English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.CD32 Conversion

 
 
Thread Tools
Old 09 January 2010, 10:01   #1
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Indivision CD32 problems :(

Hi,

I have ordered my Indivision AGA for CD32 at Vesalia website and at this point I am not happy at all with the product because of some problems.

1/ I ordered it to play on my LG 37" LCD TV (ref: 37LB1R-ZE). And I have no signal at all. I don't know the reason because my xbox 360 (vga) is working perfectly and so my MacMini.

2/ So I tried on my HP 24" LCD MONITOR (ref: HP w2408h). I get the Indivision logo, unfortunately it's not fullscreen. and the games are running worst than on an emulator (scrollings are awfull) (Oscar, Brian The Lion...etc)

The Indivision rom is 1.4...I know there's the 1.5 out, but I'm stuck, I don't have a amiga 4000 to flash it, and they don't provide any software with the hardware. so I'm stuck. I would like to have a BootCD for the CD32.

So I hope there's a way to fix those issue...I wanted the best for my CD32 but at this time, I prefer it's original Svideo output...even composite...

Any tricks to solve this ?

I would not recommend this product to anybody.
gibs is offline  
AdSense AdSense  
Old 09 January 2010, 10:08   #2
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
We may be able to make you a BootCD with Indivision Flash software for 1.5 - send us a Support email ( http://www.amigakit.com/support )
amigakit.com is offline  
Old 09 January 2010, 10:24   #3
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Thanks, but I have ordered the Indivision to the Vesalia website (not AmigaKit.com) is it the same brand ?

Wil the update solve those issues ?
gibs is offline  
Old 09 January 2010, 10:40   #4
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
You see Gibs, this is just how good AmigaKit are.

Item purchased from another supplier & Mathew still offers to help...awesome!

Oh, yes, it's the very same device.

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 09 January 2010, 10:40   #5
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
No we are definately not the same Company as Vesalia. We are a different Amiga retailer.
amigakit.com is offline  
Old 09 January 2010, 10:43   #6
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by amigakit.com View Post
No we are definately not the same Company as Vesalia. We are a different Amiga retailer.
I think he understands that & just to clarify for all, I mean same device ONLY...AmigaKit is the better retailer

You'll probably get his orders from now on after this noble act too!

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 09 January 2010, 11:27   #7
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Indeed that's very, very cool and unbelievable! I have create an account and opened a ticket.
Therefore, at this time, I have nothing against Vesalia, I'm still waiting their answer and how to manage the problem.
Waiting for the boot cd now to see if it will fix those issues.
gibs is offline  
Old 09 January 2010, 11:37   #8
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Cool, but for the time being, run the auto adjust function from the menu/whatever button on your HP monitor & it might get better.

Some of my monitors require this to be done in a manual fashion after booting for it to sync correctly.

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 09 January 2010, 11:48   #9
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Quote:
Originally Posted by Fingerlickin_B View Post
Cool, but for the time being, run the auto adjust function from the menu/whatever button on your HP monitor & it might get better.
PZ.
1/ The problem is that the CD32 change resolution (the kickstart resolution isn't the same used on games)

2/ I don't plan to use the monitor to play games but the TV. My TV always Auto Adjust the screen, but with the Indivision AGA I have no signal at all...

I hope 1.5 will fix this issue. and I hope that after the update scrollings will be better that what I have seen because for now they are worst that on the PSP emulator
gibs is offline  
Old 09 January 2010, 12:07   #10
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
No worries, but there really is something playing on my mind...

If you have not an expansion & use the CD32 only for games (not as a personal computer), then why even bother with the Indivision? S-video seems fine for games so far as I'm concerned.

PZ.

Last edited by Fingerlickin_B; 09 January 2010 at 12:12.
Fingerlickin_B is offline  
Old 09 January 2010, 12:27   #11
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
@gibs

Do you own a real Amiga mouse so you can click on the buttons in the Indivision Flash utility CD ?

