English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 01 August 2019, 21:40   #1
Daff
Zone Friend
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dijon / France
Posts: 120
Number of levels on Alien Breed 3D CD32

Hi,

On the boxscan of Alien Breed 3D, we can read the game have "16 huge game level (more on CD32/CD-ROM)".

http://hol.abime.net/3236/boxscan

Is the CD32 version have really more levels? Or it's bigger levels? Or simply the very same levels, so the text on the boxscan is an error?


Thanks!
Daff is offline  
Old 01 August 2019, 22:32   #2
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 1,161
Most likely an error as none of the reviews claims Xtra Levels.
Nobby_UK is offline  
Old 01 August 2019, 23:27   #3
th4t1guy
Registered User
th4t1guy's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Kansas City, MO, USA
Posts: 625
I doubt anyone has gone through the torture of playing through all the levels on the CD32 version. You could always use a level code and see if there's anything past the last level.
th4t1guy is offline  
Old 01 August 2019, 23:33   #4
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,034
Quote:
Originally Posted by th4t1guy View Post
I doubt anyone has gone through the torture of playing through all the levels on the CD32 version. You could always use a level code and see if there's anything past the last level.
You are right its just as unplayable as the stock A1200 version, sadly they chose to ignore the Akiko in the CD32 so it didn't even get a little speed boost, Gloom is the only fps that is semi playable on a stock Amiga.
Amigajay is offline  
Old 02 August 2019, 03:40   #5
Mrz
Banned

 
Join Date: Dec 2016
Location: I
Posts: 338
it have 22 levels and a new boss,a big serpent with 3 heads
Mrz is offline  
Old 02 August 2019, 09:16   #6
Daff
Zone Friend
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dijon / France
Posts: 120
Thanks Mrz.

As I can see, little know (like me) these are really extra levels.
Daff is offline  
Old 02 August 2019, 10:22   #7
Gzegzolka
Registered User

 
Join Date: Feb 2014
Location: Warszawa / Polska
Posts: 1,371
Actually I prefer more Alien Breed 3d than Gloom, yes, on real hardware it run slow, but on winuae it can run smoothly. Game is fun, got great level desing for it's limitations, well balanced guns and I like cd music tracks too.

But I have not finished it. Anybody could confirm that cd32 got additional levels? I was sure it got only 16.

Last edited by Gzegzolka; 02 August 2019 at 11:10.
Gzegzolka is offline  
Old 02 August 2019, 13:39   #8
d4rk3lf
Registered User

d4rk3lf's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Novi Sad, Serbia
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by Gzegzolka View Post
Actually I prefer more Alien Breed 3d than Gloom
I liked it better then Doom.
Doom has better graphics, and fast paced gameplay, which is cool, bot nothing beats the atmosphere on AB3D 1. Actually, I'd prefer it without music, especially without that CD32 track (I just heard it on youtube), it felt too happy.
If there needs to be the music, then it should be some dark, slow, industrial sound track, not music that sounds like intro for the Beverly Hills series.

I think they did spectacular job with soundfx. The heavy breath, walking sounds... etc...
I sooo wish that we have at least 1:1 pixel version, but I've heard that's somewhat technically impossible, because of the way some effects work.

I also didn't finished it, but got pretty far, then my stock A1200, just becomes too slow on some later levels, and I didn't had the patience to go through it.
Well, it's never late.
d4rk3lf is offline  
Old 02 August 2019, 20:15   #9
Shatterhand
Warhasneverbeensomuchfun

Shatterhand's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Rio de Janeiro / Brazil
Age: 36
Posts: 3,430
I remember reading on "The One" that Team17 was alread working on Alien Breed 3D before Doom was released. But when they saw Doom, they were really impressed by it (who wasn't back then?), thus scrapping nearly all work they had done so far on AB3D and starting again from scratch, to do something that could rival Doom.

I really wonder what it looked like before they restarted work on it (if there was even something playable at that point)
Shatterhand is offline  
Old 02 August 2019, 20:22   #10
AmigaHope
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: New Sandusky
Posts: 319
Quote:
Originally Posted by Amigajay View Post
You are right its just as unplayable as the stock A1200 version, sadly they chose to ignore the Akiko in the CD32 so it didn't even get a little speed boost, Gloom is the only fps that is semi playable on a stock Amiga.
I don't think Akiko would give any speed increase over copper chunky, assuming you have the option of coding your engine to output in 12-bit palette entries by default.

The problem with Akiko was that you had to write to it, read the result, and then write the planar output back into AGA memory, all using the CPU.

With copper chunky you just write out 12-bit palette entries into copperlists.
AmigaHope is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alien Breed & Alien Breed '92: SE - delay when picking up items / opening doors Ian support.WinUAE 16 23 December 2016 16:50
Anyone tried porting the Alien Breed 3D levels to TKG? earok support.Games 1 31 August 2015 15:53
Working WinUAE config for Alien Breed and Alien Breed II takeobass support.WinUAE 2 22 July 2008 15:48
Alien Breed CD32 animations NPI support.Games 8 26 December 2006 13:26
Looking for alien breed 3D on CD32? ravepants request.Old Rare Games 0 19 October 2003 15:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07330 seconds with 15 queries