English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 10 July 2019, 21:29   #1
Steve
Truth seeker...
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,268
Help required debugging bug in WinUAE HDF file

Like the title says, I have a HDF file which screws up at a certain point and I wonder if some kind soul (WinUAE debugging expert) would be able to assist in pinpointing what the problem is.
Steve is offline  
Old 10 July 2019, 21:46   #2
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,145
What's the issue exactly Steve?

I don't mind having a look if you upload somewhere
DamienD is offline  
Old 10 July 2019, 22:02   #3
Steve
Truth seeker...
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,268
Wonderful!

Do you know your way around the debugger? I don't enough to try and locate the problem. I've uploaded the files to my folder on the server. I'll include some instructions.

I'll add the config as well.
Steve is offline  
Old 10 July 2019, 22:24   #4
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,145
Quote:
Originally Posted by Steve View Post
Wonderful!

Do you know your way around the debugger? I don't enough to try and locate the problem.
Nope...

Yes to SnoopDos though and a few other tools.

Quote:
Originally Posted by Steve View Post
I've uploaded the files to my folder on the server. I'll include some instructions.

I'll add the config as well.
Ok
DamienD is offline  
Old 10 July 2019, 22:42   #5
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,145
Ok, followed your instructions:

Quote:
Originally Posted by Steve
1. load the HDF file
2. Load Select Load Career option
3. Select Scunny file (make sure the swos save disk ADF is in DF0
4. Once loaded press on play match and then press on result to skip the match
5. When the last game is done, finish the season.
6. The game then works through all the data files - after a few leagues the screen goes blank

So basically I need to find out what is causing the game to hang at this point

Hope you can help - it's been bugging me for years!
I see what you mean...

I used my ClassicWB .HDF and added your .HDF in. Had SnoopDos loaded in the background with these settings below selected and saved the log to the root of the my ClassicWB .HDF:



The screen goes blank after the process you describe but the music still plays... you can't quit the game so reset the Amiga.

Looked at the SnoopDos log file afterwards and no fails.

...that's about as far as I can go.

You'll definitely need someone with debugging skills to monitor / work out what's going on at this point.
DamienD is offline  
Old 11 July 2019, 00:59   #6
Steve
Truth seeker...
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,268
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Ok, followed your instructions:


I see what you mean...

I used my ClassicWB .HDF and added your .HDF in. Had SnoopDos loaded in the background with these settings below selected and saved the log to the root of the my ClassicWB .HDF:



The screen goes blank after the process you describe but the music still plays... you can't quit the game so reset the Amiga.

Looked at the SnoopDos log file afterwards and no fails.

...that's about as far as I can go.

You'll definitely need someone with debugging skills to monitor / work out what's going on at this point.

Okay thanks for trying. Maybe someone else wants to give this a go? It's actually a known problem with edited data files causing the game to crash at the end of season. All files have been packed though using RNC ProPack so the problem must be something else. I just wish I knew more about the debugger to try and pinpoint what is causing the game to break.
Steve is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDF File in WinUAE... Stl75 support.WinUAE 7 25 May 2018 19:30
Bug in x64 file requester and bug in Blizzard PPC ROM filesize headkase support.WinUAE 5 26 June 2016 14:17
Coders required for bug squishing Cyclone kipper2k Coders. General 0 28 February 2015 13:08
Non booting .hdf file in winuae 1.4.6 No1 New to Emulation or Amiga scene 1 16 March 2008 22:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08627 seconds with 13 queries