English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.MAGE

 
 
Thread Tools
Old 04 February 2018, 15:20   #1
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
GB Trilogy

GB Trylogy (GameBase Trilogy) is a new GameBase dedicated mainly to Amiga Games that run only on HardDisk thanks to own installer script (or for some that run on HD without any kind of assigns) so the main project is based on Amiga Games that run mainly on Workbench 1.3 and 2.0 (AGA games of course run only on Workbench 3,x), but i add the same games for Atari ST (if presents) and DOS Games (in this case also the same Games in floppy original games that require manuals, copy protection codes, floppy ready to run already patched and eventually CD-ROM versions (but also CD-ROM for Amiga games that can bu mounted also on Workbench 1.3).

In the database the name are ordered in this way:

XXXX = Amiga Game
XXXX (DOS) = DOS Game
XXXX (ST) = Atari ST Game

Link to download

Some videos:
https://i.ytimg.com/an_webp/CIvRVvpC...bLugijdNnRyvbA
[ Show youtube player ]

Last edited by Seiya; 07 March 2018 at 14:31.
Seiya is offline  
AdSense AdSense  
Old 09 February 2018, 17:41   #2
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
Making of
[ Show youtube player ]

Last edited by Seiya; 09 February 2018 at 19:45.
Seiya is offline  
Old 09 February 2018, 20:37   #3
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,546
you put alot effort in your project. especially the release of the apps DB, i like alot.
much appreciated
emufan is offline  
Old 09 February 2018, 21:11   #4
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
in the past when i had only A500, i liked to have an HD to install some games and now there is a possibility to try this experience even if maybe is not the same things (now i have set all 1.3 games with 1 MB chip RAM and 512k Slow Fast).
I knew that some OCS games on HD require more memory than floppy requirement so maybe it is not a bad idea to use 1 MB chip RAM also for kick 1.3 games
However i think to delete original floppy because it is to slow access to games..read manuals, search codes and some games require printing the codes.

Last edited by Seiya; 10 February 2018 at 18:39.
Seiya is offline  
Old 19 February 2018, 13:09   #5
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
unfortunately also this project will be very big in size. I have many GB in Extras like Manuals and some ISOs.
Seiya is offline  
Old 21 February 2018, 15:07   #6
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
Some screenshot:

Seiya is offline  
Old 21 February 2018, 21:49   #7
subone
Registered User
subone's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: France
Age: 46
Posts: 90
Hi Seiya,

Great fan of all GameBase releases, my best wishes with your project.

i was wondering : why you dont complete the actual Amiga GB 2.0 with HD games ?
subone is offline  
Old 21 February 2018, 22:07   #8
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
because GameBase 2.0 is not mine. In the past i tried to add some script to GameBase Amiga, but i found too many problems, so i decide to create a new database with mainly Amiga games that have their installer script (at the end i copied on virtual hd amiga games that need only to copy from floppy to hd).
Then i search the same DOS and ST games to add. DOS part has very big because many games from floppy has theri CD-ROM edition while on Amiga no a part some games (i insert only Amiga CD but they must have a floppy version).
Seiya is offline  
Old 21 February 2018, 22:49   #9
happymondays
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Szeged
Posts: 186
Great project, keep it up.
happymondays is offline  
Old 21 February 2018, 23:10   #10
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
sure
Seiya is offline  
Old 24 February 2018, 05:00   #11
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
finished this first release with 562 entries (maybe some more). very soon i prepare a small guide and then prepare a torrent release.
Seiya is offline  
Old 24 February 2018, 22:35   #12
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
My 58 minutis video abotu GB Trilogy (sorry, video is explained only in Italian)
[ Show youtube player ]

It is finished and already online via Torrent, but for now it is not yet activated, I think few hours or 1 day.
But, i think more days to be activated..

Last edited by Seiya; 25 February 2018 at 14:02.
Seiya is offline  
Old 25 February 2018, 14:31   #13
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
ok in the first page you find the link to GameBase forum (my thread) where you find link do download torrent.
Seiya is offline  
Old 04 March 2018, 14:05   #14
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
In the next update i will remove daemons tool lite use, so will be much faster and you have no more needs to go to manual change script depending your windows edition.
I changed also the mounting of DF1, so you don't more see df1:?? on the workbench.
Seiya is offline  
Old 09 March 2018, 13:35   #15
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452



i released Update 1 with 81 new games
now Amiga iso image can mounted easy without using Daemon Tools Lite.
i remember you that Amiga Games are installed on HD and there are no ADF files here a part 1 games that has an installer that it is impossibile to install also on real Amiga: Dragon's Lair!
Link in the first post.

Last edited by Seiya; 10 March 2018 at 00:23.
Seiya is offline  
Old 11 March 2018, 12:42   #16
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
wrong post

Last edited by Seiya; 26 March 2018 at 00:32.
Seiya is offline  
Old 26 March 2018, 00:33   #17
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
Update 2

Last edited by Seiya; 26 March 2018 at 20:29.
Seiya is offline  
Old 02 April 2018, 00:22   #18
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
Here the final Update 3.
Seiya is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
trilogy megademo ghosty777 support.Demos 5 31 July 2015 17:29
Temple of Apshai Trilogy Zandig Games images which need to be WHDified 9 11 April 2014 14:06
lotus trilogy cd32 turrican3 Games images which need to be WHDified 0 13 December 2013 23:58
Lotus Trilogy moffball71 support.Games 27 07 December 2013 05:17
Ishar Trilogy maps? Steve support.Games 3 04 February 2002 20:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21849 seconds with 14 queries