English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 09 May 2011, 10:43   #1
BigFairy
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Brisbane, Australia
Posts: 70
Power Supply for GVP Impact series II A500+ hard drive?

So i have one of these, a GVP Impact series II A500+ hard drive but i do not have any cables with it at all and im unsure if it even works.



SO my question is, what is the power supply for one of these, how difficult is it to obtain one, and does it need any other cables to make it work?

Thank you for any help.
BigFairy is offline  
Old 09 May 2011, 11:00   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,394
They are very common and you have several choices :

1) Use a CD32 or 1541-II and 1581 disk drive PSU

http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=473

2) Buy an ATX adapter

http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=901

3) Jumper the HD8+ motheboard internally so it doesn't need a PSU

http://members.iinet.net.au/~davem2/...ck/a500hd.html
alexh is offline  
Old 09 May 2011, 11:07   #3
aragon
Registered User
aragon's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: hamburg
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by BigFairy View Post
So i have one of these, a GVP Impact series II A500+ hard drive but i do not have any cables with it at all and im unsure if it even works.



SO my question is, what is the power supply for one of these, how difficult is it to obtain one, and does it need any other cables to make it work?

Thank you for any help.
Hi,

maybe this page can provide some help for you?
aragon is offline  
Old 09 May 2011, 11:22   #4
BigFairy
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Brisbane, Australia
Posts: 70
i have a 1541 II power supply.. i will try it

ok the 1st 1541-ii power suply i tried wouldnt fit properly,

but i tried a second one and it fits and powers up!

now i have to dig out my a500 with the 2.0 kickrom to see if it fully works!

thank you!

unfortunately it doesnt work properly.

powers up, both lights come on and the hd light flashes when trying to boot, but theres no sound coming from it.. no whirring buzzing no anything..

Last edited by TCD; 09 May 2011 at 12:00. Reason: Back to back posts merged. Use the edit function.
BigFairy is offline  
Old 09 May 2011, 12:04   #5
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,394
Dead hard drive most likely... or it could be a loose connection inside. Get your screwdriver out and take a look.

Replacement hard drives (and adapters) are reasonably cheap through http://www.amibay.com
alexh is offline  
Old 09 May 2011, 12:27   #6
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,912
Or the PSU is too weak.. 1541-II PSUs are not very high quality, to be honest.
Jope is offline  
Old 09 May 2011, 15:07   #7
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,394
Hmmmm..... never heard that before but if you say so.
alexh is offline  
Old 09 May 2011, 16:05   #8
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,912
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Hmmmm..... never heard that before but if you say so.
The small brick often fails so that it will no longer power a 1541-II.. The drive will just sit there with the power and drive lights on. (there's three separate 220V 1541-II power supplies but these are by far the most common)

This style to be precise:


I have had three go on me and I've heard reports from others about it too.
Jope is offline  
Old 09 May 2011, 16:10   #9
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 37
Posts: 3,747
I can certainly confirm that those are terrible power supplies, I've had a number of them fail with the symptoms Jope describes. However at least they're regulated, unlike the one for the C64.
Hewitson is offline  
Old 09 May 2011, 22:22   #10
BigFairy
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Brisbane, Australia
Posts: 70
thats the one i tried, though it works ok on the 1541 drive.
BigFairy is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga A500 HD+ Impact Series II Hard Drive Power Problem flash1965 support.Hardware 3 19 May 2013 14:12
Wanted: GVP Impact A500 HD8+ Series II Controller Smakar MarketPlace 3 16 November 2012 01:50
GVP Impact A500 HD8+ Series II Valuation please? paulcan MarketPlace 3 28 August 2010 15:18
GVP IMPACT Series II A500-HD+ Workbench Installation Question Peter Hardware pics 9 19 February 2010 16:47
GVP Impact Series II A500-HD+/HD8+ vs Trumpcard Photon support.Hardware 2 18 September 2009 22:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08414 seconds with 13 queries