English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 21 September 2013, 13:41   #1
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 42
Posts: 1,457
TysonCRT and gulikoza's CRT.3D together

Only today ocurred to me that is possible to use these two filters that are found here on EAB, together, for some scanline .

This was made with "CRT.D3D.bright" (bright version):




And this was made with "CRT.D3D" (dark version):



As you can see the first filter looks not so good like the second. I found that the first is really good with Workbench screens.

Last edited by Leandro Jardim; 27 March 2019 at 13:44.
Leandro Jardim is offline  
Old 21 September 2013, 14:22   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 40
Posts: 17,789
Well, you try to made it look like original but forgot about aspect ratio
s2325 is offline  
Old 21 September 2013, 14:32   #3
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 42
Posts: 1,457
Doh!

Ah, I will not grab that screenshots again. Where I was when I had this idea?

I think I will cut the borders of the screenshots with a image editor and put all them in the previous post. (Should make a big difference.)

Last edited by Leandro Jardim; 22 September 2013 at 00:55. Reason: Put a little joke.
Leandro Jardim is offline  
Old 21 September 2013, 16:41   #4
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 49
Posts: 12,172
Nice colors, but the scanlines doesn't look right. Should look like this.




Last edited by Retro-Nerd; 21 September 2013 at 16:52.
Retro-Nerd is online now  
Old 22 September 2013, 00:30   #5
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 42
Posts: 1,457
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Nice colors, but the scanlines doesn't look right. Should look like this.



Hmm. Possibly thats because the CRT.D3D filter renders the image with a little curvature... Blah, you are right, the output is ridiculously horrible, at least this is what I think! The filter needs a very high screen resolution for it to look nice, but unfortunately my LCD cant handle so high FullHD screen modes without to show rescaling artifacts on 50Hz screens.

Last edited by Leandro Jardim; 22 September 2013 at 01:02. Reason: Explained the theory of "nuclear fusion" for students. See how am I smart?
Leandro Jardim is offline  
Old 22 September 2013, 02:11   #6
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 49
Posts: 12,172
Well, don't use the CRT.D3D filter. TysonCRT+D3D scanlines looks good enough. Or try a PNG mask file with scanlines which fits your 1280x720 (?) display. Looks good on my HDReady Plasma.

Last edited by Retro-Nerd; 22 September 2013 at 02:27.
Retro-Nerd is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CRT Scanlines John Pillow support.FS-UAE 36 23 June 2015 20:07
Crt Tv V Lcd Tv Neil79 Retrogaming General Discussion 48 29 May 2013 12:09
CRT Tv Output Leandro Jardim support.WinUAE 8 24 May 2013 14:54
Can any CRT veteran help with this? Lobotomika support.Hardware 24 07 April 2013 20:05
Where can I get a monochrome crt Adropac2 request.Other 4 29 March 2013 03:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08236 seconds with 15 queries