English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 08 April 2005, 15:53   #1
Mr Kipling
Registered User
Mr Kipling's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Age: 40
Posts: 40
Sim City 2000

I'm using both the latest versions of WinUAE and AIAB and i installed sim city 2000 a few days ago. When it comes to starting the game it comes up with a screen to select the resolution, execpt there are'nt any options available. It's just a blank window with ok and cancell at the bottom!

Is this something to do with AIAB or am i missing some files?

I've also tried using older versions of both WinUAE and AIAB but i'm still not having any joy .

Any help would greatly appreciated
Mr Kipling is offline  
Old 08 April 2005, 17:54   #2
DopPie
Zone Friend

DopPie's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Den Hoorn, NL
Age: 39
Posts: 259
You are playing Simcity 2000 on WinUae? Do you realise what you are doing? You are playing a PC game that was ported to amiga on a PC using an emulator.
Mathematical this would be simplyfied to: Get the windows version.
It is available from various sites across the web.
DopPie is offline  
Old 08 April 2005, 18:23   #3
Mr_Modem
Emulator Lord
Mr_Modem's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Sweden
Posts: 134
Yeah, i'm with DopPie. The PC cersion is much faster.
Mr_Modem is offline  
Old 08 April 2005, 19:02   #4
rgen
Registered User
rgen's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Aachen/Germany
Age: 41
Posts: 190
Send a message via ICQ to rgen
Make sure you boot a complete Workbench and move a monitor driver from Storage/Monitors to Devs/Monitors (PAL and NTSC only for UAE).
rgen is offline  
Old 08 April 2005, 23:53   #5
Galaxy
Registered User
Galaxy's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Canberra, Australia
Age: 41
Posts: 1,417
AGA version of SimCity 2000 requires min 4MB fast RAM if I remember correctly.
Galaxy is offline  
Old 10 April 2005, 15:04   #6
Mr Kipling
Registered User
Mr Kipling's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Age: 40
Posts: 40
The Amiga version was ported from the PC?!?! Um, That sounds nasty.

I might check out the pc version instead.

Cheers for warning me guys
Mr Kipling is offline  
Old 10 April 2005, 17:15   #7
Calo Nord
Junior Member
Calo Nord's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Espoo / FIN
Age: 39
Posts: 53
Send a message via ICQ to Calo Nord
with a turbo board on a real A1200 runs the game quiet good.
The speed on WinUAE shoud be also fast!
Calo Nord is offline  
Old 10 April 2005, 21:55   #8
DopPie
Zone Friend

DopPie's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Den Hoorn, NL
Age: 39
Posts: 259
Yes it needs some fastram but will still be slow as hell compared to pc. The AGA is just not up to these kinds of high res things. The stock 020 is not really up to the task aswell. Can't hurt trying on a real amiga. It is pretty fun to get it going. But on an emulator I'd say better go for the original PC version.
DopPie is offline  
Old 03 June 2005, 11:49   #9
Computolio
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: California
Posts: 174
Just so you know, it runs like ass on the real thing too. Dumb game insists on running at 640X480 at 256 colors, which is exactly what brings a stock 1200 to a standstill. Play the Mac version instead.
Computolio is offline  
Old 03 June 2005, 19:08   #10
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Quote:
Originally Posted by DopPie
The AGA is just not up to these kinds of high res things.
This is because this game is absolute SHOVELWARE. Not only it uses 640x480x256colors (WTF??? Why not jot it down to 64 colors and maybe a bit less resolution?), it also uses its custom windowing system, instead of using Intuition.

Straight shovelware from the PC. should have never been released.
Akira is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sim City 2000 Djay support.Games 6 28 October 2011 19:21
Sim City 2000 PoLoMoTo support.Games 7 29 August 2011 10:32
Sim City 2000 ricky500 Games images which need to be WHDified 14 28 November 2008 10:11
Sim City 2000 haynor666 HOL contributions 4 18 August 2008 18:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07272 seconds with 13 queries