English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Misc > MarketPlace

 
 
Thread Tools
Old 17 May 2019, 00:10   #1
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Wanted - Super-Card Ami II for A500

I had one of these and want to rebuild my collection

by Jim Drew

https://www.bigbookofamigahardware.c...t.aspx?id=1833

Does anyone have one for sale?

Best

AmigaCD32CD
AmigaCD32CD is offline  
Old 23 May 2019, 00:52   #2
JimDrew
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Lake Havasu City, AZ
Posts: 670
I will have to look to see if I have any of these left in inventory. I know I have a bunch of the Supercard Ami I units. Those were the first version of the hardware with dual LEDs and no switch to disable it. We only made a few thousand of those units, so they are pretty rare compared to the Supercard Ami II.
JimDrew is offline  
Old 26 May 2019, 20:32   #3
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by JimDrew View Post
I will have to look to see if I have any of these left in inventory. I know I have a bunch of the Supercard Ami I units. Those were the first version of the hardware with dual LEDs and no switch to disable it. We only made a few thousand of those units, so they are pretty rare compared to the Supercard Ami II.
Wow Jim I never expected you to reply.

I used to use the vers with the external unit plus switch and it was great. The Best. I have kicked myself for getting rid of my stuff but apart from this unit I have it all back..

Id be happy to pay the going rate and buy both versions with a free autograph please

Last edited by AmigaCD32CD; 26 May 2019 at 22:01.
AmigaCD32CD is offline  
Old 27 May 2019, 09:19   #4
JimDrew
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Lake Havasu City, AZ
Posts: 670
LOL! I am still going through some boxes. I did locate the original versions, along with a couple of AMIA's and SYBILs (A1000 versions, which are super rare!)

I don't know if I will find any of the Supercard Ami II units, but I will let you know.
JimDrew is offline  
Old 27 May 2019, 15:20   #5
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by JimDrew View Post
LOL! I am still going through some boxes. I did locate the original versions, along with a couple of AMIA's and SYBILs (A1000 versions, which are super rare!)

I don't know if I will find any of the Supercard Ami II units, but I will let you know.
i have A500 like before .... cant wait ....
AmigaCD32CD is offline  
Old 27 May 2019, 15:22   #6
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by JimDrew View Post
LOL! I am still going through some boxes. I did locate the original versions, along with a couple of AMIA's and SYBILs (A1000 versions, which are super rare!)

I don't know if I will find any of the Supercard Ami II units, but I will let you know.
i have A500 like before .... cant wait ....praying you find them...
AmigaCD32CD is offline  
Old 30 May 2019, 06:41   #7
JimDrew
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Lake Havasu City, AZ
Posts: 670
Well... sorry to say, I have exactly 1 original Supercard Ami II. That one is for me!

I do have 8 of the original Supercard Ami I's.
JimDrew is offline  
Old 30 May 2019, 19:05   #8
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
If the original Mark I work on A500 external disk drive DF1 and DFO please can I buy one. How much for it ?

Thank you Jim
AmigaCD32CD is offline  
Old 30 May 2019, 19:07   #9
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Also if you ever come across another MK II please can I buy it
AmigaCD32CD is offline  
Old 31 May 2019, 10:10   #10
JimDrew
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Lake Havasu City, AZ
Posts: 670
The original works on an A500 or A1000 (only) because it requires DF0/DF1. You could use it on a desktop Amiga if you modded the Amiga to use DF1 as the external, but you need something like our boot drive selector board to do that.

The Supercard Ami I software is not the same as what was used with Supercard Ami II, so it would be missing quite a bit of functionality. I don't know if it would be worth having, except for perhaps nostalgia.
JimDrew is offline  
Old 01 June 2019, 11:38   #11
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Hi Jim

I have a500 so it would be ok...

Does the original I copy as well as Supercard Ami II? If so please can I buy one from you.

