English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 24 June 2019, 13:59   #1
Lorfarius
Registered User
Lorfarius's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Glossop/UK
Posts: 532
Wireless Card for A1200

Been looking on eBay and noticed one of these:


https://www.ebay.co.uk/itm/Amiga-600...53.m1438.l2649


Says it is Amiga compatible but assuming it will need some sort of driver? Never done this before so all new to me Want to run it on my A1200.
Lorfarius is offline  
Old 24 June 2019, 14:19   #2
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,433
Check prism2.device on aminet and read its documentation.
Jope is offline  
Old 24 June 2019, 14:30   #3
Lorfarius
Registered User
Lorfarius's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Glossop/UK
Posts: 532
Will give that a look, thank you!
Lorfarius is offline  
Old 24 June 2019, 14:34   #4
spudje
Registered User

 
Join Date: Dec 2014
Location: Netherlands
Posts: 995
Or check here, Lucas may get some new cards in stock? http://eab.abime.net/showthread.php?t=81915

I bought 2 of him, work flawlessly.
spudje is offline  
Old 24 June 2019, 17:05   #5
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 1,959
Are wireless cards more resource/power hungry than conventional ethernet? I just use wifi Ethernet bridge for my other old gear and it works out cheaper and less hassle to configure each device as the bridge is interchangeable
lesta_smsc is offline  
Old 24 June 2019, 17:57   #6
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 37
Posts: 739
Quote:
Originally Posted by lesta_smsc View Post
Are wireless cards more resource/power hungry than conventional ethernet? I just use wifi Ethernet bridge for my other old gear and it works out cheaper and less hassle to configure each device as the bridge is interchangeable
Certainly less processor usage with Ethernet, as no decryption required
indigolemon is offline  
Old 25 June 2019, 10:22   #7
Sir_Lucas
Registered User

Sir_Lucas's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Norwich, UK
Posts: 646
Quote:
Originally Posted by spudje View Post
Or check here, Lucas may get some new cards in stock? http://eab.abime.net/showthread.php?t=81915

I bought 2 of him, work flawlessly.
Thank you very much for your kind words
I'm afraid that I'm out of stock if it comes to WIFI WPA2/AES cards.
I've got only dongleless ETHERNET ones in stock.
Linksys ETHERNET card
Sir_Lucas is offline  
Old 25 June 2019, 22:23   #8
Lorfarius
Registered User
Lorfarius's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Glossop/UK
Posts: 532
The card in my first post was from k0x, so ordered one from him
Lorfarius is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question on PCMCIA Wireless Card on A1200 Sim085 support.Hardware 13 03 July 2019 08:24
Error message wireless PCMCIA card A1200 McMiga support.Hardware 1 16 February 2015 23:51
i am thinking of get EASYNET PCMCIA WIRELESS CARD (A1200/A600) mcbone Amiga scene 2 03 November 2013 16:39
WTB - Wireless Network Card A1200 fitzsteve MarketPlace 5 20 January 2010 14:54
wireless pcmcia card for a1200/a600 DoogUK MarketPlace 7 23 January 2009 10:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06954 seconds with 15 queries