English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 02 September 2018, 15:20   #21
Nibbler
namm namm AMIGA

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 40
Posts: 734
There is no sound in the new OCS slave for Cinematics . Mantis Bug report was made.
Nibbler is offline  
Old 04 September 2018, 12:58   #22
NeoHippie2016
Freak
NeoHippie2016's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Gladbeck
Age: 43
Posts: 456
@nibbler: you are right! On my 1200 machine i also hear silent during cinematics! @jotd:

Last edited by NeoHippie2016; 04 September 2018 at 12:58. Reason: Forget the smiley
NeoHippie2016 is offline  
Old 04 September 2018, 14:16   #23
Nibbler
namm namm AMIGA

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 40
Posts: 734
Yupp; tested on real hardware and different WinUAE settings. always the same.
Its the slave itself that causes that.

I wrote JOTD already and he is working on it. Patience please.
Greetings, Nibbler

Last edited by Nibbler; 04 September 2018 at 14:21. Reason: typo. damn laggie wireless keyboards !!!!! :)
Nibbler is offline  
Old 04 September 2018, 14:40   #24
NeoHippie2016
Freak
NeoHippie2016's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Gladbeck
Age: 43
Posts: 456
@nibbler: jotd released the fix on the WHDLoad Page. @jotd: i will try it later!
NeoHippie2016 is offline  
Old 04 September 2018, 14:50   #25
Nibbler
namm namm AMIGA

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 40
Posts: 734
Wow, that was fast hmmm, should work, its version 1.4 and it even mentions it in the readme.
I will try it... i am pretty sure it works. I play through it - only takes 15 minutes XD
Nibbler is offline  
Old 04 September 2018, 15:36   #26
Nibbler
namm namm AMIGA

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 40
Posts: 734
I finished the game
Even a Lemming could do that ( NO disrespect to any Lemmings )

100% working.

Mission Complete, thank you JOTD

No, i go back an play a REAL GAME !!! Worthy by Pixelglass

Still, we now have this peace of history and i always have this special connection with this game ( or childhood trauma ) So, thanks for that

Of course, there is a story behind Rise of the Robots....
Kim justice did a full documentary if you are interested

[ Show youtube player ]

ohhh, and here is Maximilian Doods Fighting History with Rise of the Robots.
The endpart is so true. Even his dog could do it. ( No disrespect to any dogs of course )

[ Show youtube player ]

(hmmm, the video wont work today.. strange)

well here is the loooong version, he trys to beat it, and he is pretty good at beat em ups XD (ok, its the snes version without the POWER feature)

Still, very funny to watch XD

[ Show youtube player ]

(start´s at 22:20)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Rise.jpg
Views:	126
Size:	63.9 KB
ID:	59684  

Last edited by Nibbler; 04 September 2018 at 22:17. Reason: typo, like usual
Nibbler is offline  
Old 07 September 2018, 10:02   #27
haynor666
retro maniac

haynor666's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tarnobrzeg/Poland
Age: 41
Posts: 1,717
This game was impressive (at least for graphics) but as a fighting game it was really mediocre. I'm suprise they did second part.
haynor666 is offline  
Old 20 April 2020, 15:33   #28
Jacques
Registered User
Jacques's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Wrocław, Poland
Posts: 115
Would someone be so kind and upload WHDLoad version of RotR ECS into the zone, please?
Jacques is offline  
Old 20 April 2020, 16:06   #29
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 45
Posts: 799
Quote:
Originally Posted by Jacques View Post
Would someone be so kind and upload WHDLoad version of RotR ECS into the zone, please?



