English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 30 June 2019, 10:22   #601
Reido
Registered User

 
Join Date: Feb 2013
Location: Dublin/Ireland
Posts: 294
Quick question about audio - hooked my Amiga up to the stereo and noticed I'm only getting sound and music out of one speaker. Volume is noticeably lower too. No issue with any other non ScummVM games, not a cable problem. I've set up AHI correctly (I hope!) It's not a big deal, but just wondering have I missed out on anything set up wise? I've an Amiga 1200 Apollo 060 64mb running ClassicWB 3.9 Thanks!
Reido is offline  
Old 30 June 2019, 10:39   #602
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,716
Quote:
Originally Posted by Reido View Post
Quick question about audio - hooked my Amiga up to the stereo and noticed I'm only getting sound and music out of one speaker. Volume is noticeably lower too. No issue with any other non ScummVM games, not a cable problem. I've set up AHI correctly (I hope!) It's not a big deal, but just wondering have I missed out on anything set up wise? I've an Amiga 1200 Apollo 060 64mb running ClassicWB 3.9 Thanks!
It's probably an ahi configuration issue, you need to choose a mode like 'stereo++' for both channels to play sound.

Are you using ahi v4.18 and a fast mode?
NovaCoder is offline  
Old 30 June 2019, 11:29   #603
Reido
Registered User

 
Join Date: Feb 2013
Location: Dublin/Ireland
Posts: 294
Thanks Nova. I've checked my AHI version number, it's 4.5 However when I go on aminet or the AHI site and download what it says is 4.18, install it, check the version number, it's coming up as 4.5......bit stumped here!
Reido is offline  
Old 01 July 2019, 14:29   #604
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,716
Quote:
Originally Posted by Reido View Post
Thanks Nova. I've checked my AHI version number, it's 4.5 However when I go on aminet or the AHI site and download what it says is 4.18, install it, check the version number, it's coming up as 4.5......bit stumped here!
Have you watched this video yet?


Video setup guide -> [ Show youtube player ]
NovaCoder is offline  
Old 15 August 2019, 01:24   #605
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,716
Cotter just did this great video, sounds so much better with real MIDI hardware

[ Show youtube player ]
NovaCoder is offline  
Old 17 September 2019, 23:54   #606
AndyC
Registered User

AndyC's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Dunfermline
Posts: 9
Noob - Apologies

Hi,

I thought I'd give ScummVM a bash on my A1200, but I'm having major issues.

I downloaded the latest file from aminet (ScummVM_AGA_030.lha) and installed it on my Work partition.

When I start the application from the icon in WB, there is a brief pause before the screen goes dark, then grey. There is a lot of HD activity, then a further pause before I see garbled graphics (like it's trying to display the interface). It then hangs for a period of time before going to red guru meditation.

I've browsed through this thread but didn't see any issues similar to mine, unless I missed something...

My setup is as follows:

A1200 1D4 KS3.1, OS3.9 (8Gb CF hard disk) w/ Indivision AGA Mk2CR, ACA1233n 030 accelerator.

I've checked the AHI settings and the icon information settings:

Stacksize 40960
Audio_Thread_Priority=1
;CLOSE_WB

AHI is configured with unit 0 as 14 bit stereo calibrated at 8000hz.
AHI version is 4.23

Any help would be very much appreciated!

Thanks in advance,

AndyC
AndyC is offline  
Old 18 September 2019, 03:13   #607
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 43
Posts: 3,616
hello AndyC,
i suppose you look here : [ Show youtube player ]


If yes, just forget my comment.

Quote:
Originally Posted by AndyC View Post
Hi,

I thought I'd give ScummVM a bash on my A1200, but I'm having major issues.

I downloaded the latest file from aminet (ScummVM_AGA_030.lha) and installed it on my Work partition.

When I start the application from the icon in WB, there is a brief pause before the screen goes dark, then grey. There is a lot of HD activity, then a further pause before I see garbled graphics (like it's trying to display the interface). It then hangs for a period of time before going to red guru meditation.

I've browsed through this thread but didn't see any issues similar to mine, unless I missed something...

My setup is as follows:

A1200 1D4 KS3.1, OS3.9 (8Gb CF hard disk) w/ Indivision AGA Mk2CR, ACA1233n 030 accelerator.

