English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 08 July 2019, 11:23   #1
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 597
Anyone successfully accessing GMail with IBrowse etc? (OS 3.1)

Are any of you managing to access your GMail account with an Amiga browser these days? I've tried with IBrowse 2.4 but with or without java it fails, unless there's some cunning config I need to use?
Angus is offline  
Old 08 July 2019, 14:56   #2
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 36
Posts: 711
Never tried, will give it a go when I get home. Suspect JS will kill my chances though!
indigolemon is offline  
Old 08 July 2019, 19:16   #3
nogginthenog
Amigan

 
Join Date: Feb 2012
Location: London
Posts: 773
There is a basic HTML mode. Try this: https://mail.google.com/mail/u/0/h/
nogginthenog is offline  
Old 08 July 2019, 19:33   #4
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 597
Quote:
Originally Posted by indigolemon View Post
Never tried, will give it a go when I get home. Suspect JS will kill my chances though!
That would be much appreciated. :-)
Angus is offline  
Old 08 July 2019, 21:53   #5
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 597
Quote:
Originally Posted by nogginthenog View Post
There is a basic HTML mode. Try this: https://mail.google.com/mail/u/0/h/
Despite my best efforts, I cannot reach this page on the miggy. :-(
Angus is offline  
Old 09 July 2019, 09:49   #6
Sir_Lucas
Registered User

Sir_Lucas's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Norwich, UK
Posts: 639
What sort of information do you get?
Gmail with Ibrowse should look like this:

Sir_Lucas is offline  
Old 09 July 2019, 11:20   #7
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 597
I'm not getting very much feedback, at least to my eyes. Is the image above using the mentioned basic HTML mode for Gmail?

With that it takes me to the sign in page, then after signing in (twice), it either complains I'm not running java (if I have it disabled) or (if I leave java on) there is a lengthy java code sequence that eventually times out.


If I use the normal mode, after signing in, I just get the lengthy java loading and time-out.

I've possibly messed up the settings, I've done various things to the java, frames, spoofing and other settings. :-/

But I'm very encouraged by the picture. This is a real, 68k amiga, on IBrowse 2.4?
Angus is offline  
Old 09 July 2019, 11:39   #8
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 36
Posts: 711
An update, had a fight with this but think my issue is related to using 2FA - I can't get further than username and password entry

I do however have my plus.net email account working via IMAP and Simplemail: http://simplemail.sourceforge.net/

Don't know if you've tried Simplemail yet? (I prefer it to YAM [ sacrilege I know ])
indigolemon is offline  
Old 09 July 2019, 14:38   #9
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 597
Simplemail is downloaded and waiting to try but I want to see if I can do this with a browser. I was an Tin/Admail/Thor guy myself, so have no particular YAM/Simplemail biases. :-)
Angus is offline  
Old 11 July 2019, 00:31   #10
paul1981
Registered User

paul1981's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: England
Posts: 127
Quote:
Originally Posted by Angus View Post
I'm not getting very much feedback, at least to my eyes. Is the image above using the mentioned basic HTML mode for Gmail?

With that it takes me to the sign in page, then after signing in (twice), it either complains I'm not running java (if I have it disabled) or (if I leave java on) there is a lengthy java code sequence that eventually times out.


If I use the normal mode, after signing in, I just get the lengthy java loading and time-out.

I've possibly messed up the settings, I've done various things to the java, frames, spoofing and other settings. :-/

But I'm very encouraged by the picture. This is a real, 68k amiga, on IBrowse 2.4?

Unless you have an 040 or 060 then the Java will be glacially slow and will definitely time out these days. Go to the IBrowse settings (not the MUI one) and increase the timeout counter to its maximum (I don't know what that figure is, but on my 80MHz 060 I have it set to 25 seconds which is perfect for my use as it's rare something goes into the 20's). I'll add that I don't use Google Mail so I can't tell you how long it should take and I don't know what CPU you are running either. But put the slider way up to it's maximum and see if that helps.

If you have any issues with IBrowse and secure sites (AmiSSL env var) then there is a recent thread over on Amiga.org on this issue. https://forum.amiga.org/index.php?to....msg844182#new
paul1981 is offline  
Old 11 July 2019, 17:08   #11
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 597
Thanks Paul, I actually spotted that, and I think you're right, maximum is 25 or 30, but it didn't help. I'm using a Blizzard 1260 @50.
Angus is offline  
Old 15 July 2019, 12:18   #12
paul1981
Registered User

paul1981's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: England
Posts: 127
Quote:
Originally Posted by Angus View Post
Thanks Paul, I actually spotted that, and I think you're right, maximum is 25 or 30, but it didn't help. I'm using a Blizzard 1260 @50.

I checked last night and mine is set to 20 seconds. My idea is that if any Javascript takes 20 seconds or more then the webpage isn't worth my time. On my machine most Javascript is between one and ten seconds.
paul1981 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gmail on A500+ WB3.1? Starglider 2 support.Other 112 08 June 2016 02:05
YAM and GMAIL Hiddenevil support.Apps 10 15 December 2015 10:11
Which Rainbow Islands cracks play successfully to the end? DisposableHero request.Old Rare Games 3 16 July 2015 13:13
Anyone successfully used Delta Music 2 in WinUAE? EirikV support.Apps 6 01 July 2014 09:39
Successfully converted a Pal A1200 to NTSC kipper2k support.Hardware 0 26 January 2011 01:11

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07875 seconds with 14 queries