English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 May 2015, 08:50   #1
appiah4
Registered User

 
Join Date: May 2015
Location: Somewhere in Time
Posts: 437
WinUAEX (XBOX) Settings

Does anyone have tips on how to set up WinUAEX on XBOX to best simulate an A500? I set up v18 last night, and noticed there was significant problems with sound.. Specifically, no SFX in IK+ (but Music was fine). I realize the SFX in this game require exact cycle settings in WinUAE but does WinUAEX have this somewhere?

Last edited by appiah4; 11 May 2015 at 09:00.
appiah4 is offline  
Old 11 May 2015, 10:24   #2
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,884
I have a 90gb winuaex installed in my xbox internal hdd, last i tried it, it worked fine.

I just use the standard a500 setting if i remember correctly.
ransom1122 is offline  
Old 12 May 2015, 08:06   #3
appiah4
Registered User

 
Join Date: May 2015
Location: Somewhere in Time
Posts: 437
Hi, I'm using v18. I managed to fix this by going into game specific settings and enabling Exact Cycles; the emulator works pretty much flawlessley on my XBOX I'm super happy.. The image quality on my LCD was shockingly good using component cables and outputting at 720p with no filters.
appiah4 is offline  
Old 12 May 2015, 08:49   #4
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,884
yeah its quite good with compononent out @ 720P, but for me it just doesnt feel 100% accurate. Ok for a quick play I guess.

And Playing amiga with an Xbox1 controller makes it a bit weird.

All in all a great addition the the xbox scene for amiga fans I guess
ransom1122 is offline  
Old 12 May 2015, 11:17   #5
appiah4
Registered User

 
Join Date: May 2015
Location: Somewhere in Time
Posts: 437
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
yeah its quite good with compononent out @ 720P, but for me it just doesnt feel 100% accurate. Ok for a quick play I guess.

And Playing amiga with an Xbox1 controller makes it a bit weird.

All in all a great addition the the xbox scene for amiga fans I guess
Well, of course, it looks different, but overall I think it looks better.. It does have some pretty decent scanline filters if you're into that kind of stuff, I find it rather pointless though (I'm pretty sure if I had component cables and TFT screens in 92, I would have preferred a progressive flat image, not the interlaced tube image ) but horses for courses I guess.
appiah4 is offline  
Old 12 May 2015, 11:40   #6
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,884
Very true. Now its time to get back into finding a 100% adf of giana sisters for the high score competition
ransom1122 is offline  
Old 12 May 2015, 11:54   #7
appiah4
Registered User

 
Join Date: May 2015
Location: Somewhere in Time
Posts: 437
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Very true. Now its time to get back into finding a 100% adf of giana sisters for the high score competition
Oh really? There's a competition for that? I loved Gianna Sisters on the C64
appiah4 is offline  
Old 12 May 2015, 12:39   #8
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,884
Quote:
Originally Posted by appiah4 View Post
Oh really? There's a competition for that? I loved Gianna Sisters on the C64
Yep. But I believe its on real hardware only.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=78030
ransom1122 is offline  
Old 12 May 2015, 13:11   #9
Total Eclipse
Registered User
Total Eclipse's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Atherstone / UK
Age: 45
Posts: 107
I've got a DVD with an older version of WinUAEX (v 8 I think) and did wonder about turning the xbox into a full on Amiga emulator. I don't mind wiring up a 9 pin socket to a controller to use old joysticks, but without mouse and keyboard it's still limited. Is there any easy way to use a keyboard and mouse?
Total Eclipse is offline  
Old 12 May 2015, 13:26   #10
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,884
As far as I remember it was virtual for keyboard and mouse.
ransom1122 is offline  
Old 12 May 2015, 13:28   #11
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,500
This might interest you.
WinUAEX Amiga Xtras.
Latest WinUAEX beta with ipf support here.
Retroplay is offline  
Old 12 May 2015, 13:32   #12
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,884
I've got the whole xtras pack. That was one big download but worth it.
ransom1122 is offline  
Old 12 May 2015, 13:33   #13
appiah4
Registered User

 
Join Date: May 2015
Location: Somewhere in Time
Posts: 437
Quote:
Originally Posted by Total Eclipse View Post
I've got a DVD with an older version of WinUAEX (v 8 I think) and did wonder about turning the xbox into a full on Amiga emulator. I don't mind wiring up a 9 pin socket to a controller to use old joysticks, but without mouse and keyboard it's still limited. Is there any easy way to use a keyboard and mouse?
With proper coverterters you can use USB mouse and keyboards on a modded XBOX: http://www.ebay.co.uk/itm/Xbox-Origi...item27fdd468e6
appiah4 is offline  
Old 20 January 2016, 23:10   #14
rsn8887
Registered User
rsn8887's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: USA
Posts: 913
Yes usb keyboard and usb mouse work. I tried a Logitech wireless combo and that didn't work though. I think the Xbox is strictly "one device per port."

And concerning Amiga joysticks and retro controllers on the Xbox classic, it is also possible, but it is either
a) currently expensive or
b) requires a little bit of soldering/DIY work to hook up a DB9 to an existing controller. I hooked up the DB9 to the board of a PS1 digital controller because it has nice exposed testpoints and then plugged into a PS1-Xbox adapter.

Hopefully, there will be a simple commercially available solution for retro controllers on the Xbox soon. The KADE Miniconsole+ will support Xbox classic but it has been delayed: http://kadevice.com/kade-miniconsole/

There is also the Retropad Adapter lite you can buy from Brazil (very expensive with shipping) and then flash that with the Xbox firmware code using the instructions here http://www.brunofreitas.com/node/41
http://shop.brunofreitas.com/

Then, I made a firmware mod for the DIY project "Retroadapter by MOJO" http://denki.world3.net/retro_v2.html that makes it compatible with Xbox classic. The modded firmware can be flashed onto an existing Retroadapter.
The project home is here
https://github.com/rsn8887/RetroAdapterMod
The Mojo Retroadapter is not on sale anymore and has to be built by hand.
The latest firmware release is here
https://github.com/rsn8887/RetroAdapterMod/releases
rsn8887 is offline  
Old 21 February 2016, 11:08   #15
Paulianjames
 
Posts: n/a
Help

Hi all. This is my first post here. I have successfully installed and have run Winuae x on my old Xbox. This is running well and have got a number of games to run well. My issue is with the control side of things. Most of these games have front end loading screens where these games was cracked many years ago. Some i can scroll each setting and start the game, some i cant.

Been into the control mapping of the software and for the life of me i cannot get it to work or know 100% how. Is there anybody that knows. Tried even to play two player Alien Breed but the one player controller controlls both on screen. Many thanks in advance.
 
Old 21 February 2016, 11:44   #16
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,500
Each game saves its own control config, have you tried pressing X (instead of A) on a selected game to bring up config screen and remap controls ?
I suggest you head on over to the official WinUAEX forum, Madmab should be able to help you out on this.
Retroplay is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAEX v18 for XBOX released Retroplay Amiga scene 25 09 April 2011 14:03
WinUaex - Xbox khph_re Retrogaming General Discussion 0 02 March 2011 19:10
My Winuaex setup on Xbox 1 kipper2k Retrogaming General Discussion 38 09 May 2010 02:20
How do I use CD32 games with WinUAEx for Xbox? booyah171 support.OtherUAE 20 16 March 2007 23:00
WinUAEX - New UAE for XBox! gal Amiga scene 12 26 June 2004 20:00

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09030 seconds with 15 queries