English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.CD32 Conversion

 
 
Thread Tools
Old 21 April 2019, 15:44   #1141
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,661
news of the CD32load front: There are interactions between CD-play & CD-data, leading to data read errors.
I had a tough time avoiding/workarounding those errors (which still happen, but routine is able to resume) and now that's pretty stable, with 2 games previously only working on WinUAE and now working on the real machine: Lemmings & Premiere (other games also work fine, because they somehow avoid the bug by luck)
jotd is online now  
Old 13 June 2019, 22:38   #1142
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 40
Posts: 525
Hi JOTD,

Jim Power was working fine with cd32load 0.34 but now with the new slave, it has problems (very long loading and crash when you enter level 1 )
So i've tried the latest cd32load 0.42 but i have a red screen saying "unable to lock directory cd0:jimpower" on real CD32

With 0.42, it hangs on WinUAE too but without this message

Can you do something ? It will be great to play with two buttons and without screen flickering with your wonderful CD32load on real CD32 !

Last edited by Rochabian; 13 June 2019 at 22:59.
Rochabian is offline  
Old 13 June 2019, 23:01   #1143
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,661
You need to set JOYPAD=0 now, as joypad is supported by slave itself.

Now I realize I never officially published v0.45 on my website.

v0.45 (04-05-2019):

- removed useless Rob Northen CD & floppy & NVM routines, leaving only HD routine: smaller CD32load executable
- RNCD option removed (Rob Northen CD routine isn't available anymore)
- FAILSAFE option added to test when strange bugs appear during play
- reverse-engineered Rob Northen HD routine partially. Look out for a future version with partial HD loading for A600s/A1200s
- added check to detect interrupt level 2 enabling when CD data load is running (so CDFREEZE has to be used)
- fixed error handling for games testing non-existent files

v0.44 (21-04-2019):

- read retry made more robust (crashed on Lemmings CD): Lemmings CD now works on the real machine
- added more details to error log

v0.43 (14-04-2019):

- improved CD data read / reduced retries/errors when switching from audio to data &
reduce resume time in case of an error (still several seconds when there's a failure)
- Lemmings CD still doesn't work on the real machine... damn...

Can you try with this version (in WinUAE first!!) ? And try other games too.

https://jotd.pagesperso-orange.fr/amiga.html


direct 0.45 link: https://jotd.pagesperso-orange.fr/mi...load_v0.45.zip

Last edited by jotd; 14 June 2019 at 22:08.
jotd is online now  
Old 13 June 2019, 23:34   #1144
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 40
Posts: 525
Nope, it doesn't work in WinUAE with 0.45

When i use the blue button to jump in the first level it skips the level to level 2 then hangs

Can it be related to trainer key that interfer ?
Rochabian is offline  
Old 13 June 2019, 23:38   #1145
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,661
Unrelated. That's because you didn't configure joystick as joypad. And you're not using JOYPAD=0 in CD32load right?

that said, joystick/joypad detection should work in CD32load but it doesn't seem to. JOYPAD=0 should fix this anyway.

so it doesn't crash now right?
jotd is online now  
Old 13 June 2019, 23:51   #1146
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 40
Posts: 525
Sorry, i doesn't have read that JOYPAD=0 should be used

I've tried with FAILSAFE option and it works in WinUAE

I'll retry with JOYPAD=0

Thanks
Rochabian is offline  
Old 13 June 2019, 23:58   #1147
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 40
Posts: 525
You were absolutely right !

It works like a charm with JOYPAD=0

Many thanks for this my friend

Does it means that i have to use JOYPAD=0 with all recently slaves that you have modified to use CD32 buttons ?
Rochabian is offline  
Old 14 June 2019, 20:57   #1148
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,174
Hi JOTD, just to let you know Dennis (OCS) has garbled graphics (background tiles it looks like, main sprite is fine) in-game on cd32load 0.45 but is fine on 0.41, (AGA/CD32 versions not effected) i haven't tested the in-between versions, this game (and maybe others?) something got broken on one of the updates.
Amigajay is online now  
Old 14 June 2019, 21:33   #1149
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,661
@Rochabian: yes, modified slaves that natively support joypad need to have JOYPAD=0 set. I'll add this to the documentation.

