English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 12 January 2016, 20:28   #1
reddwarf4ever
AmIgA RuLeZ

reddwarf4ever's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: essex
Posts: 41
How to enable 2nd XBOX360 controller for 2 player games

How to enable 2nd XBOX360 controller for 2 player games

Just fitted a wireless sensor and xbox 360 controller instantly mapped and working amazingly....but how do i setup two controllers ?

any help please

thanks
reddwarf4ever is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 January 2016, 01:47   #2
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,598
Just sync the 2nd controller to the wireless adaptor. Hold down the wireless sensore button. Then hold down 2nd controllers home button to sync as 2nd controller.
ransom1122 is offline  
Old 13 January 2016, 11:17   #3
reddwarf4ever
AmIgA RuLeZ

reddwarf4ever's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: essex
Posts: 41
yes I did that...I tried quak cd32 but when I pressed the 2nd controller for 2 player nothing happened.....is there a way to test two controllers are parred ?

thanks
reddwarf4ever is offline  
Old 13 January 2016, 13:26   #4
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,598
If it's synced the secondary light on the controller will be litten up.

Check your settings for joystick 2 in winuae. And change mouse to xbox controller 2.
ransom1122 is offline  
Old 13 January 2016, 21:44   #5
reddwarf4ever
AmIgA RuLeZ

reddwarf4ever's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: essex
Posts: 41
UPDATE
Uninstalled WS-UAE and reinstalled, now both xbox360's working perfectly.....looks like the
default xinputcontroller and #2 were not in the Windows....

Ok
I have parred synced both controllers one has the top left light on the other the top,right light......now neither controllers will work with QUAK.....previously one was working ok...
can someone give me a step by step guide...I am obviously missing something

thanks

Last edited by reddwarf4ever; 13 January 2016 at 21:57.
reddwarf4ever is offline  
Old 13 January 2016, 21:47   #6
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,598
QUAK? whats that?
ransom1122 is offline  
Old 13 January 2016, 22:39   #7
reddwarf4ever
AmIgA RuLeZ

reddwarf4ever's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: essex
Posts: 41
QWAK
came in a double disk alien breed special edition and QWAK very addictive games..

both two player.....
now playing Rick dangerous can't work out how to plant bombs...
is there a resource for game controls ?
reddwarf4ever is offline  
Old 13 January 2016, 23:18   #8
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,598
If your playing cd32 games you may need to remap your joystick buttons to your 360 controller. In settings of winuae.

Standard controls for normal amiga games like Rick dangerous should work without changing settings.

To plant bomb. Hold the fire button down and move joystick down.

To plant moving bomb same process but diagonally down. (That might be for rick d 2) can't remember if rick 1 can do diagonal bombs
ransom1122 is offline  
Old 13 January 2016, 23:59   #9
reddwarf4ever
AmIgA RuLeZ

reddwarf4ever's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: essex
Posts: 41
thanks I love Rick dangerous.....will try planting some bombs tomorrow...

would be great if save games could be named and also deleted when not needed....
reddwarf4ever is offline  
Old 14 January 2016, 00:52   #10
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,598
Quote:
Originally Posted by reddwarf4ever View Post
thanks I love Rick dangerous.....will try planting some bombs tomorrow...

would be great if save games could be named and also deleted when not needed....
I'd contact Tony about that in one of his winuae threads
ransom1122 is offline  
Old 14 January 2016, 01:03   #11
reddwarf4ever
AmIgA RuLeZ

reddwarf4ever's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: essex
Posts: 41
thanks
reddwarf4ever is offline  
Old 16 January 2016, 12:29   #12
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 36
Posts: 3,411
Quote:
Originally Posted by reddwarf4ever View Post
I have parred synced both controllers one has the top left light on the other the top,right light......now neither controllers will work with QUAK.....previously one was working ok...
can someone give me a step by step guide...I am obviously missing something
Does it still not work for you? It should be quite straight-forward. You should see "Xinput Controller" and "Xinput Controller #2" in the device drop down lists if the controllers are recognized by Windows.

If you have problems for a specific game, please give a brief description of what you are trying to accomplish, and what does not work as expected. And add fs-uae.log.txt.
FrodeSolheim is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xbox360 Controller not working in WinUAE on Windows 10 TP Snake79 support.WinUAE 4 02 May 2015 12:55
Amiga on Xbox360 aceuk New to Emulation or Amiga scene 6 04 March 2014 23:50
D-Pad input (Xbox360 controller) partially broken in 2.6.1 Dr.Venom support.WinUAE 6 25 June 2013 13:15
Controller issues on some CD32 games glenn8383 support.Games 9 06 March 2013 13:38
WTB: Any Xbox360 controller Smiley MarketPlace 18 14 December 2008 01:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24290 seconds with 14 queries