English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 12 August 2017, 18:52   #1
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,431
ACATUNE v1.9 slow PCMCIA?

I updated ACATUNE to version 1.9 and noticed there's a "slow PCMCIA" option, and I don't know how to turn it off. Am wondering if it is affecting my SD card reader.

I launch acatune with the "-slowpcmcia off" parameter yet when I do "acatune -status" it says it's slow instead of "normal".

How am I supposed to use this feature, and should I bother at all?
Akira is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 August 2017, 02:15   #2
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 2,902
I think it only works with certain ACA cards, and only with PCMCIA SRAM cards.
idrougge is offline  
Old 13 August 2017, 10:34   #3
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 37
Posts: 3,170
Are you combining options on ACAtune? I've had issues with it ignoring several options if I specify them simultaneously so I had to run acatune multiple times after another with each setting before they would kick in.

If you want to make sure whether it impacts the actual speed if your SD card, you could test the speed with SysInfo.
demolition is offline  
Old 13 August 2017, 17:01   #4
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,431
Yes, I am combining options.
Should I invoke it again with the PCMCIA-only options only?
Akira is offline  
Old 13 August 2017, 17:10   #5
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 37
Posts: 3,170
That's how I do it. One option per line. Some can be combined but not all options for some reason.
demolition is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ACATune help paulo_becas support.Apps 13 12 May 2016 00:54
Question A1200 (Rev B2) PCMCIA mem-speed "slow" issue SortedGeeza support.Hardware 0 23 January 2016 16:53
ACA620+ Acatune maxmem+PCMCIA CF--> SYS failure portarinos support.Hardware 4 19 March 2014 17:07
Slow PCMCIA>Compact Flash speeds radiokida support.Hardware 5 02 May 2013 17:00
ACATune not supported Retrofan support.Other 3 03 September 2012 01:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14781 seconds with 14 queries