English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 11 July 2008, 22:51   #21
Irek´72
´040 User
Irek´72's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Emsland/Germany
Age: 45
Posts: 359
I would try with older whdload 10.. version.
Irek´72 is offline  
AdSense AdSense  
Old 18 July 2008, 22:48   #22
BoredSeal
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Czech Republic
Age: 39
Posts: 52
Quote:
Originally Posted by Irek´72 View Post
I would try with older whdload 10.. version.
Can anybody confirm this? This could explain why I didn´t noticed any problems when I created the patch.
BoredSeal is offline  
Old 19 July 2008, 00:16   #23
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,001
Justs tried the game with WHDLoad 10. It's doesn't freeze at this specific point after few seconds. I finished level 1 with no problems.

But i can't control anything in level 2, how does it work? Or is it a bug?
Retro-Nerd is offline  
Old 19 July 2008, 10:49   #24
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,842
I haven't had a chance to check yet, but its to be done this week.
Galahad/FLT is offline  
Old 19 July 2008, 12:31   #25
Irek´72
´040 User
Irek´72's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Emsland/Germany
Age: 45
Posts: 359
But i can't control anything in level 2, how does it work? Or is it a bug?

I have also control problems in level 2. I think that this is not whdl. bug.
I have found a cheat for the game ( a level can skip with that).
Unfortunately, it not work on mine CPU
Irek´72 is offline  
Old 19 July 2008, 12:35   #26
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
Quote:
Your mission on this level is to get Jennifer out of the house without
her bumping into any of its computer-controlled occupants, since this
would not only cause severe damage to Jennifer's nervous system but
also to the fabric of time itself.

You view your home of the future from above and, as you will see,
Jennifer is in there along with 2 or 3 other occupants. Getting her out
sounds simple but it's far from easy seeing as you don't actually control
Jennifer directly. You're presented with an eight-directional pointer. By
moving the directional pointer in any one of its directions, you will
flash two of the available doors. When the doors have been opened the
occupants of the connecting rooms will move from one to the other.

All you have to do is get Jennifer safely out of the house's exit door
without bumping into any of the future family. It's basically a logic
puzzle so there are plenty of times when you'll have to sit back and
think hard about where to move next. The key to success lies in not just
watching Jennifer's movements but also the movements of the future family.
Memorise which directions open which doors, and bear in mind that you
are actually controlling the movements of the future family indirectly
(in the same way that you're controlling Jennifer). It;s a little like
chess in the sense that you'll often have to look two or three moves
ahead in order to keep on top of things, so a little forethought wouldn't
go amiss. Good luck...
Now i've tried it with the adf and you can make the doors flash by moving the mouse, but there's no pointer visible and it seems very sensitive..
Belgarath is offline  
Old 19 July 2008, 13:58   #27
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,001
Quote:
Originally Posted by Irek´72 View Post

I have also control problems in level 2. I think that this is not whdl. bug.
I have found a cheat for the game ( a level can skip with that).
Unfortunately, it not work on mine CPU
You tried this cheat? Worked fine for me.

Quote:
Press "P" to pause and then enter "THE ONLY NEAT THING TO DO". Now you are immortal. Use SHIFT+Z to skip through the levels.
The Y and Z keys on the German keyboard are reversed, as you probably know.
Retro-Nerd is offline  
Old 19 July 2008, 15:57   #28
Irek´72
´040 User
Irek´72's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Emsland/Germany
Age: 45
Posts: 359
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
You tried this cheat? Worked fine for me.

Yes this, of course at me also.

The Y and Z keys on the German keyboard are reversed, as you probably know.
I have forgotten that, thank you for this hint.
Irek´72 is offline  
Old 11 August 2008, 01:49   #29
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,842
When this absolute shit fuck of a game freezes, can anyone confirm if it does it just as the first level is about to start vertically scrolling?

I cannot bear to play this piece of shit, its awful!
Galahad/FLT is offline  
Old 11 August 2008, 08:51   #30
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
From what I remember it's random, it's always fairly quickly but not the same place.
Belgarath is offline  
Old 11 August 2008, 11:05   #31
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,842
Its not copy protection, the protection is utterly useless
Galahad/FLT is offline  
Old 11 August 2008, 11:19   #32
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
I'm with you on this one Galahad, even when checking to see if the error existed I found myself wanting to smash my Amiga to pieces. This game is pure dog-poo.
killergorilla is offline  
Old 11 August 2008, 21:41   #33
BoredSeal
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Czech Republic
Age: 39
Posts: 52
does it work with WHD10 or not? I hate this game too.
BoredSeal is offline  
Old 12 August 2008, 07:18   #34
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,001
Level 1 works fine with WHDLoad 10, but i don't want to play the rest of this game. At least it loads the levels 2 - X flawless, what i've done with the cheat level skip.
Retro-Nerd is offline  
Old 14 August 2008, 21:47   #35
BoredSeal
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Czech Republic
Age: 39
Posts: 52
Well, mystery is revealed Use the WHD10 guys and don´t hate the player, hate the game.
BoredSeal is offline  
Old 14 August 2008, 23:15   #36
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,842
Does this game crash through WHDLoad being used in WinUAE?
Galahad/FLT is offline  
Old 18 August 2008, 19:05   #37
BoredSeal
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Czech Republic
Age: 39
Posts: 52
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Does this game crash through WHDLoad being used in WinUAE?
Yes (under newer WHDLoad versions, maybe it works with WHD10-)
BoredSeal is offline  
Old 10 November 2008, 22:39   #38
AmigaBoy
Registered User

 
Join Date: Aug 2004
Location: 19 Jump Street
Posts: 227
Bumping up this thread again in hopes that maybe a video will help debugging View it at: http://blip.tv/file/1453233

This is not on my home machine, so I just created a quick WinUAE configuration. The difference to my original bug report is that it doesn't slow down to a crawl this time, but just slows down to around half the speed. I think this is due to my configuration, since the game begins at a speed much faster than it's meant to be. Nonetheless, this video displays the problem. Always around the same point on the first road of level 1, the game slows down. One thing I noticed on this playing however is that the timer continues to run at normal speed. The game itself is the only thing that slows down. Perhaps that may help with debugging?

There's no sound in the video, conversion quality is poor (very quick lossless -> XVID conversion), WHDLoad isn't registered (on this machine! I'm normally registered) and try to ignore the mouse cursor since I forgot to turn it off.
AmigaBoy is offline  
Old 30 January 2009, 22:40   #39
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 653
does it work with whd16.9 and options NoVBRMove or/and NoResInt?
Wepl is offline  
Old 30 January 2009, 23:00   #40
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,001
Quote:
Originally Posted by Wepl View Post
does it work with whd16.9 and options NoVBRMove or/and NoResInt?
No, it freezes with NoVRBMove and/or NoResInt in WHDLoad 16.9.
Retro-Nerd is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to the Future 2 WHDLoad problem... nikvest support.Games 2 26 June 2007 04:05
Back to the future... ehm.. 80's? PanikSpreder Nostalgia & memories 15 23 September 2005 17:49
Back to the future 3 & Arabian nights sareks support.Games 3 15 September 2005 01:01
Back to the Future 2 Unregistered support.Games 5 23 September 2002 21:38
Back To The Future III (not CLASSIC) andreas request.Old Rare Games 10 17 September 2001 05:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22355 seconds with 12 queries