English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

View Poll Results: What processor do you use?
68000 series 25 12.63%
68010 series 0 0%
68020 series 24 12.12%
68030 series 57 28.79%
68040 series 23 11.62%
68060 series 49 24.75%
PPC 20 10.10%
Voters: 198. You may not vote on this poll

 
 
Thread Tools
Old 05 July 2008, 12:18   #1
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Poll-What processor is in your Amiga?

Just a quick poll to see who's using what inside their miggys

Who's a power user and who's just plain old retro happy
DoogUK is offline  
Old 05 July 2008, 12:21   #2
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 42
Posts: 3,313
Well, as I'm using WinUAE, I got most of them baby!


But mostly uses a stock A500 (68000 series)
Ironclaw is offline  
Old 05 July 2008, 12:22   #3
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Quote:
Originally Posted by Ironclaw View Post
Well, as I'm using WinUAE, I got most of them baby!


But mostly uses a stock A500
LMAO! shame no PPC
DoogUK is offline  
Old 05 July 2008, 12:29   #4
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 9,768
hmmmm

I have.....
  • 6x68000 [A500, A600, 3 spare cpu's]
  • 10x68020 [5x a1200, 5 spare cpu's]
  • 2x68030 [1x apollo, 1 apple cpu card]
  • 4x68040 [1x apollo, 3 spare cpu's]
  • 5x68060 [1x cycberstorm mk2, 1x Apollo 060, 3 spare 060's]
  • 1x204ePPC PGA cpu
....

also
3x68000 in other computers
Zetr0 is offline  
Old 05 July 2008, 12:37   #5
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Quote:
Originally Posted by Zetr0 View Post
hmmmm


I have.....
  • 6x68000 [A500, A600, 3 spare cpu's]
  • 10x68020 [5x a1200, 5 spare cpu's]
  • 2x68030 [1x apollo, 1 apple cpu card]
  • 4x68040 [1x apollo, 3 spare cpu's]
  • 5x68060 [1x cycberstorm mk2, 1x Apollo 060, 3 spare 060's]
  • 1x204ePPC PGA cpu
....

also
3x68000 in other computers
You're just showing off your Pr0n collecting Mr Z

Which one is your main used amiga?
DoogUK is offline  
Old 05 July 2008, 12:38   #6
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Lets see.

7x 68000 (A500 /A2000 /A600 / 1 spare)
6x 68020 (3xA1200 / 1xCD32 /2 spare)
2x 68030 Full (A1200 / A2000)
1x 68040 (A1200) & yes it's a very Clean Cool card & Very fast too
1x 68040 spare CPU (pinched from a MAC )

& Doogie you know my favourite one

Main used Machines - A1200/040 & A1200/030 & A2000/030

TC
TheCorfiot is offline  
Old 05 July 2008, 12:40   #7
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
DoogUK is offline  
Old 05 July 2008, 12:44   #8
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 9,768
Arse!!!... i forgot my CD32!!!!!

11x68020 then

@TC

a man after my own heart!!!!!!!!!!

@Doogie

okies, lets see.... realistically I have around 4 project boxes that i need to complete, but for developement and testing I use an 32MB Apollo 030@40 equipped A1200 (with fpu of course)

Zetr0 is offline  
Old 05 July 2008, 12:50   #9
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 33
Posts: 11,061
I use an Apollo 040/33 in my A1200 with 32MB Fast RAM. Works great, shame about the problems with some WHDLoad games though...
Graham Humphrey is offline  
Old 05 July 2008, 12:56   #10
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 42
Posts: 3,313
Quote:
Originally Posted by DoogUK View Post
LMAO! shame no PPC
Yup, I know, that's why I said "most of them" .

But having all others in one system is worth not having a PPC. To me, PPC is of no use anyway.
Ironclaw is offline  
Old 05 July 2008, 13:01   #11
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
Hmm, since I only have a A500 it's 68000
But like IC said, we got (nearly) all of them
Maybe one day I buy one of those 'pimped' A1200 you all have
TCD is offline  
Old 05 July 2008, 13:09   #12
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Quote:
Originally Posted by Ironclaw View Post
Yup, I know, that's why I said "most of them" .

But having all others in one system is worth not having a PPC. To me, PPC is of no use anyway.
i agree, its all about classic software use for me.....os4 doesnt appeal in the slightest.
DoogUK is offline  
Old 05 July 2008, 13:17   #13
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by DoogUK View Post
i agree, its all about classic software use for me.....os4 doesnt appeal in the slightest.


