English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 06 January 2019, 09:47   #501
jdog320
I dunno

jdog320's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Anywhere City
Posts: 172
Quote:
Originally Posted by lubomyr View Post
i published new beta
where builded capsimg.so and put it inside apk, but don't know if license allows it.

Currently i can't fix problem(s) with rotating, virtual keyboard & nvidia shield tv startup crash. Sorry
The latest update crashes still on my phone.
Lenovo a536
Kitkat 4.4.2
However works fine on my S II running nougat 7.1.2
jdog320 is offline  
Old 13 January 2019, 01:01   #502
BippyM
Registered User

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 44
Posts: 8,785
Anyone interested in seeing amiberry ported to android they are looking for donations to purchase the visualgdb for android to make the port easier.

They're about £35 away.

https://www.paypal.com/pools/c/8apqkBQovm
BippyM is offline  
Old 13 January 2019, 10:05   #503
nnever2000
Registered User
nnever2000's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: italy
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by BippyM View Post
Anyone interested in seeing amiberry ported to android they are looking for donations to purchase the visualgdb for android to make the port easier.

They're about £35 away.

https://www.paypal.com/pools/c/8apqkBQovm
what are the main differences between amiberry and uae4arm?
nnever2000 is offline  
Old 13 January 2019, 10:14   #504
BippyM
Registered User

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 44
Posts: 8,785
Amiberry is actively developed currently. Is upgraded compared to uae4arm with a lot of newer features. Has much better pad support, can generate and recognise WHDload games from the lha archive. Take a look at the following pages.

https://blitterstudio.com/amiberry/
https://github.com/midwan/amiberry

It's just getting proper rdb support and can use larger than 2gb hdfs.
BippyM is offline  
Old 13 January 2019, 20:10   #505
nnever2000
Registered User
nnever2000's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: italy
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by BippyM View Post
Amiberry is actively developed currently. Is upgraded compared to uae4arm with a lot of newer features. Has much better pad support, can generate and recognise WHDload games from the lha archive. Take a look at the following pages.

https://blitterstudio.com/amiberry/
https://github.com/midwan/amiberry

It's just getting proper rdb support and can use larger than 2gb hdfs.
Wow, sounds good, especially for the pad support.....
nnever2000 is offline  
Old 14 January 2019, 08:24   #506
falken
Registered User
falken's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Spain
Posts: 44
Finally come true!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2019-01-14-08-20-07-01.png
Views:	320
Size:	73.0 KB
ID:	61586  
falken is offline  
Old 14 January 2019, 11:40   #507
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,650
I requested it 12 months ago....

https://github.com/midwan/amiberry/issues/206
ransom1122 is offline  
Old 14 January 2019, 11:43   #508
falken
Registered User
falken's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Spain
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
I requested it 12 months ago....

https://github.com/midwan/amiberry/issues/206
Then it was a project, now it's a reality!
falken is offline  
Old 17 January 2019, 19:37   #509
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raking Woods...
Age: 47
Posts: 2,740
Last holidays I got nvidia shield. Will wait for fix until trying amiga emulation on it. (Actually I've already tried, but only by using RetroX emulator)
Anubis is offline  
Old 09 May 2019, 16:05   #510
sonikstevens
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Newcastle
Posts: 4
I can’t get write access to my hdf system! I’m using the beta version from the play store and noticed I can not copy, extract, move anything from my external drive to the system!
I also can not get the cd drive to work! Every time I load any type of iso format, it does not show up mounted. I am guessing that it has something to do with not having any write access. I am using a rooted device and everything used to work on my Nvidia shield, but after I woke up one morning to my device saying successfully upgraded, uae crashes!

So I had to use my other device.
How Can I get write access from my external drive to my Amiga
and get the cd working so I can install my apps?
If it helps I’m using full classicwb abime 3.1 workbench.
sonikstevens is offline  
Old 09 May 2019, 18:02   #511
sonikstevens
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Newcastle
Posts: 4
ignore my previous message, i got it working by transfering all my files to \storage\0\Android\data\=(WHATEVER THE NAME OF UAE4ARM IS)=\files

all is working now except the cd roms!

for the first time in months i am now in and playing on my amiga.

still waiting for amiberry for android so i can get my good experience back.
uae4arm is dead for good on the nvidia shield. until amiberry, i can now enjoy uae4arm on my android box.

But I still need someone here to help me on why non of my cd ISO’s are working for uae4arm so if anybody knows why or what I need to do to get them to show up, that would be amazing!

... also forgot i can edit messages! lol sorry for double post, i was rushing these messages.
Sorry everyone!

Last edited by sonikstevens; 09 May 2019 at 18:24. Reason: forgot that i could edit for a moment.
sonikstevens is offline  
Old 01 September 2019, 13:27   #512
Zol77
Registered User

Zol77's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Hungary , Hajduszoboszlo
Posts: 17
Hi Lubomyr.

