English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 26 February 2007, 15:39   #1
Mike UK
Motorollin
Mike UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Huddersfield UK
Age: 37
Posts: 232
Back to the future II Freezing

Hiya all trying to get it to work through WHDload basically when your half way through the first level it crashes tried re installing the game and no difference all other games work fine.

Trying to play it on a A1200 040 25Mhz 8Mb fast
Mike UK is offline  
Old 27 February 2007, 11:50   #2
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,021
Does it just crash with a reboot? Or do you get an errormessage from WHDload?
StingRay is offline  
Old 27 February 2007, 18:16   #3
Mike UK
Motorollin
Mike UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Huddersfield UK
Age: 37
Posts: 232
No error message and no crash really,
The game just stops at the same place all the time and its possible to close the game the normal way.
Mike UK is offline  
Old 27 February 2007, 18:20   #4
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,966
Ive had the same problem. Tried different disk images and I have the original disk
Retro1234 is offline  
Old 27 February 2007, 18:31   #5
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,145
I can confirm it, it freezes with or without caches. Have you sent a bug report to Bored?
Retro-Nerd is offline  
Old 27 February 2007, 18:33   #6
Mike UK
Motorollin
Mike UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Huddersfield UK
Age: 37
Posts: 232
Nope is he a member on this board? guess if he is I could PM him
Mike UK is offline  
Old 27 February 2007, 18:34   #7
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,145
http://whdload.de/cgi-bin/wbug.cgi?n...ckToTheFuture2
Retro-Nerd is offline  
Old 27 February 2007, 18:38   #8
Mike UK
Motorollin
Mike UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Huddersfield UK
Age: 37
Posts: 232
Ah cheers report sent
Mike UK is offline  
Old 27 February 2007, 18:39   #9
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,145
Quote:
Originally Posted by Mike UK
Ah cheers report sent
I hope he will response.
Retro-Nerd is offline  
Old 27 February 2007, 20:00   #10
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,021
Maybe a cracking error Sounds interesting Sounds like some checkums kicking in maybe. =) I'll have a look if it freezes for me too.

Edit: Just checked and it didn't really work for me either. Freezes once you played a game and then want to start a new game. Black screen is what I get then. Also there is another problem, pressing space during the intro part triggers an illegal exception.

Last edited by StingRay; 27 February 2007 at 20:29.
StingRay is offline  
Old 05 March 2007, 16:45   #11
Mike UK
Motorollin
Mike UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Huddersfield UK
Age: 37
Posts: 232
Still havent got a reply guess he`s ignoring me or left the scene ..anyone fancy re doing the whdload patch?
Mike UK is offline  
Old 08 November 2007, 01:34   #12
AmigaBoy
Registered User

 
Join Date: Aug 2004
Location: 19 Jump Street
Posts: 227
I've also encountered this problem and would love to see it fixed. The game doesn't freeze, but begins to run at an extremely slow speed, making it extremely unplayable from that point on (and no jokes about the playability of the game itself since I enjoy it ).

I've submitted a bug report to Bored and he was nice enough to reply:

Quote:
Yeah, I know about this bug, but I can't find why this is happening. I give up.
That's a shame. I'm guessing something was introduced in newer WHDLoad's that cause this slowdown, because I can only assume that when the slave was initially written, it was tested beyond level 1.

Anyway, is there any experienced slave writers that want to figure out what's wrong with the slave, or even write a new one?
AmigaBoy is offline  
Old 18 November 2007, 11:52   #13
AmigaBoy
Registered User

 
Join Date: Aug 2004
Location: 19 Jump Street
Posts: 227
I really hate bumping threads, but *bump* just in case this thread was missed by some of the active slave writers. As far as I know, it's Copylock protected so it can't be too hard, can it?

I don't know what it is about this game that makes me want a working slave for it so much, but I always enjoyed it. I know others didn't so it could be my BTTF fanboyness talking, or perhaps nostalgia.
AmigaBoy is offline  
Old 28 December 2007, 12:09   #14
Picard
Registered User
Picard's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Espoo/Finland
Posts: 27
I got answer a few weeks back.He said he can't fix random crashes.Sounds pretty stupid since it's not a random crash.
And it should be a time that this got fixed.
Picard is offline  
Old 28 December 2007, 12:57   #15
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 6,976
If I had source for the slave, I could be enticed to have a look
Galahad/FLT is offline  
Old 03 July 2008, 21:24   #16
BoredSeal
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Czech Republic
Age: 40
Posts: 52
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
If I had source for the slave, I could be enticed to have a look
Are you still interrested, Sir Galahad?

I think this shitty problem is caused by self-modified code, but I can't find it. Or it's some depressive RNC protection trick, like Exile
BoredSeal is offline  
Old 05 July 2008, 16:51   #17
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 6,976
Is this problem only under WHDLoad?
Galahad/FLT is offline  
Old 05 July 2008, 17:13   #18
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
Yeh.
Belgarath is offline  
Old 05 July 2008, 17:44   #19
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 6,976
Ok, will take a look tomorrow, if someone could email me the IPF of the game to galahadfairlight(..)yahoo.co.uk that would be super duper
Galahad/FLT is offline  
Old 06 July 2008, 18:18   #20
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Check your PM galahad
killergorilla is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to the Future 2 WHDLoad problem... nikvest support.Games 2 26 June 2007 04:05
Back to the future... ehm.. 80's? PanikSpreder Nostalgia & memories 15 23 September 2005 17:49
Back to the future 3 & Arabian nights sareks support.Games 3 15 September 2005 01:01
Back to the Future 2 Unregistered support.Games 5 23 September 2002 21:38
Back To The Future III (not CLASSIC) andreas request.Old Rare Games 10 17 September 2001 05:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08837 seconds with 13 queries