Also which CD32 games / utility CDs do you own? Our Boot CD will prompt for the asl.library and diskfont.library on startup so you will have to swap CDs to get these libraries loaded into RAM: automatically.
amigakit.com is offline  
Old 09 January 2010, 13:11   #12
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
@amigakit.com

Yes I own a mouse.
I own an Amiga 600 & Amiga 1200 (both with CF)
I own : Brian The Lion, Oscar & Digger, Disposable Hero, Pinball Illusion, Nigel Mansell, XENON 2, James Pond, ...
I found the NeonLight Workbench CD for CD32 (not burned yet).

Ok, I have just looked at the Neonlight Workbenck CD and both libraries are in.

Last edited by gibs; 09 January 2010 at 13:50.
gibs is offline  
Old 09 January 2010, 13:55   #13
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Quote:
Originally Posted by Fingerlickin_B View Post
No worries, but there really is something playing on my mind...

If you have not an expansion & use the CD32 only for games (not as a personal computer), then why even bother with the Indivision? S-video seems fine for games so far as I'm concerned.

PZ.
Because of the weird Amiga signals, my TV often switch to black when "I guess" the CD32 change resolution screens. so I have to switch between another output and comeback to Svideo to retrieve the screen. Example : I'm on svideo, I switch to RGB, then I comeback to svideo.
gibs is offline  
Old 09 January 2010, 14:15   #14
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
I think that if I burn the 1.5 update on a CD the neonlight workbench will allow me to swap...
gibs is offline  
Old 09 January 2010, 20:58   #15
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,584
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
I think that if I burn the 1.5 update on a CD the neonlight workbench will allow me to swap...
No, the CD32 will reset. You need a custom disc with all the relavent files on.

We are currently in the process of creating a CD32 Indivision flash Disc.
FOL is offline  
Old 09 January 2010, 22:12   #16
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Too late, I have created one but thanks
Now I have the display on my TV , and scrollings are smooth
it's cool but I can't extend the screen to full screen...
The buttons are useless...I will post a video...
gibs is offline  
Old 09 January 2010, 22:16   #17
Paul_s
needs more ice cream

Paul_s's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Amigaville
Age: 39
Posts: 3,162
Any chance the CD iso can be upped to the zone please? Mine needs 1.5 too! Thanks.
Paul_s is offline  
Old 09 January 2010, 22:23   #18
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Here is the problem with config tool...
http://dl.dropbox.com/u/1566495/CD32/ConfigTool.mp4

@Paul : I used the NeonLight CD, I have just added the "Indivision update" before burning it.
gibs is offline  
Old 09 January 2010, 23:31   #19
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,584
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
Here is the problem with config tool...
http://dl.dropbox.com/u/1566495/CD32/ConfigTool.mp4

@Paul : I used the NeonLight CD, I have just added the "Indivision update" before burning it.

Use display timing, set it to manual. Then buttons will work.
FOL is offline  
Old 10 January 2010, 04:27   #20
Cammy
Registered User
Cammy's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Gold Coast, Australia
Age: 32
Posts: 1,134
NeonLight's Workbench CD allows you to change CDs without the CD32 rebooting, so even if someone doesn't know how to modify and make their own bootable CD, they can simply burn a copy of NeonLight's Workbench CD and burn their other files onto a standard CD-R, then swap the discs. Sure, making your own bootable CD is probably the best option, but this is still a viable option - http://eab.abime.net/showpost.php?p=613893&postcount=59
Cammy is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[WTB] Indivision AGA (for CD32/4000) + Indivision ECS Seaside MarketPlace 3 15 March 2012 23:03
Indivision ECS Scandoubler causing mouse problems. barney support.Hardware 11 23 May 2010 11:33
Indivision A1200 Problems........ ARASHIKAGE support.Hardware 3 26 December 2009 02:19
Indivision AGA all Display modes test and problems doble07 support.Hardware 9 03 December 2009 09:56
Indivision 1200 installation problems. batfatty support.Hardware 7 03 July 2009 01:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.40112 seconds with 12 queries