English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 27 October 2019, 15:16   #61
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,686
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Remember that dumps are useless without using official beta versions. Wait until next official beta. (btw, there was GUI related double free and buffer overflow which can explain the problem. Was fixed few hours ago)
Ah, I was using the file dated 27/10/2019 8:23AM... didn't realise there was another update at 27/10/2019 9:19AM.
DamienD is offline  
Old 27 October 2019, 18:20   #62
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,345
http://www.winuae.net/files/b/winuae_4300b2.7z
http://www.winuae.net/files/b/winuae64_4300b2.7z

Beta 2:

- 68060 PCR FPU disabled bit was not set when 68060 model didn't have FPU (b1).
- PCMCIA slot (if card configured) was not enabled at reset. Small change to attribute from image file: extra attribute data must be at least 512 bytes (b1).
- CALLM disassembler support
- FSAVE/FRESTORE and PSAVE/PRESTORE (if 020/030) generate privilege violation exception (if run in user mode) even if FPU/MMU is not installed.
- When editing Display panel width/height boxes, don't validate the value immediately to prevent useless "must be at least" messages in the log window/error log.
- List font selection removed, may come back if fix for some side-effects is found.
- GUI scaling partially rewritten yet again. Now uses ReactOS/Wine CreateDialogIndirectParam() reimplementation with some customization which enables resize code to find out exactly which elements are part of GUI, final screen coordinates, types etc. Remaining high DPI related glitches should be fixed.
- GUI panel change redraw flicker is gone.
- Fixed double free and buffer overflow in GUI code (b1)
- Copper COPJMP cycle sequence order was wrong, first cycle does not need free cycle, second cycle requires free cycle, logic analyzer rechecked. (vAmiga test case)
- Using SPRxPOs to move DMA mode sprite horizontally towards right very little so that "both" sprites still have overlapping pixels: old sprite was still drawn fully. (vAmiga test case)
Toni Wilen is offline  
Old 27 October 2019, 18:26   #63
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,686
Cheers Toni, off to test
DamienD is offline  
Old 27 October 2019, 18:44   #64
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,230
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
- Using SPRxPOs to move DMA mode sprite horizontally towards right very little so that "both" sprites still have overlapping pixels: old sprite was still drawn fully. (vAmiga test case)
I'm not so sure I understood correctly...

Let's take an example.
I've a normal DMA sprite that will be displayed at position $a0.
I change with the copper the x position to $aa with the new SPRxPOS written slightly before this position (4 pixels?)
Full old sprite is full draw and the new position ignored.
This?

Thanks for the new beta.
ross is offline  
Old 27 October 2019, 19:03   #65
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,345
Quote:
Originally Posted by ross View Post
Let's take an example.
I've a normal DMA sprite that will be displayed at position $a0.
I change with the copper the x position to $aa with the new SPRxPOS written slightly before this position (4 pixels?)
Full old sprite is full draw and the new position ignored.
This?
Both sprites are rendered fully which is not correct.

When new SPRxPOS matches horizontally, shift register is reloaded, replacing old data.
Toni Wilen is offline  
Old 27 October 2019, 20:30   #66
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,230
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Both sprites are rendered fully which is not correct.

When new SPRxPOS matches horizontally, shift register is reloaded, replacing old data.
Thanks for the explanation.
ross is offline  
Old 28 October 2019, 01:14   #67
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Beta 2:
.........

Hi Toni,
With the beta1 the gui are ok.


With the beta 2 the gui isn't complete draw.


Thanks a lot.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	GuiError.JPG
Views:	150
Size:	121.1 KB
ID:	64954  
Zilog is offline  
Old 28 October 2019, 12:42   #68
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,345
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Hi Toni,
With the beta1 the gui are ok.


With the beta 2 the gui isn't complete draw.


Thanks a lot.
Windows version? Any theme adjustments etc? (Enough information to be able to duplicate it in VM because I am going to fix this correct instead of putting annoying flickering back)
Toni Wilen is offline  
Old 28 October 2019, 13:09   #69
LanceT
Registered User

LanceT's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: NC /USA
Posts: 48
Toni, I have noticed with b2 that it doesn't create taskbar icon unless I move the GUI window.
Also on closing, it doesn't clear the screen of the GUI.

