English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 18 October 2019, 21:12   #1
rossb
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Worthing/UK
Posts: 115
A500 Space Invaders MB revision

Hi,


I recently acquired an A500 that needs some TLC. I'm no expert, as such can anyone here with far more experience than myself identify this MB revision based on the attached photos? It seems to be very early in relation to my 2 other A500's



Regards,


Ross.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20191018_184053.jpg
Views:	76
Size:	628.0 KB
ID:	64815   Click image for larger version

Name:	IMG_20191018_184528.jpg
Views:	82
Size:	917.7 KB
ID:	64816   Click image for larger version

Name:	IMG_20191018_184757.jpg
Views:	69
Size:	875.9 KB
ID:	64817   Click image for larger version

Name:	IMG_20191018_184823.jpg
Views:	71
Size:	541.3 KB
ID:	64818  
rossb is offline  
Old 18 October 2019, 22:02   #2
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 609
It looks like a rev3
http://amiga.resource.cx/photos/a500,1
Sim085 is offline  
Old 18 October 2019, 22:18   #3
rossb
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Worthing/UK
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by Sim085 View Post

Thanks Sim,


I did stumble across that after I posted. It has KS 1.3 ROMs so guessing whoever had it originally upgraded. I'm assuming most Rev 3's would have 1.2 ROMs from the factory?


Regards,


Ross.
rossb is offline  
Old 18 October 2019, 22:36   #4
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 609
Quote:
Originally Posted by rossb View Post
I'm assuming most Rev 3's would have 1.2 ROMs from the factory?
http://amiga.resource.cx/mod/a500.html has the following information;

revision 3:
512kB Chip RAM on motherboard as 16 chips
Kickstart 1.2 ROM

However I myself never owned a rev3 A500 so do not know this from experience. I read several posts here people claiming commodore shipped stuff with anything that came to their hands but mostly related to rev8a shipped as A500s. Maybe someone with more experience from those days might have more hands-on information.
Sim085 is offline  
Old 18 October 2019, 22:47   #5
rossb
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Worthing/UK
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by Sim085 View Post
http://amiga.resource.cx/mod/a500.html has the following information;

revision 3:
512kB Chip RAM on motherboard as 16 chips
Kickstart 1.2 ROM

However I myself never owned a rev3 A500 so do not know this from experience. I read several posts here people claiming commodore shipped stuff with anything that came to their hands but mostly related to rev8a shipped as A500s. Maybe someone with more experience from those days might have more hands-on information.

Thanks Sim,


Yes, that's certainly my experience with C= 64 stuff. It's definetely a "keeper". Interested in what the "buggy" aspect is. Used to this from A1200 MB's specifically with certain vendors accelerators, but hadn't heard of issues with early MB's in A500's.


Thanks for taking the time out to reply though
rossb is offline  
Old 18 October 2019, 23:05   #6
redblade
Zone Friend

redblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Middle Earth
Age: 35
Posts: 1,370
Were all Kick1.2 Amigas just US keyboards or did you import that from NTSC US/Canada or PAL NZ/Austraila?
redblade is offline  
Old 19 October 2019, 09:14   #7
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,447
Quote:
Originally Posted by redblade View Post
Were all Kick1.2 Amigas just US keyboards or did you import that from NTSC US/Canada or PAL NZ/Austraila?
They made them with most layouts. Also the space invaders keyboards exist in several layouts. I own keyboards with USA, German and Swedish/Finnish myself.
Jope is offline  
Old 20 October 2019, 03:36   #8
redblade
Zone Friend

redblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Middle Earth
Age: 35
Posts: 1,370
Quote:
Originally Posted by Jope View Post
They made them with most layouts. Also the space invaders keyboards exist in several layouts. I own keyboards with USA, German and Swedish/Finnish myself.
Space invaders?!?! But you still have to use setmap first as the keyboard defaults too USA0 ?
redblade is offline  
Old 20 October 2019, 03:41   #9
stevsurv
Beta 1.666
stevsurv's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: in 1985
Posts: 246
Thats definately a rev 3 mb and yes they did come with a 1.2 ks rom. I own one as well.
stevsurv is offline  
Old 20 October 2019, 04:38   #10
AmigaHope
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: New Sandusky
Posts: 335
What is the serial # of this system? It's pretty damn early.
AmigaHope is offline  
Old 20 October 2019, 07:54   #11
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,447
Quote:
Originally Posted by redblade View Post
Space invaders?!?! But you still have to use setmap first as the keyboard defaults too USA0 ?
Yes, space invaders.

Yes, you must use setmap, as with any Amiga keyboard that is not usa.
Jope is offline  
Old 20 October 2019, 11:33   #12
nogginthenog
Amigan

 
Join Date: Feb 2012
Location: London
Posts: 888
Quote:
Originally Posted by Sim085 View Post
I read several posts here people claiming commodore shipped stuff with anything that came to their hands but mostly related to rev8a shipped as A500s.
My rev5 A500 came with Kickstart 1.3 and Workbench 1.2.
nogginthenog is offline  
Old 20 October 2019, 12:07   #13
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 39
Posts: 3,976
Quote:
Originally Posted by Jope View Post
They made them with most layouts. Also the space invaders keyboards exist in several layouts. I own keyboards with USA, German and Swedish/Finnish myself.
And I have one with a Danish keymap.
demolition is offline  
Old 20 October 2019, 12:18   #14
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 37
Posts: 3,406
Wtf is a space invader keyboard?
Hewitson is offline  
Old 20 October 2019, 12:25   #15
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,447
Quote:
Originally Posted by Hewitson View Post
Wtf is a space invader keyboard?
https://www.google.com/search?q=space+invader+keyboard
Jope is offline  
Old 20 October 2019, 12:35   #16
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 39
Posts: 3,976
If you wonder why it is called by that name, it is because the switch looks a bit like a space invaders character:
demolition is offline  
Old 20 October 2019, 12:37   #17
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 37
Posts: 3,406
Oh, it's just a childish term to describe a certain type of keyboard switch. Thought it might have been something interesting.
Hewitson is offline  
Old 20 October 2019, 18:57   #18
rossb
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Worthing/UK
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by stevsurv View Post
Thats definately a rev 3 mb and yes they did come with a 1.2 ks rom. I own one as well.
Thanks

Sent from my GM1913 using Tapatalk
rossb is offline  
Old 20 October 2019, 18:58   #19
rossb
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Worthing/UK
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by AmigaHope View Post
What is the serial # of this system? It's pretty damn early.
Case serial is 02336

Sent from my GM1913 using Tapatalk
rossb is offline  
Old 21 October 2019, 12:50   #20
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 1,986
If you check back my post from a few years back you will see I had an Amiga with KS 1.2 for sale! Unfortunately, personal circumstances meant I had to sell it but at such a bargain price!
lesta_smsc is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SPACE INVADERS samples? volvo_0ne request.Modules 5 28 February 2018 23:16
Super Space Invaders Winuae problem Amigalover122 support.WinUAE 30 28 November 2011 18:15
[Found: Mr Wobbly Leg Versus The Invaders From Space] Space-Invaders game? Dindel Looking for a game name ? 5 06 March 2008 11:05
That secret Space Invaders game in Project-X Retroplay support.Games 27 06 April 2007 22:19
Super Space Invaders (WHDLOAD) Retro1234 request.Old Rare Games 3 30 October 2006 21:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09361 seconds with 16 queries