The latest version now work on Nvidia Shield TV!
Thanks the update!
I found one bug , all of my android devices (phone,tablet,AndroidTV):
The mouse cursor laggy,and slow,and not moving perfectly in the games.
I used physical Bluetooth mouse.
In previous versions I did not see this error,BT mouse working perfectly.
Zol77 is offline  
Old 01 September 2019, 14:43   #513
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,650
Quote:
Originally Posted by Zol77 View Post
Hi Lubomyr.

The latest version now work on Nvidia Shield TV!
Thanks the update!
I found one bug , all of my android devices (phone,tablet,AndroidTV):
The mouse cursor laggy,and slow,and not moving perfectly in the games.
I used physical Bluetooth mouse.
In previous versions I did not see this error,BT mouse working perfectly.
There are 5 Mouse speed settings, in Game ports TAB.

Yes I agree default mouse speed is too slow. But increase it to your liking.
ransom1122 is offline  
Old 01 September 2019, 15:23   #514
Zol77
Registered User

Zol77's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Hungary , Hajduszoboszlo
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
There are 5 Mouse speed settings, in Game ports TAB.

Yes I agree default mouse speed is too slow. But increase it to your liking.
Yes, i know. There are about 500 pre-configured hdf files,and
the mouse speed was 0.5 in all configurations. This value was perfect in previous versions,but now, the mouse not working on my tablet,phone,and Shield TV.
Zol77 is offline  
Old 01 September 2019, 16:56   #515
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 53
Posts: 1,746
Quote:
Originally Posted by Zol77 View Post
Hi Lubomyr.

The latest version now work on Nvidia Shield TV!
Thanks the update!
I found one bug , all of my android devices (phone,tablet,AndroidTV):
The mouse cursor laggy,and slow,and not moving perfectly in the games.
I used physical Bluetooth mouse.
In previous versions I did not see this error,BT mouse working perfectly.
Not in Play Store.. is this sideloaded?
Methanoid is offline  
Old 01 September 2019, 16:58   #516
lubomyr
AMIGA EMU DEV
lubomyr's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lviv, Ukraine
Posts: 526
@Zol77,
I don't have any ideas, what caused wrong work with BT mouse, but will check
lubomyr is offline  
Old 01 September 2019, 23:54   #517
Zol77
Registered User

Zol77's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Hungary , Hajduszoboszlo
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by lubomyr View Post
@Zol77,
I don't have any ideas, what caused wrong work with BT mouse, but will check
Thank you!

Updated the 10303 version,but the mouse issue still exists.
I noticed that, when I move the mouse very slowly,the cursor work perfectly.
When I move the mouse normal speed,the cursor is laggy,and it stop moving,then jump.
I tried setup the movment speed,and mouse acceleration in SDL menu,but no luck.

Methanoid:
subscribe to the beta program in the Play store,and install the latest version,and backup the apk on your phone/tablet.

Last edited by Zol77; 02 September 2019 at 00:05.
Zol77 is offline  
Old 02 September 2019, 02:07   #518
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,650
@lubomyr

Seeing the latest UAE4ARM now works with ShieldTV I have been messing around with it a bit, which brings me a few questions for you?

Custom controls, are all amiga controls mapable to any buttons on the shield tv controller? Trying to bind any 2 amiga keys to both left trigger and right trigger fails to work for me? Only seems one trigger can work at the same time...?

Are all CD32 inputs mapped out? All 4 colors from cd32 controller are available, but where are the rewind/fastforward & Play button? They are not functional as default cd32 quickstart as far as I know?

A few more minor tweaks can make UAE4ARM the perfect Amiga android emulator...
ransom1122 is offline  
Old 02 September 2019, 09:49   #519
liveevil
Custom User Title

 
Join Date: Jan 2008
Location: UK
Posts: 293
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
A few more minor tweaks can make UAE4ARM the perfect Amiga android emulator...
As an alternative, they have recently been adding a lot of updates to the RetroArch Amiga emulator !! So you can use shaders, swap between joystick and mouse with a button, auto screen centering, and it has Cycle Exact ! I haven't found anything yet that doesn't run.

Last edited by liveevil; 02 September 2019 at 09:55.
liveevil is offline  
Old 02 September 2019, 10:36   #520
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,650
I need a tutorial to get puae core running on my Shield TV, anyone??

Lubomyr released an updated uae4rarm since my question about right trigger mappings.. I will try it tonight
ransom1122 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IPF and ARM ascp project.SPS (was CAPS) 24 14 October 2015 19:19
DO OR DIE,x86 or ARM? hydragon Amiga scene 19 21 March 2014 12:05
WinUAE for Windows 8 ARM? Mequa request.UAE Wishlist 6 27 October 2011 19:40
Made in Britain - ARM DDNI Nostalgia & memories 2 30 June 2011 10:53
Minimig mod for ARM lolafg support.Hardware 7 17 October 2010 20:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11403 seconds with 16 queries