English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 13 December 2015, 04:59   #1
SQLGuy
 
Posts: n/a
Stuck trying to install 4.1 FE

Hi folks,

I've been trying for a while now to get AmigaOS 4.1 Final Edition installed on my Ubuntu FS-UAE.

I have never been able to get the Blizzard SCSI to boot from the CD, but I can access the CD when booting in 3.x. Basically, the closest I've gotten is that I can boot from the 4.1 boot floppy, or I can launch start_from_os3.x from the CD. Either one of those goes through a splash screen for 4.1, then a pink screen, followed by grey, and purple. Then it goes to a Kickstart 4 screen asking for a boot disk.

I'm using the Blizzard PPC Accelerator with ROM blizzardppc_060_44.71, and the A4000 with Cyberstorm PPC (OS 4), configuration in the launcher. I've tried to get the Cyberstorm accelerator to work, but FS-UAE never finds the ROM.

I even tried making a new HDF and copying all the files from the CD to it, and renaming it to Amiga OS 4.1 Final Edition, but that basically gives the same result, whether I boot from the HDF or the floppy.

Any suggestions of what to try next?

Thanks,
Paul
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AmigaOS41Install.png
Views:	76
Size:	39.6 KB
ID:	46563  
 
AdSense AdSense  
Old 13 December 2015, 07:23   #2
SQLGuy
 
Posts: n/a
Solved. Seems that AmigaOS (4.1, at least), doesn't care for mix-n-match of a Blizzard accelerator in an "A4000."

I finally got the Cyberstorm working. Looks like a potential bug in FS-UAE. I had my roms in directory other than Kickstarts and had my custom configuration file updated to point to the alternate location. That worked fine for the A4000 ROM and the Blizzard ROM, but not for the Cyberstorm one. I had to copy that one to Kickstarts for FS-UAE to find it.
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help, I'm Stuck! Arnie support.Other 0 05 June 2012 18:50
Stuck in Ambermoon (EN 1.07) dAb support.Games 161 03 February 2012 23:46
I'm stuck already (4GB CF HD) Mick New to Emulation or Amiga scene 26 31 January 2011 18:19
Stuck in Waxworks Bolch support.Games 12 07 April 2008 10:42
WHDLoad - Stuck! Parsec support.Apps 23 11 June 2003 01:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.09695 seconds with 15 queries