English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 01 September 2019, 21:34   #1
Fendrix
Registered User
Fendrix's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sweden
Posts: 62
HD to Floppy block 880 error, HELP.

Hi all amigans, got me a real headache here.
Let's start with my setup:
A500 plus KS3.1 with 2MB chip, Kipper2k A508IDE, Indivision ECS, CF-card partitions are 500MB PFS3 for system and ~14GB PFS3 for work.

Now my problem.
Booted from CF, filsystem PFS3, both ClassicWB and clean WB3.1 install:
When I try to copy files with (Dopus, filemaster or diskmaster) to floppy I get a read error at block 880 and the disk need to be formated again.

Booted from CF, filsystem FFS, clean WB3.1 install
Same error again.

Booted from floppy Workbench 1.3.3, KS3.1 for access to CF:
No problem at all, I can copy files w/o any errors.

Never had any problems before. Done a few reinstall as mentioned above with different filesystems.

Not experienced enough to solve this on my own.

What am I doing wrong?

Thanks
Fendrix is offline  
Old 02 September 2019, 11:33   #2
Fendrix
Registered User
Fendrix's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sweden
Posts: 62
Well.... after the 2nd (or third) time of reinstalling CWB on PSF3 everything works fine, will do some more testing later on.
Fendrix is offline  
Old 04 September 2019, 17:56   #3
paul1981
Registered User

paul1981's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: England
Posts: 178
If you format your disks on your 1.3 setup (OFS - Old File System), then those disks should also be compatible with your 3.1 setup. Under Release 2 and above (2.x-3.x), you would have to make sure you do not select such options as FFS (Fast File System), Directory Caching (DC) or International Mode, as these are not compatible with floppy disks under 1.3.


Perhaps you have been using a disk under 1.3 that wasn't fully compatible with 1.3 due to one of the above options and when you tried to use it on 3.1 again it wasn't happy about it? That's just a guess mind you.
paul1981 is offline  
Old 09 September 2019, 18:38   #4
Fendrix
Registered User
Fendrix's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sweden
Posts: 62
paul1981: thanks, but that wasn't the case.

After lots of testing everything is back to normal.
Using latest PFS3.
Fendrix is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A1200: Error reading boot block on Gotek PortuguesePilot support.Hardware 5 02 June 2017 02:01
A500 floppy read/write error Hoopz support.Hardware 7 07 April 2013 17:18
Format cfcard block 0 error on win7 under winuae rampartsagain support.WinUAE 16 28 June 2012 04:13
A500 Floppy Drive error? Geon106 support.Hardware 4 24 February 2011 16:50
"block zero write failed!" Error message MoreGrog support.WinUAE 5 21 July 2010 21:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07134 seconds with 15 queries