If not if you find another Supercard Ami II please can you sell it to me

Cheers
AmigaCD32CD is offline  
Old 02 June 2019, 00:42   #12
JimDrew
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Lake Havasu City, AZ
Posts: 670
No, it doesn't copy as well because there is no way to turn it off/on via software. Some of the tricks I used for copying disks was to enable the hardware copier in the middle of a copy (for some tracks or parts of tracks) where PAULA could handle the data better.
JimDrew is offline  
Old 03 June 2019, 20:57   #13
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Thumbs up

oh ok Jim I understand... if you ever have a mark II for sale please let me know

All the best

AmigaCD32CD is offline  
Old 04 June 2019, 08:19   #14
JimDrew
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Lake Havasu City, AZ
Posts: 670
Will do!

I have considered making some of them again. I just found hundreds of DB23 connectors that are used on the floppy and video ports.
JimDrew is offline  
Old 04 June 2019, 11:03   #15
pgovotsos
Registered User

 
Join Date: Oct 2015
Location: US
Posts: 263
Quote:
Originally Posted by JimDrew View Post
Will do!

I have considered making some of them again. I just found hundreds of DB23 connectors that are used on the floppy and video ports.
Would you be interested in selling some of those connectors?
pgovotsos is offline  
Old 04 June 2019, 21:27   #16
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by JimDrew View Post
Will do!

I have considered making some of them again. I just found hundreds of DB23 connectors that are used on the floppy and video ports.
I hope you do as I was back up expert back in the day and yours is the best by a mile. I always used my backup copy and never the original.

I had 4 Hardware Backups

Blitz
Cyclone
Syncro Express
Your MK II that was the best and had got even better with software 3,2

Respect...
AmigaCD32CD is offline  
Old 04 June 2019, 22:56   #17
pgovotsos
Registered User

 
Join Date: Oct 2015
Location: US
Posts: 263
Quote:
Originally Posted by AmigaCD32CD View Post
I hope you do as I was back up expert back in the day and yours is the best by a mile. I always used my backup copy and never the original.

I had 4 Hardware Backups

Blitz
Cyclone
Syncro Express
Your MK II that was the best and had got even better with software 3,2

Respect...
His new Supercard is even better. Of course you have to use a PC (yuck, spit) to use it
pgovotsos is offline  
Old 05 June 2019, 19:51   #18
JimDrew
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Lake Havasu City, AZ
Posts: 670
Actually, you don't need a PC to use SuperCard Pro. You can control it via one of its two serial ports. I am working on a little Arduino interface to make a portable copy station.

I won't sell any of the DB23 connectors until I know if I am going to be using them for some new products.
JimDrew is offline  
Old 05 June 2019, 22:07   #19
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by pgovotsos View Post
His new Supercard is even better. Of course you have to use a PC (yuck, spit) to use it
Only problem is it doesn't come ready like the Super Card Ami 2 does to connect in parallel (simple and great idea) with software vers 3.2.. I dont know how to connect new supercard pro to a floppy and make it work? Anyone got full instructions?

PS I have a laptop Pc not desktop or tower

Last edited by AmigaCD32CD; 05 June 2019 at 22:13.
AmigaCD32CD is offline  
Old 05 June 2019, 22:10   #20
AmigaCD32CD
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by JimDrew View Post
Actually, you don't need a PC to use SuperCard Pro. You can control it via one of its two serial ports. I am working on a little Arduino interface to make a portable copy station.

I won't sell any of the DB23 connectors until I know if I am going to be using them for some new products.
Jim please always remember 95% of us not clever on PC Stuff like you and we need simple things - Why cant you sell the pro with a floppy drive attached already?
AmigaCD32CD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted:A500 Accelerator Card :-) nathanm1991 MarketPlace 0 29 April 2018 01:59
Super Card Ami Eclipse request.Apps 10 26 September 2011 13:30
Wanted: Amiga Hardware Copier (Super Card AMI-II or PowerCopy Professional) AmigaFan MarketPlace 7 02 June 2009 16:26
Ami-Express V1.3 or 2.0 WANTED! D4Ni3L3 request.Apps 0 31 May 2008 12:27
Ami-Express V1.3 or 2.0 WANTED! D4Ni3L3 support.Apps 0 30 May 2008 20:51

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10201 seconds with 15 queries