English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hall Of Light > HOL data problems

 
 
Thread Tools
Old 25 August 2008, 22:50   #1
mai
Moderator
 
Join Date: Feb 2008
Location: GER
Posts: 4,877
Whales Voyage AGA ?

http://hol.abime.net/5358

I think an AGA version of this game dont exist.
The standard version works on A500, but the " Super Enhanced" dont work.
You need an Amiga with 1,5 Mb Ram.
See this:

Last edited by mai; 05 February 2009 at 14:36.
mai is offline  
Old 26 August 2008, 00:28   #2
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,238
Quote:
Originally Posted by maimai View Post
http://hol.abime.net/5358

I think an AGA version of this game dont exist.
The standard version works on A500, but the " Super Enhanced" dont work.
You need an Amiga with 1,5 Mb Ram.
See this:

I have the original here and the disks are labeled "Whale's Voyage Amiga 1200-4000". Which makes me believe that an AGA version of this very game exists.
StingRay is offline  
Old 26 August 2008, 10:09   #3
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,737
Yep, the Amiga Joker reviewed Whale's Voyage AGA two month after the OCS/ECS version.

http://amigareviews.classicgaming.ga...m/whalesvo.htm

@Stingray:

Could you post the AGA disk images? I assume Jotd is still working on a WHDLoad patch.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 August 2008, 10:13   #4
viddi
Moderator

viddi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 3,618
It´s MIA, but you can find a boxshot here: http://hol.abime.net/5358/boxscan.

So, I´m sure it was released.
viddi is offline  
Old 26 August 2008, 10:18   #5
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,044
Not that I want to burst your bobble viddi, indeed the box looks genuine, but the "SUPER ENHANCED AMIGA 1200" sticker could be done by anyone.
Shoonay is online now  
Old 26 August 2008, 10:20   #6
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,737
Erm, Stingray already said that he has the AGA version.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 August 2008, 10:25   #7
viddi
Moderator

viddi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 3,618
Okay guys, I will have another cup of coffee.
viddi is offline  
Old 26 August 2008, 10:26   #8
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,044
@R-N: Ok, yes, I noticed that, really...

... just making fun of the sticker... get it?... a sticker in the Amiga world...
Shoonay is online now  
Old 26 August 2008, 10:27   #9
viddi
Moderator

viddi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 3,618
Quote:
Originally Posted by 5h00n4y View Post
@R-N: Ok, yes, I noticed that, really...

... just making fun of the sticker... get it?... a sticker in the Amiga world...

Please help to feed my brain.
viddi is offline  
Old 26 August 2008, 10:31   #10
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,044
Ah, well, you know, just referring to some silly discussions from "here and there" about "my amiga has a sticker and thus it is the only real amiga, and your amiga doesn't and so it's a fake piece of shit.."
Shoonay is online now  
Old 26 August 2008, 17:29   #11
mai
Moderator
 
Join Date: Feb 2008
Location: GER
Posts: 4,877
There are cr versions of this game. The cr-intro means it is AGA, but really its not.
Game works on a500, A600(1,5Mb) too.
mai is offline  
Old 26 August 2008, 17:48   #12
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,737
The AGA version has only a few additional ingame screens (AJ review), that could be the difference to the OCS/ECS version.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 August 2008, 17:55   #13
mai
Moderator
 
Join Date: Feb 2008
Location: GER
Posts: 4,877
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
The AGA version has only a few additional ingame screens (AJ review), that could be the difference to the OCS/ECS version.
This means "Super Enhanced A1200" does not take advantage of Aga-chipset.
In fact its not an Aga-Game?
mai is offline  
Old 26 August 2008, 17:58   #14
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,737
Maybe, this wasn't unusual in the early Amiga 1200 era. But Stingray should know more about it.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 August 2008, 18:08   #15
mai
Moderator
 
Join Date: Feb 2008
Location: GER
Posts: 4,877
A game, which works on A500/A600 is not an AGA-game!
Am i right?
mai is offline  
Old 26 August 2008, 18:15   #16
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,737
Just checked the manual. They have done some A1200 improvements, but didn't specified which.

Last edited by Retro-Nerd; 26 August 2008 at 18:32.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 August 2008, 18:46   #17
amigamemo
Registered User
amigamemo's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Berlin / Germany
Posts: 77
sounds like Alien Breed Tower Assault (all versions on one disk with slight improvements for AGA user):
http://hol.abime.net/3240
amigamemo is offline  
Old 26 August 2008, 20:21   #18
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,238
Quote:
Originally Posted by maimai View Post
A game, which works on A500/A600 is not an AGA-game!
Am i right?
Of course you aren't. Games can check the machine/chipset and dis-/enable features depending on the configuration. So that a game works on a non-AGA machine doesn't necessarily mean that it doesn't have AGA only features!
StingRay is offline  
Old 26 August 2008, 20:29   #19
mai
Moderator
 
Join Date: Feb 2008
Location: GER
Posts: 4,877
@StingRay
Have you checked version you own?
mai is offline  
Old 26 August 2008, 21:20   #20
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,238
Not yet, might have a look at the gamecode tomorrow at work. In the manual it's written that the game automatically enables the advanced features and that you have the possibility to switch between music/soundeffects in the 3d parts.
StingRay is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Request] Whales Voyage 2 Neil79 project.WHDLoad 11 26 August 2014 23:26
Whales Voyage II Arnie support.Games 2 01 February 2011 10:43
whales voyage german mai project.TOSEC (amiga only) 21 02 September 2008 11:54
Whales Voyage 1 & 2 (AGA) and more Josh request.Old Rare Games 19 13 November 2007 17:21
Whales Voyage 2 - CD32 sut HOL data problems 1 31 March 2006 12:40

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09766 seconds with 13 queries