English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 09 February 2020, 00:43   #1
utukku
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Plymouth
Posts: 4
A4000 zorro Slot problems

Hi, I hae a problem with my A4000D zorro slots ( I think ).
The computer seem sto work fine, except when I put a zorro card in, such as the ZZ900 card, it is not detected. Nothing show's up in the boot diagnostic window, no cards found in "show config" or Sysinfo.


I have swapped out the existing rev 11 super buster, for another brand new one, but no change. I even swapped out the daughter/riser card for a spare one, still nothing detected.


What should I be looking at as a potential fault?




cheers


utukku
utukku is offline  
Old 09 February 2020, 00:49   #2
k0x
Registered User

 
Join Date: Jan 2018
Location: Ostrava
Posts: 111
What is your config?

What cpu card do you have?
k0x is offline  
Old 09 February 2020, 01:49   #3
utukku
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Plymouth
Posts: 4
Sorry, its a Rev B motherboard, 2mb chip 16mb fast, 040 cpu. Rev 11 buster chip. CF card with adaptor.
utukku is offline  
Old 09 February 2020, 03:25   #4
DarrenHD
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: London / Canada
Posts: 387
Quote:
Originally Posted by utukku View Post
Sorry, its a Rev B motherboard, 2mb chip 16mb fast, 040 cpu. Rev 11 buster chip. CF card with adaptor.
I had the same symptom on my A4000T. It turned out to be a cold solder joint at the bridgette chip. Not sure if that applies also to the A4000, but it may as the chip is on both the A4000 and A4000T. Worth inspecting carefully that chip.

You can see details and a photo here.

https://www.a1k.org/forum/index.php?...-2#post-746971
DarrenHD is offline  
Old 09 February 2020, 03:42   #5
grelbfarlk
Registered User

 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 1,989
This happened to me, it could see some Z2 cards but they didn't work. Z3 cards were just not seen at all. Ended up being a Gal that went bad, U213.
grelbfarlk is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A500 Zorro Slot Adaptor Daedalus Hardware mods 269 06 February 2020 22:08
A2000 Zorro slot issues nikoskob support.Hardware 6 26 January 2020 05:34
Zorro slot on A600? lord of time Hardware mods 9 04 August 2019 21:48
What sound card (zorro slot) is the best ?? Kristian95 MarketPlace 13 15 September 2007 19:37
Zorro II Card - Zorro III Slot ? THX1138 support.Hardware 4 03 May 2003 12:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06138 seconds with 14 queries