English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 08 April 2020, 14:57   #1
Disney Rob
Registered User

 
Join Date: Dec 2019
Location: Sharon Pa
Posts: 17
Sound on WINUAE Issue

I am running WINUAE for Amiga, Amiga CD, and Amiga32.
Though I am getting sound for the Amiga, I get no sound for the 32, or the CD
I bring up the interface during game play, and check my sound option. It is always ticked to Disabled but emulated.
So I tick enabled, go back to configuration and save it as is
However the next time I try to bring up a game in either format I get no sound, and go back to the sound option and disabled but emulated is ticked again.
How do I get it to stay on by default?
Disney Rob is offline  
Old 08 April 2020, 16:41   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,887
It happens if selected or default sound device can't be found or fails to open.

I don't know what would cause it, unless you chose exclusive wasapi mode and some other program already uses the sound.
Toni Wilen is online now  
Old 09 April 2020, 14:15   #3
Disney Rob
Registered User

 
Join Date: Dec 2019
Location: Sharon Pa
Posts: 17
Thanks
Disney Rob is offline  
Old 24 April 2020, 21:08   #4
Disney Rob
Registered User

 
Join Date: Dec 2019
Location: Sharon Pa
Posts: 17
Still no Sound

I am not getting any sound for any of my Commodore entries in WINUAE
I have the Amiga, the 32, and the CDTV
I go to the sound page, and check LGTV which is what my computer is tied into.
Though I save the configuration repeatedly it reverts back to Disabled but emulated option every time. But it only does this fro the 32 and the CDTV configs.
Even though it stays checked on the Amiga option as enabled, I do not get sound there either.
I know I was told that if it is not supported it will revert back to disabled but emulated, but I do have the option for the LGTV, and it

I did have sound at one time for the Amiga, but even though it is ticked, it is not working anymore.
Thanks for the help.
Disney Rob is offline  
Old 24 April 2020, 22:22   #5
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,305
No need to create a new thread Disney Rob... merged with your old one.
DamienD is offline  
Old 25 April 2020, 09:04   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,887
Load your CD32 or CDTV config (Make sure sound is enabled). Tick Paths panel Enable full logging. Start emulation. Wait 5-10 seconds. Enter GUI, check that sound was quietly disabled. Click Paths panel "Save all". Attach the zip file. (It includes log files and config)
Toni Wilen is online now  
Old 25 April 2020, 20:22   #7
Disney Rob
Registered User

 
Join Date: Dec 2019
Location: Sharon Pa
Posts: 17
Thanks Damien, appreciate that !!!
Disney Rob is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE sound issue devo support.WinUAE 9 13 May 2016 16:31
Sound issue, not all sound effects played. Connorsdad support.WinUAE 16 23 February 2015 16:32
A500 sound issue trydowave support.Hardware 5 01 August 2013 07:53
Sound buffer issue hukka support.WinUAE 31 23 April 2011 17:17
Sound is muffled after boot until change of settings - sound filter emulation issue? rsn8887 support.WinUAE 1 30 May 2010 20:44

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07467 seconds with 15 queries