English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. Contest

 
 
Thread Tools
Old 13 October 2019, 19:16   #1441
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 288
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Mmh, can't say that it happens here. Jump is perfectly fine without any delay. Anyway, as Jotd said: This various Amiga multi-button issues are like a X-file.
happens with winuae straight from adf or whdload, also on real hardware so it's definitely the game doing it, not whdload. It's more obvious on real hardware as its scrolling is buttery smooth except when jumping.
A minor issue, I must be nitpicking.

And yeah there's always an issue with them buttons.
wairnair is offline  
Old 13 October 2019, 19:48   #1442
jvdw007
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: London
Posts: 44
Having the same WHDLoad issue. I presume jotd is still working on the fix
jvdw007 is offline  
Old 13 October 2019, 19:59   #1443
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,651
Quote:
Originally Posted by jvdw007 View Post
Having the same WHDLoad issue. I presume jotd is still working on the fix
Which issue exactly?

Last night jotd fixed the problem where the "Final" .ADF wouldn't install with the WHDLoad slave:

Quote:
Originally Posted by jotd View Post
okay, I've zoned it since Bert seems to be taking his time updating the page

Strange thing: on my A1200 and KTRL32 joypad, the blue button doesn't jump (I'm using 2 button mode of course)... when testing other games I've fixed for joypad work ok (blue button jumps on Parasol Stars).

But works on WinUAE... Read timing issue? Anyone has this problem on a real machine?

Nothing that can't be fixed, either by McGeezer on a 4th final version (nooooo...) or with a whdload slave update. You tell me.
The jump not working on different joysticks / pads is still work-in-progress.
DamienD is online now  
Old 13 October 2019, 20:01   #1444
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,507
So, I'm back from Amiga 34 and have had a chance to catch up on stuff.

As there are problems with some joypads/joysticks I'll need to look into fixing them.

I do have one question which might help me fix the problem faster...

Should this SEGA joypad work on an Amiga A1200 with two button?

I know the middle B button works as the fire button, but no other button does. Is it supposed to be compatible?

http://109.228.4.199/downloads/SEGA_PAD.jpg

If someone could let me know then it would be good, I have no other game to test as my WHD Install is broken and I haven't been able to fix it (as I don't know how to yet).

Graeme
mcgeezer is offline  
Old 13 October 2019, 20:05   #1445
thairacerjp
Registered User

thairacerjp's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: FRANCE
Posts: 243
If there is a bug, it’s really minor, as wainair, it work
Very good on cd32 tf330 , such superb conversion !! Thanks again mcgeezer for it and jotd for the slave.

Ps: I play with cd32 original gamepad
thairacerjp is offline  
Old 13 October 2019, 20:18   #1446
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,802
Quote:
Originally Posted by mcgeezer View Post
So, I'm back from Amiga 34 and have had a chance to catch up on stuff.

As there are problems with some joypads/joysticks I'll need to look into fixing them.

I do have one question which might help me fix the problem faster...

Should this SEGA joypad work on an Amiga A1200 with two button?

I know the middle B button works as the fire button, but no other button does. Is it supposed to be compatible?

http://109.228.4.199/downloads/SEGA_PAD.jpg

If someone could let me know then it would be good, I have no other game to test as my WHD Install is broken and I haven't been able to fix it (as I don't know how to yet).

Graeme

When you have a Mega Drive pad button B works as fire, but button C works fine too as a separate second button if it's properly coded for a poll. But this is something technical that Jotd or Toni knows better.
Retro-Nerd is offline  
Old 13 October 2019, 20:24   #1447
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,507
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
When you have a Mega Drive pad button B works as fire, but button C works fine too as a separate second button if it's properly coded for a poll. But this is something technical that Jotd or Toni knows better.
OK, I'll work on this basis then and see if I can fix it.
mcgeezer is offline  
Old 13 October 2019, 20:26   #1448
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,802
I don't know if this already helps you.


https://github.com/jonthysell/SegaCo...ga-Controllers
Retro-Nerd is offline  
Old 13 October 2019, 20:48   #1449
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 45
Posts: 1,430
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
[FS-UAE] in Warrior mode, timer stop at 001:00 ( happened 2 times..)



If you don't move for some seconds... no more monster appears...

need some tweaks

i'l returning to test on my real A1200 and my home made 2 buttons joystick







edit : 2 buttons working perfect here...

Last edited by Foul; 13 October 2019 at 21:07.
Foul is offline  
Old 13 October 2019, 21:00   #1450
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,507
I'll add that to the bug list then.
mcgeezer is offline  
Old 13 October 2019, 21:11   #1451
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 45
Posts: 1,430
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
"timer stop" is working normally on my A1200.. maybe FS-UAE timing issue... will investigate...

i'll propose a "pause" button too... would be cool to take some screenshots of the game...

otherwise it is fluidity foolproof!

i'm playing... playing playing... non stop lol
Foul is offline  
Old 13 October 2019, 21:25   #1452
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,507
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
"timer stop" is working normally on my A1200.. maybe FS-UAE timing issue... will investigate...

i'll propose a "pause" button too... would be cool to take some screenshots of the game...

otherwise it is fluidity foolproof!

i'm playing... playing playing... non stop lol
You can press 'p' to pause the game and ESC to quit the game at any time back to the main menu.