Oh Yes totally agree, PPC & OS 4 holds no interest at all for me either

TC
TheCorfiot is offline  
Old 05 July 2008, 13:33   #14
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,483
2x 68040 (A4000)
1x 68060 (A4000)
2x 68000 (A500)



Edit: I totally forgot my good old A1000 so that's 1 68000 more. And one of the A4000's will get an 060 as soon as my CS MKII arrives.

Last edited by StingRay; 06 July 2008 at 13:21.
StingRay is offline  
Old 05 July 2008, 14:00   #15
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 47
Posts: 648
why the hell some of us have lots of amigas? I don't undestand

what's the point to have 8xA1200 ?

I don't know if here there are so millionaires or so fanatics

I'm humble like Graham...only A1200+ apollo 1240/40mhz +32mb but the apollo board is damaged and doesn't works...so I never use the A1200 because it's not expanded at the moment.....only winuae
laser is offline  
Old 05 July 2008, 14:08   #16
DJBase
Amiga is my Religion

DJBase's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Germany
Posts: 493
1 x 68060 (A1200)
2 x 68060+PPC (A1200T, A4000T)
DJBase is offline  
Old 05 July 2008, 14:30   #17
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,053
2 x 68020 in two A1200's
1 x 68030 in one of those A1200 I use frequently
1 x 68000 in an A600 stored in a closet

So I voted 30

Last edited by Shoonay; 08 July 2008 at 19:36.
Shoonay is online now  
Old 05 July 2008, 14:42   #18
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 39
Posts: 2,513
Quote:
Originally Posted by laser View Post
why the hell some of us have lots of amigas? I don't undestand

what's the point to have 8xA1200 ?
if you have to ask, you'll never understand.

a love of hardware should NEVER be questioned.



ironically i put the 030 down, as its the one i use the most, but there are more of other processors in this house, mostly on dead or dismantled amigas though. Only one 040 too i think though, but there are a couple of 68030EC's in some dodgy A4000's, but it's mostly 68020/68000s knocking about (2 a1200 boards, 3 CD32s, 2 A500s 2 A600s)
Hungry Horace is offline  
Old 05 July 2008, 15:58   #19
darkwave
Registered User
darkwave's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Cambridge, UK
Age: 38
Posts: 158
I have...

2 x 68030s in two A1200s
2 x 68020s in two CD32s
1 x 68000 in an A600
darkwave is offline  
Old 05 July 2008, 16:03   #20
Boot_WB
Novice in the Black Arts
Boot_WB's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Kingston upon Hull
Age: 44
Posts: 263
Hmmm, lets see:

2 x a4000 motherboards for spares (no cpus attached at the moment) and 2 x a1200 motherboards for spares: both have 68020s (14 MHz) on them - do they count? Probably not, as they are not in use.

1 x 68ec030 @ 25MHz (A4020 - stock A4K cpu, not currently in use)
1 x 68040 @ 40MHz (WarpEngine - not currently in use)
1 x 68040 @ 40MHz } (CSmkII - not working).
1 x 68040 @ 40MHz }
1 x 604e @ 200MHz } (CSPPC - not working).
1 x 68060 @ 50MHz (Blizzard 1260)
1 x 68060 @ 50MHz (CSmk3 - just arrived this morning, may have a fault (not tested yet), but I suspect that it has been flashed with the wrong ROM image. Expected to be installed into my spare A4Kt once working)
1 x 68060 @ 50MHz }
1 x 604e @ 233MHz } (CSPPC in use on A4Kt)
1 x 68060 @ 50MHz }
1 x 604e @ 233MHz } (CSPPC for sale on Fleabay at the moment)
1 x 68060 @ 50MHz (spare )

Total:
2 x 68ec020 @ 14MHz
1 x 68ec030 @ 25MHz
3 x 68040 @ 40MHz
5 x 68060 @ 50MHz
1 x 604e @ 200MHz
2 x 604e @ 233MHz

I think that's all of them.
So what do I vote for?

Last edited by Boot_WB; 05 July 2008 at 16:11. Reason: Forgot one.
Boot_WB is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Processor Upgrade Questions edd_jedi Hardware mods 13 04 January 2013 17:56
Amiga PowerPC poll lole Amiga scene 16 11 November 2012 18:28
poll: amiga comeback? turrican3 Amiga scene 112 02 January 2009 00:15
Hardware: PPC-Processor in Amiga 2000 Paul News 20 10 January 2008 22:28
Amiga Live image processor thinlega MarketPlace 2 14 March 2002 22:22

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.14189 seconds with 16 queries