I've checked the AHI settings and the icon information settings:

Stacksize 40960
Audio_Thread_Priority=1
;CLOSE_WB

AHI is configured with unit 0 as 14 bit stereo calibrated at 8000hz.
AHI version is 4.23

Any help would be very much appreciated!

Thanks in advance,

AndyC
turrican3 is offline  
Old 18 September 2019, 05:41   #608
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,716
Quote:
Originally Posted by AndyC View Post
Hi,

I thought I'd give ScummVM a bash on my A1200, but I'm having major issues.

I downloaded the latest file from aminet (ScummVM_AGA_030.lha) and installed it on my Work partition.

When I start the application from the icon in WB, there is a brief pause before the screen goes dark, then grey. There is a lot of HD activity, then a further pause before I see garbled graphics (like it's trying to display the interface). It then hangs for a period of time before going to red guru meditation.

I've browsed through this thread but didn't see any issues similar to mine, unless I missed something...

My setup is as follows:

A1200 1D4 KS3.1, OS3.9 (8Gb CF hard disk) w/ Indivision AGA Mk2CR, ACA1233n 030 accelerator.

I've checked the AHI settings and the icon information settings:

Stacksize 40960
Audio_Thread_Priority=1
;CLOSE_WB

AHI is configured with unit 0 as 14 bit stereo calibrated at 8000hz.
AHI version is 4.23

Any help would be very much appreciated!

Thanks in advance,

AndyC
Are you running the nasty CyberBugFix hack?

Any other hacks/patches?

It should work okay on your system

Have a look in the root folder for an error log file.


Are you using one of the FAST modes in AHI? It will be slow otherwise.

Another option is to try and get it working on a clean OS 3.9 WinUAE setup and see if you can work out what is different about your real Amiga setup that is causing problems.
NovaCoder is offline  
Old 18 September 2019, 21:02   #609
AndyC
Registered User

AndyC's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Dunfermline
Posts: 9
Hi mate,

There are a few bits and pieces running - I'm using an OS3.9 Classic WB CF card setup.

Let me see if I can work out what is running on startup…

Cheers,

AndyC
AndyC is offline  
Old 18 September 2019, 21:34   #610
AndyC
Registered User

AndyC's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Dunfermline
Posts: 9
So, a quick scan of my startup-sequence and user-startup yields the following (some of these I have no idea what they are doing...):

Cyreq
StackAttack
Anticlick
XFDPatch
XPKMasterPrefs
BorderBlank
OutlineFont
FPPrefs
IconBeFast
FBlit
FText
BlazeWCP
TagLife
PatchRAM
CyberBugFix (which you mentioned above!)

WBStartup contains only a few apps:

AmiDock
ASyncWB
MagicMenu
MyClock
DefIcons
RawBInfo
ReqAttack
ToolsDaemon
Freewheel

Thanks in advance!

AndyC
AndyC is offline  
Old 18 September 2019, 21:39   #611
AndyC
Registered User

AndyC's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Dunfermline
Posts: 9
So, disabling CyberBugFix seems to have made a difference.

The GUI is now loading up, albeit with a small amount of graphics glitching. But when I click on "Add Game", it crashes to a Guru Meditation...

AndyC
AndyC is offline  
Old 18 September 2019, 21:42   #612
AndyC
Registered User

AndyC's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Dunfermline
Posts: 9
Also, since deactivating CyberBugFix, when I click on an icon or a window titlebar, the screen briefly flashes and you can see a half height (squashed) image of the workbench.

Very odd!
AndyC is offline  
Old 19 September 2019, 02:25   #613
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,716
Scummvm like my other ports uses mostly AmigaOS functions, unfortunately this means that third party patches can break compatible, scummvm runs perfectly on a 'clean' AmigaOS installation.

I can't tell why it still isn't working for you though, normally disabling cyberbugfix is sufficient.
NovaCoder is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quake 2 ported to AGA NovaCoder News 167 31 July 2019 13:48
Latest version of ScummVM also ported to RTG NovaCoder News 204 11 May 2019 23:48
Latest version of ScummVM also ported to ECS NovaCoder News 121 02 March 2017 14:16
Full Throttle AGA - ScummVM V1.0.0 NovaCoder project.Amiga Game Factory 102 04 July 2011 12:53
ScummVM and AGA Amiga HardStep support.Games 25 05 November 2006 21:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10592 seconds with 16 queries