English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 13 August 2004, 13:17   #1
oldpx
 
Posts: n/a
Already dead A1200

Rather than killing my own machine, I decided to do something different and bought an already dead a1200 My intention is to fix my other 1200 that doesn't accept hard drives, using the parts of this new one.

But I this one is showing signs of life. When turned on, power led works, it checks the hard drive for a moment but doesn't display any image and remains silent. After stripping the motherboard off, I noticed that it was very dusty and edges of the board are a bit worn but there is no visible damage on the buses. What might be the problem of this one?
 
Old 13 August 2004, 14:00   #2
Overdoc
Commodore Collector
 
Join Date: Aug 2001
Location: Austria
Age: 49
Posts: 835
Since it checks the hd it seems it is working but has problems accessing the hd. If there was a serious hardware problem it wouldn't get that far !
I would suggest first disconnect every additional hardware like harddisk or turbocard etc. Then check the Amiga with all 3 different signal outputs. ( RGB, Video, RF ) Also try holding down both mousbuttons on startup. This should bring up the startmenu.
Overdoc is offline  
Old 13 August 2004, 14:09   #3
oldpx
 
Posts: n/a
I removed everything and am trying to get the bare board working. Monitor or TV doesn't display anything but I can see the usual "power on flicker" when it is turned on. Start menu doesn't appear and reboot keys don't do anything although caps lock light turns on/off fine.
 
Old 13 August 2004, 15:34   #4
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,048
Quote:
Originally Posted by Burseg
reboot keys don't do anything although caps lock light turns on/off fine.
Do you mean, when you power on, the power LED goes on as normal and then becomes brighter as well as the caps lock LED goes on and off. And when you press caps lock, the caps led goes on and off as you press it. But when you press Ctrl-Amiga-Amiga, nothing happens, even the caps lock LED continues to work normal ? This sounds really strange. As if the AmigaOS is answering to key strokes (otherwise caps lock would stop reacting after 10 presses) but the reset line is not connected (because otherwise the power-up procedure would repeat from the start after Ctrl-A-A). Ctrl-A-A causes a hardware reset, just the same as power-on, so this should *always* react. Perhaps one of the damages is the keyboard cable.
thomas is offline  
Old 13 August 2004, 16:40   #5
oldpx
 
Posts: n/a
I'm sorry Ctrl+A+A blinks the caps lock once and this must mean a successful reset but I'd expect the power led to dim for a moment when restarting. This doesn't happen. Still, I can confirm the machine resets with keys.

Keyboard problems aren't the issue however. As I said, the bare board has the problem with nothing connected.
 
Old 13 August 2004, 16:54   #6
oldpx
 
Posts: n/a
Floppy drive doesn't show any sign of life unless I accidentally connect it's cable the wrong way
 
Old 20 August 2004, 16:36   #7
Overdoc
Commodore Collector
 
Join Date: Aug 2001
Location: Austria
Age: 49
Posts: 835
Probably a CIA damage.
These SMD A-1200s boards are harder to repair than the old A-500 which had every chip socketed
I even have one A-1200 board that works but doesn't display any screen ( drive, sound and everything else works ok, though )
Overdoc is offline  
Old 20 August 2004, 18:56   #8
oldpx
 
Posts: n/a
Thanks for the tip, I think it's still good enough to fix my other board with.
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reviving our dead A1200 mainboards ancalimon support.Hardware 4 07 December 2011 21:07
A1200 Dead ? Wasagi support.Hardware 20 02 July 2010 00:16
A1200 Hard drive dead? rich support.Hardware 18 24 January 2009 19:01
Dead A1200 :( snowman040 support.Hardware 42 14 August 2008 00:13
A1200 Dead! Daz support.Hardware 10 10 June 2002 13:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07061 seconds with 15 queries