English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 12 July 2018, 22:37   #1
Yulquen74
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Kleppe / Norway
Posts: 195
WB3.1, Fblit,Icon.library 46.4, MagicWB icons and chipmem usage

By using Fblit and newer ilbm dt, I was able to save the chipmem else spent by screen and window backdrops.

With regards to icon display, they still use chip-mem.

Do you need OS3.5/3.9 + new/glow-icons to be able to save icon chip-ram?
I use regular magicwb-icons.
Yulquen74 is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 July 2018, 23:49   #2
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,097
No, if the icon.library and FBlit are correctly installed, the icons don't consume any chipmem. It's not sufficient to copy the icon.library into Libs:, you also need RemLib, LoadModule or LoadResident.

I've made a floppy image IconDemo1200.adf to demonstrate how to install everything correctly. http://eab.abime.net/showthread.php?t=64079
PeterK is offline  
Old 13 July 2018, 11:35   #3
Yulquen74
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Kleppe / Norway
Posts: 195
icon.library was correctly installed (although I added your fblit cfg from the demo disk), the problem was MCP.

When I removed it, chip-ram is preserved, but with MCP (V1,48) enabled, even with all features and patches disabled, chipram is lost when opening windows and applications on the wb screen.
Yulquen74 is offline  
Old 13 July 2018, 11:52   #4
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,097
It's possible that FBlit is not detected by icon.library anymore, if there were other programs opening icon.library before FBlit is started. Icon.library checks for FBlit only on the first two Open() calls.

You could try inserting my optional command "IconsToFastMem" before LoadWB.
PeterK is offline  
Old 13 July 2018, 14:37   #5
Yulquen74
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Kleppe / Norway
Posts: 195
Inserting that cmd made it work, with MCP running. Thanks!
Yulquen74 is offline  
Old 13 July 2018, 18:51   #6
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,097
Thanks, good to know about that problem, because I never use MCP on my system. I will increase the number of Open() calls checking for FBlit in the next update.
PeterK is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WB3.1 Icons issue Lorfarius New to Emulation or Amiga scene 1 04 November 2017 21:44
JIT and Icon.library Foul support.FS-UAE 5 15 December 2016 14:55
Chipmem usage different from real machine? mombasajoe support.WinUAE 22 01 March 2010 17:56
Saving icon positions, WB3.0 EmuChicken support.Apps 11 02 October 2006 17:30
MagicWB or New Icons ? LUKas007 support.Apps 14 30 August 2002 17:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06111 seconds with 14 queries