Quote:
Originally Posted by hexaae View Post
No issue with 2nd button on WinUAE, both with XBox One BT controller (set as Gamepad), or Joystick Speedlink USB in signature. Using WHDLoad version.

Bugs:
1) sometimes if you die right after you press fire, fire sound enters in loop in the death sequence
2) (you can ignore this since it's very marginal) very minor flashing background at screen reset changes (main menu to game, game to main menu, after you die and continue etc.)

@Foul
No issue with timer 1:00 here on my WinUAE...
I know about problem #1, will fix later.

Quote:
Originally Posted by wairnair View Post
@mcgeezer

I have a list of mostly minor/convenience issues that I posted a bit back but maybe you haven't seen. the game is great as is, but I thought I'd sneak in these again

glitches:

- entering a password works only once. Even though the password stays there the next time you hit the main menu and it says e.g. "start round 4" but it starts round 1. You have to re-type the password to start round 4 (or whatever round) again.
- sound glitches occasionally when dying, the fight sound gets repeated fast

nice to have:

- would be cool to have the high scores saved
- Skip intro text at start of game / after game over with fire button to speed up trying-and-dying sequence
- pause/resume button for us CD32 pad users would be great (PLAY button on CD32 joypad). When paused: press e.g. BLUE (==2nd button) to exit game
confirmed, there are bugs in the password system - can fix later.

CD32 stuff will be for another time... maybe a month or so.
mcgeezer is offline  
Old 13 October 2019, 22:33   #1453
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,294
don't forget to fix second button too
jotd is offline  
Old 13 October 2019, 22:35   #1454
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,507
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
don't forget to fix second button too
That's what I'm trying to do right now.

It is proving difficult to get to the bottom of.
mcgeezer is offline  
Old 13 October 2019, 22:39   #1455
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,294
Ross provided me some input. Probably the OS also fiddling with POTGO. Damn this button2 hardware interface is annoying.

Ross suggested the following for the whdload slave

Quote:
Problem here is that, for some reason, system is initially disabled, POTGO set, and after reenabled (and POTGO rewritten).
So if I set up immeditaly POTGO via bootblock with potgo.resource even if system is reenabled (could be also a future write support) there will be no problem.

You could use immediately potgo.resource to setup POTGO
I'm not used to tell game authors to fix their games. Usually the source has been lost and the author now does something else... So I handle this directly from whdload. But here that would be a pity to do that.
jotd is offline  
Old 13 October 2019, 22:49   #1456
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,320
^ for sure Graeme will fix it (as he did for the other issues that were found before the release)
malko is online now  
Old 13 October 2019, 22:58   #1457
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,229
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
Ross suggested the following for the whdload slave
Main idea here is to not touch POTGO in ADF/floppy release in game.
Then leave all to WHDLoad slave for the 'non-standard' Joystick/Joypad control.

The test ADF in the zone set a right POTGO through potgo.resource directly from bootblock and delete all POTGO setups in game.
So the game do not need to fiddle with the damn stuff (for a natively standard 2 botton joystick this definitely WORKS).
Different if Graeme insert full Joypad support in game.
ross is offline  
Old 13 October 2019, 23:00   #1458
zambot3
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Italy
Posts: 63
I have problems with the rope. I go up to up, jump to the right, but I fall often. It depends from game to game.
zambot3 is offline  
Old 13 October 2019, 23:02   #1459
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,294
problem is that on real amigas it works for some people and for some other people it doesn't. Looks like a timing issue that winuae isn't able to emulate properly (and I'm not blaming Toni, this is a useless feature to emulate, except to fix those issues)

So if Graeme can't reproduce that, it will be more difficult. Except if Ross solution works.

Note that my joypad read code writes to POTGO in the end, and it works properly. I had some issues with Skeleton Krew CD32 too (which doesn't use the OS but may fiddle with POTGO and in that case I just left the original joypad read routine, which is probably a mistake...), though. I'll investigate.

Last edited by jotd; 13 October 2019 at 23:41.
jotd is offline  
Old 13 October 2019, 23:10   #1460
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,229
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
problem is that on real amigas it works for some people and for some other people it doesn't. Looks like a timing issue that winuae isn't able to emulate properly (and I'm not blaming Toni, this is a useless feature to emulate, except to fix those issues)

So if Graeme can't reproduce that, it will be more difficult. Except if Ross solution works.
Well, this 'real' people need to try my test version and report
Sure a standard 2 button Joy (or Master System compatible) need to work.

Quote:
Note that my joypad read code writes to POTGO in the end, and it works properly. I had some issues with Skeleton Krew CD32 too (which doesn't use the OS but may fiddle with POTGO), though. I'll investigate.
And here the reason to separate ADF/floppy from WHDLoad POTGO mess.
A slave is much more simple to update or test/modify for strange controller.

ross is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Entry: Rygar AGA Edition mcgeezer Coders. Entries 75 28 February 2019 21:41
On the Ball - World Cup Edition AGA djcasey request.Old Rare Games 4 25 January 2013 13:39
On The Ball League Edition AGA , Player Manager 2 StarEye Games images which need to be WHDified 11 22 January 2010 19:21
The Vague #1 AGA-RTG edition is released ! kas1e Amiga scene 12 30 October 2007 01:27
On The Ball: World Cup Edition AGA CodyJarrett request.Old Rare Games 11 27 May 2003 07:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11560 seconds with 14 queries