@Amigajay thanks. I didn't even test this game since it has a native CD32 version already. Will look into that. Maybe a cache issue? is it on real HW or WinUAE?

Last edited by jotd; 14 June 2019 at 22:13.
jotd is online now  
Old 14 June 2019, 22:16   #1150
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,174
Quote:
Originally Posted by jotd View Post

@Amigajay thanks. I didn't even test this game since it has a native CD32 version already. Will look into that. Maybe a cache issue? is it on real HW or WinUAE?
Winuae
Amigajay is online now  
Old 21 December 2019, 17:16   #1151
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,661
no real updates. Just to mention that cd32load is my first project on github. I'm going to add more now that I know how to operate this

https://github.com/jotd666/cd32load
jotd is online now  
Old 22 December 2019, 22:32   #1152
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,223
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
no real updates. Just to mention that cd32load is my first project on github. I'm going to add more now that I know how to operate this

https://github.com/jotd666/cd32load
Great

Apologies if this has already been addressed, I haven't seen a reference to it. Is Rygar AGA something that could work on a stock CD32? (I assume the memory requirements essentially rule out WHDLoad, but I also assume it might be a little too memory heavy for CD32Load as well?)
earok is offline  
Old 22 December 2019, 23:03   #1153
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,174
Quote:
Originally Posted by earok View Post
Great

Apologies if this has already been addressed, I haven't seen a reference to it. Is Rygar AGA something that could work on a stock CD32? (I assume the memory requirements essentially rule out WHDLoad, but I also assume it might be a little too memory heavy for CD32Load as well?)
I already made a CD32 disc that boots on a stock CD32, JOTD made a CD32load disc too that he uploaded, i have added this version to the next update of the CD32 homebrew disc.

btw nice to see you on here again, been a little while
Amigajay is online now  
Old 22 December 2019, 23:09   #1154
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,223
Quote:
Originally Posted by Amigajay View Post
I already made a CD32 disc that boots on a stock CD32, JOTD made a CD32load disc too that he uploaded, i have added this version to the next update of the CD32 homebrew disc.

btw nice to see you on here again, been a little while
Cheers, great to see you again too!

I'll grab a copy of that when the update comes out. Raid Over Moscow (complete, but first public beta) is coming out on Christmas if you wanted that for a future update.
earok is offline  
Old 22 December 2019, 23:42   #1155
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,893
Quote:
Originally Posted by earok View Post
Raid Over Moscow (complete, but first public beta) is coming out on Christmas if you wanted that for a future update.
Now that's exciting news indeed earok!!!

You should post that in your official thread: Raid Over Moscow - Unfinished prototype.
DamienD is online now  
Old 23 December 2019, 06:48   #1156
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,223
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Now that's exciting news indeed earok!!!

You should post that in your official thread: Raid Over Moscow - Unfinished prototype.
Cheers I'll update the thread when the beta is ready. Could I get you to rename or move the thread when it's updated?
earok is offline  
Old 23 December 2019, 09:33   #1157
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,174
Quote:
Originally Posted by earok View Post

I'll grab a copy of that when the update comes out. Raid Over Moscow (complete, but first public beta) is coming out on Christmas if you wanted that for a future update.
That would be great to include

Btw is it more a homebrew/PD release? or hack/mod of an existing project? which disc should i put it on?
Amigajay is online now  
Old 23 December 2019, 10:07   #1158
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,893
Quote:
Originally Posted by earok View Post
Cheers I'll update the thread when the beta is ready. Could I get you to rename or move the thread when it's updated?
Yes of course, no problem
DamienD is online now  
Old 23 December 2019, 10:15   #1159
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,223
Quote:
Originally Posted by Amigajay View Post
That would be great to include

Btw is it more a homebrew/PD release? or hack/mod of an existing project? which disc should i put it on?
Definitely a homebrew full length port of the C64 classic.


Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Yes of course, no problem
Thanks mate, appreciate it!
earok is offline  
Old 11 February 2020, 05:44   #1160
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 44
Posts: 3,640
Hi jotd,
do you think you could find a way to emulate a mouse with the joypad ??
I know that it already exist but a all in one tool is better.
turrican3 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.13194 seconds with 15 queries