English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 17 November 2012, 12:58   #1
sterd71
 
Posts: n/a
A-500 Plus + A590

Hi,

I've got an A-500 Plus and I'm trying to set up an A590 hard drive.

The drive itself is quite old and ideally I would look to replace it with a newer drive or a CF solution but I just want to make sure everything works OK first.

I'm powering up the A590 first and then the Amiga. When I power up the Amiga, the hard drive light comes on briefly, and then I can boot the Amiga as normal from the workbench disk.

The dip switches are set as follows:
1 - off
2 - on
3 - on
4 - on

If pin 1 is set to on, then the hard drive light remains on, and I get a series of warning beeps from the A590.

When I try and set up the partitions and format the disk using the A590 Setup tools I get a "Error-1 on device open" error message.

The jumper on the hard drive is on the pin closest to the molex power socket.

There's 2MB of memory installed and the jumper is set correctly. I've ran an A590 memory test and that confirmed the memory was working OK.

My A500-Plus has 1MB of ram, is using Kickstart 2.0 (37.175) and Workbench 2.04 (37.67).

The A590 is a Rev 6.0, and the hard drive is an XT Western Digital - WD-93028-X.

Has anyone got any suggestions on why I may not be able to partition or format the drive?

Thanks
Steve
 
Old 17 November 2012, 13:28   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,727
You sure it isn't the (mostly dead?) drive that beeps?
Toni Wilen is online now  
Old 17 November 2012, 15:49   #3
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
ok so has the A590 got its own power supply?

the DIP Switches
Switch 1 - ON: Enables Autoboot
Switch 2 - ON: LUN Enabled - wont matter till you put a scsi drive in
Switch 3 - OFF: Short wait period for drive to spin up. Parity checking enabled
Switch 4 - Reserved (e.g., don't mess with it!)


Jumper Settings
JP1 - 4 = 2MB
JP3 - 1 = XT Drive, you will need change this when you get a scsi HD
JP4 - Do Not Change

I bet those XT Western Digital HDDs are getting rare as even back when they were naff
cosmicfrog is offline  
Old 18 November 2012, 12:18   #4
sterd71
 
Posts: n/a
Hi,

The A590 has got it's own power supply.

JP1 is set to 2MB and JP3 is set to XT so they look OK.

I'll give those switch settings a try.

The drive sounds like it spins up and wants to work but it wouldn't surprise me if it is dead.

Thanks
Steve
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CF in A590? Eamoe support.Hardware 39 23 July 2010 14:04
Help please - A590 prices medic MarketPlace 8 07 March 2010 23:01
A590 jumper? sjakie43 support.Hardware 21 28 May 2008 23:23
Compatibility with Amiga 500 and 500+ games ErickDF Amiga scene 2 23 May 2008 20:16
WTB: Amiga 600, 500, 500 +, 1200 (NTSC) JeremyDay MarketPlace 2 30 November 2006 03:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08077 seconds with 15 queries