2020, 21:35   #35
Coagulus
Gets there in the end...

Coagulus's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Wales
Posts: 757
Quote:
Originally Posted by chip View Post
Curious what you do for C64 use ..... an emulator under another emulator
Just realised I misread the subject and have listed emulators for Android and DS oops. But they are what I use.

And yeah sometimes the best emulators are for other systems and if those systems are emulated well then why not.

Ive used ZXAM under WinUAE too.
Coagulus is offline  
Old 03 October 2020, 21:36   #36
dreadnought
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Location: Ur, Atlantis
Posts: 826
Quote:
Originally Posted by Foebane View Post
How about A8 games that are also available for C64? Chances are, more often than not, the A8 game came first anyway and is better.
There are heaps of good games for A8. Ninja, off top of my head, the best version on 8-bit.
dreadnought is offline  
Old 03 October 2020, 21:37   #37
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 49
Posts: 12,173
The old Lucasfilm games are better on Atari 8bit.
Retro-Nerd is offline  
Old 04 October 2020, 00:41   #38
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 48
Posts: 2,576
Quote:
Originally Posted by dreadnought View Post
There are heaps of good games for A8. Ninja, off top of my head, the best version on 8-bit.
Not to mention Boulder Dash, Bruce Lee, Dropzone, Mercenary, and no doubt several others.

Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
The old Lucasfilm games are better on Atari 8bit.
Yes, Rescue on Fractalus was faster, and Ballblazer looked better, too.
Foebane is offline  
Old 04 October 2020, 01:34   #39
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 46
Posts: 3,678
Quote:
Originally Posted by spiff View Post
Wii U - Cemu
If you have an nVidia card then make sure to grab latest Vulkan developer beta driver from here.
https://developer.nvidia.com/vulkan-driver
In Cemu under Debug\Experimental, enable Async compile (Vulkan).
It's a far cry from the old stuttery OpenGL shader cache build up.

I assume AMD have something similar for Radeon cards.
Retroplay is offline  
Old 04 October 2020, 01:40   #40
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 49
Posts: 12,173
Yep, Cemu works great via AMD+vulkan.
Retro-Nerd is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS UAE Arcade - other platforms? torturedutopian support.FS-UAE 22 04 January 2018 15:11
tricks on others platforms ? turrican3 Retrogaming General Discussion 11 24 November 2013 16:23
Love Emulators? - Dgen & Hatari emulators Paul News 17 19 January 2012 18:28
So... getting AmigaE to other platforms Doc Mindie Coders. General 9 18 November 2011 12:21
What is your favourite Shoot'em-Up ? (all platforms) RCK Retrogaming General Discussion 177 25 February 2007 17:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.13807 seconds with 14 queries