English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 18 February 2005, 09:44   #1
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
Floppy disk BVISION PPC questions...

Since I'm thinking to get a PPC card for my amiga, what's the deal with the BVISION card? Can it be used to play in good speed the ppc versions of heretic/quake2 and all other software? or would it be better to get a g-rex + voodoo3 or similar card?
And most importantly: the only way to switch between the amiga/rtg display is by using a manual switch? Is there a way to make the switch automatically, like many zorro rtg do?
keropi is offline  
Old 18 February 2005, 12:47   #2
oldpx
 
Posts: n/a
Now this is a must have if you'll get a PPC In fact I used my PPC for the sake of this. This board has a 3d performance below a riva TNT if not close to it. I didn't try quake but I know it runs doom ultra fast. You don't switch between pal/ntsc and rtg moder you must have two different monitors. This one just has a vga port while you'll be using your old rgb connector for everything else.
 
Old 18 February 2005, 12:55   #3
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
perhaps I'll stick to the piccolosd64 for now... what troubles me is that with it, I won't be able to enjoy the newer ppc games...
keropi is offline  
Old 18 February 2005, 15:20   #4
woody57
Registered User
woody57's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Manchester
Age: 97
Posts: 801
Evil grin Parralax's Statements are nearly all correct LOL

Yes if you B-vision PPC you have to seriously move your 1200 into a tower and ADD SOME EXTRA heatsinks and fans

And B-Vision performance IS OF COURSE below that of even the cheapest Pc video card

BUT there is a way to play old games AGA/ECS without using a second monitor

You run can WinUAE on it and use the EMU screen

Just don't expect it to run at any real speed though


woody57 is offline  
Old 18 February 2005, 16:57   #5
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 42
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Quote:
Originally Posted by ParallaxScroll
...You don't switch between pal/ntsc and rtg moder you must have two different monitors. This one just has a vga port while you'll be using your old rgb connector for everything else.
2 monitors is not a must if you get a monitor switchbox, like i have. Screen quality is reduced slightly but i've gotten used to it. BUT i intend to buy a second monitor someday.
Bamiga2002 is offline  
Old 26 March 2013, 09:16   #6
delshay
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: uk
Posts: 245
Sorry to bring this old thread back but here are preliminary benchmarks blizzard PCI slot at AGP speed 8/26 using ragemem.

OS4.1 update 5 1024x768 32 bit screenmode.

NOTE: this is preliminary and is expected to improve with above screenmode.
delshay is offline  
Old 26 March 2013, 11:13   #7
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,462
Quote:
Originally Posted by delshay View Post
Sorry to bring this old thread back but here are preliminary benchmarks blizzard PCI slot at AGP speed 8/26 using ragemem.

OS4.1 update 5 1024x768 32 bit screenmode.

NOTE: this is preliminary and is expected to improve with above screenmode.
I'm sorry to ask but here, where? Is benchmarks you've done on your setup?
AmigaFriend is offline  
Old 26 March 2013, 20:49   #8
delshay
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: uk
Posts: 245
The idea behind this is to close the gap to those users that have radeon & voodoo cards on classic amiga.

Yon need minimum OS4.x PPC processor and a GFX card attached. Then download ragemem from OS4depot then look out for the last test result.

Video Bus

Read 8
Write 26

NOTE: you can get better test result by lowering the screenmode but 1024x768 32 bit screenmode is standard here.

Screenshot will be provided when I have time.

HARDWARE:

Blizzard/Bvision

Last edited by delshay; 26 March 2013 at 21:02.
delshay is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Classic WB 3.9 and PPC + Bvision problem? Articat project.ClassicWB 14 08 February 2012 20:59
Blizzard PPC 040/25 + PPC 603 @160mhz + SCSI + BVision BippyM MarketPlace 14 04 August 2006 13:42
Whdload and Bvision PPC Giana support.Games 7 29 October 2002 13:11
Customize my A1200 PPC Bvision Giana support.Apps 5 16 October 2002 15:45
PPC and Bvision in desktop Amiga Unregistered support.Hardware 11 17 July 2002 19:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06955 seconds with 15 queries