Made a short video. 1st step is Beta1 and 2nd step is beta 2.
I am using Win7 64bit Ultimate (6.1.7601 Service Pack 1)
[ Show youtube player ]

Last edited by LanceT; 28 October 2019 at 13:24.
LanceT is offline  
Old 28 October 2019, 13:16   #70
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,230
Quote:
Originally Posted by LanceT View Post
Toni, I have noticed with b2 that it doesn't create taskbar icon unless I move the GUI window.
Also on closing it doesn't clear the screen of the GUI.
Something similar on Windows 10 1903.
Icon appears only on Systray when you minimize at GUI start.
ross is offline  
Old 28 October 2019, 13:46   #71
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Windows version? Any theme adjustments etc? (Enough information to be able to duplicate it in VM because I am going to fix this correct instead of putting annoying flickering back)

Hi Toni,
Notebook Windows 7 Sp1 x64
Theme Classic (Standard, not other addon)
Intel Hd Graphics 530 v21.20.16.5068
Nvidia GeForce GTX 960M v26.21.14.3160

The Problem is present both, force use Intel Graphics or Nvidia

Thanks.
Zilog is offline  
Old 28 October 2019, 15:09   #72
Tomislav
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 182
On my Windows XP 32-bit machine I have similar problem as Zilog and others. It's default XP theme.
Tomislav is offline  
Old 28 October 2019, 19:32   #73
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,345
Should be fixed now (duplicated in win7 + classic theme). Official beta later this week.
Toni Wilen is offline  
Old 28 October 2019, 19:52   #74
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Should be fixed now (duplicated in win7 + classic theme). Official beta later this week.



Zilog is offline  
Old 30 October 2019, 17:25   #75
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,804
The "Remap/Test" button for the game controller seems broken since beta 2. The config window doesn't show up. Maybe a problem with the newer GUI fixes? Windows 10 v1809 64 bit here.
Retro-Nerd is offline  
Old 30 October 2019, 20:24   #76
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,345
http://www.winuae.net/files/b/winuae_4300b3.7z
http://www.winuae.net/files/b/winuae64_4300b3.7z

Beta 3:

- Subpixel emulation + borderblank: sprite end was 1 hires pixel before bitplane end, leaving 1 hires pixel gap in right border.
- On the fly chipset change support improved. (More OCS/ECS/AGA custom registers differences supported)
- ECS Denise + Subpixel emulation mode + Superhires Display panel setting + not Superhires mode: do not enable ECS Superhires (max 4 colors) emulation mode.
- GUI corruption in some theme modes fixed (b2).
Toni Wilen is offline  
Old 30 October 2019, 20:33   #77
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,804
Ah, remap/test works again.
Retro-Nerd is offline  
Old 30 October 2019, 20:43   #78
Bodhi1969
Registered User

 
Join Date: Oct 2019
Location: Gummersbach / Germany
Age: 50
Posts: 10
For information only: I test the betas on Linux, using WINE
Bodhi1969 is offline  
Old 30 October 2019, 21:46   #79
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,686
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
http://www.winuae.net/files/b/winuae_4300b3.7z
http://www.winuae.net/files/b/winuae64_4300b3.7z

Beta 3:

- Subpixel emulation + borderblank: sprite end was 1 hires pixel before bitplane end, leaving 1 hires pixel gap in right border.
- On the fly chipset change support improved. (More OCS/ECS/AGA custom registers differences supported)
- ECS Denise + Subpixel emulation mode + Superhires Display panel setting + not Superhires mode: do not enable ECS Superhires (max 4 colors) emulation mode.
- GUI corruption in some theme modes fixed (b2).
Cheers as always Toni
DamienD is offline  
Old 30 October 2019, 22:08   #80
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
http://www.winuae.net/files/b/winuae_4300b3.7z
http://www.winuae.net/files/b/winuae64_4300b3.7z

Beta 3:

- Subpixel emulation + borderblank: sprite end was 1 hires pixel before bitplane end, leaving 1 hires pixel gap in right border.
- On the fly chipset change support improved. (More OCS/ECS/AGA custom registers differences supported)
- ECS Denise + Subpixel emulation mode + Superhires Display panel setting + not Superhires mode: do not enable ECS Superhires (max 4 colors) emulation mode.
- GUI corruption in some theme modes fixed (b2).

GUI Fixed.


Thanks!
Zilog is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE >= 3.3.0 crash on Win 10 Insider Preview 18282 before pressing start. hceline support.WinUAE 9 04 January 2019 23:55
WinUAE complete Changelog? rsn8887 support.WinUAE 2 24 February 2018 07:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08937 seconds with 14 queries