Its on the EAB server in Retroplays folder right here


http://grandis.nu/eabsearch/search.p...xclude=&limit=
Superman is offline  
Old 20 April 2020, 23:58   #30
Jacques
Registered User
Jacques's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Wrocław, Poland
Posts: 115
Thank you!
Jacques is offline  
Old 26 April 2020, 18:36   #31
Jacques
Registered User
Jacques's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Wrocław, Poland
Posts: 115
Just a question, is RiseOfTheRobots_v1.4-B_1365.lha (ECS) supposed to work on 68000?
I have A500+ with ACA500, therefore 2MB Chip + 4MB Fast with Kickstart 3.1, but the game crashes with WHDLoad giving: Exception "Illegal Instruction"...
Jacques is offline  
Old 26 April 2020, 20:05   #32
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,086
I'll fix that in a few. Do you happen to have all kickstarts including kick40068.A1200 and kick40068.A4000 in devs:kickstarts? that's probably the reason.

but I'm going to update no matter what.
jotd is offline  
Old 26 April 2020, 23:11   #33
Jacques
Registered User
Jacques's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Wrocław, Poland
Posts: 115
Yes, complete set of Kickstarts is there (photo attached).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20200426_230554.jpg
Views:	41
Size:	1.04 MB
ID:	67045  
Jacques is offline  
Old 27 April 2020, 00:05   #34
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,086
that's the issue. Kickemu chooses A1200 version instead of A600. Rename A1200/A4000 kicks it will work. But wait a bit, we're going to fix it properly from kickstart emulation.
jotd is offline  
Old 27 April 2020, 11:08   #35
Jacques
Registered User
Jacques's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Wrocław, Poland
Posts: 115
Oh, I wasn't aware of that situation when using 68000 Amiga (I own A1230, too), I thought all of them should be there and WHDLoad somehow decides which is suitable.

Anyway, now RotR ECS works like charm on my A500+, thanks again!
Jacques is offline  
Old 27 April 2020, 12:38   #36
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,086
that will be the case soon.
jotd is offline  
Old 27 April 2020, 20:51   #37
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 45
Posts: 799
Oddly now this latest ECS update won’t load any more on my A600 or A1200. It tells me I have an invalid kickstart image in devs kickstarts kick40063.a600.

I have all relevant kickstarts and the previous ECS version worked fine. Same issue with Bloodnet ECS also.

Edit: Same problem with both Valhalla games too.
Superman is offline  
Old 27 April 2020, 21:02   #38
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,086
check your kickstart image which is probably invalid with CRC16 whdload tool

Code:
CRC16 1.1 (08.12.2003) by Bert Jahn
File 'KICK40063.A600' Offset=$0=0 Length=$80000=524288 CRC16=$970C=38668
jotd is offline  
Old 27 April 2020, 21:22   #39
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,538
A600 and A1200 KS should have these valid checksums:
Code:
CRC16 1.1 (08.12.2003) by Bert Jahn
File 'kick40063.A600' Offset=$0=0 Length=$80000=524288 CRC16=$970C=38668

Name:    kick40063.A600
Size:    524288
CRC32:   fc24ae0d
MD5:     e40a5dfb3d017ba8779faba30cbd1c8e
SHA1:    3b7f1493b27e212830f989f26ca76c02049f09ca


CRC16 1.1 (08.12.2003) by Bert Jahn
File 'kick40068.A1200' Offset=$0=0 Length=$80000=524288 CRC16=$9FF5=40949

Name:    kick40068.A1200
Size:    524288
CRC32:   1483a091
MD5:     646773759326fbac3b2311fd8c8793ee
SHA1:    e21545723fe8374e91342617604f1b3d703094f1
Retroplay is offline  
Old 27 April 2020, 22:58   #40
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 45
Posts: 799
Ok thanks I fixed it by obtaining another kickstart with the correct crc. In all the years I have been using Whdload I never had that issue with the kickstarts before. I guess all the other games only use either A500 or A1200 kickstarts.

Thanks for the help.

Last edited by Superman; 28 April 2020 at 14:00.
Superman is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rise of The Robots in AmigaSYS WeiXing3D support.Amiga Forever 3 29 May 2015 19:28
Did anyone ever apologise for rise of the robots? DDNI Retrogaming General Discussion 43 06 November 2013 16:44
Rise of The Robots problem NPI support.Games 5 12 January 2008 16:43
rise of the robots for the 600 gotmashed MarketPlace 7 13 June 2006 08:00
[Fixed] Rise of the Robots ECS Steve HOL data problems 1 11 January 2003 23:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10205 seconds with 16 queries