English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. System

 
 
Thread Tools
Old 21 October 2020, 15:25   #3561
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,184
Hi Peter, a question, is there anything to remove the halo (clear frame) that is created around the PNG icons when using a Worckbench MagicWB ?

This problem only happens when there is a background.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	RTG.jpg
Views:	49
Size:	173.9 KB
ID:	69415  

Last edited by AMIGASYSTEM; 21 October 2020 at 15:31.
AMIGASYSTEM is online now  
Old 21 October 2020, 17:54   #3562
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,809
Hi Carlo, is that a Workbench 3.1?

Usually, on 3.9/3.1.4 you would use Prefs/Workbench to set the frame size or to switch it off completely.

But on your screenshot the borders are disabled and the frames are not transparent, so that looks like WB 3.1 with something like "DontShowIBorder" or similar tools. These programs can not make the frames transparent.

On my IconDemo1200.adf I'm using the NewIcons patch and NiRTGset to make the background of PNG, OS4 and ColorIcons transparent. Look into the startup-sequence to see how that is done. You also have to call NiPrefs or NewIconsPrefs to enable the transparent background and you need one of the original newicon.libraries installed (NOT the emulated libs from Stephan Rupprecht or OS 3.9).

Last edited by PeterK; 21 October 2020 at 18:04.
PeterK is offline  
Old Yesterday, 10:22   #3563
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,184
It was OS 3.1, with OS3.1.4 and 3.9 I know how to solve.

I had had a look at your floppy IconDemo1200 but I had not considered NewIcons, thanks always very helpful and kind.

Last edited by AMIGASYSTEM; Yesterday at 10:28.
AMIGASYSTEM is online now  
Old Yesterday, 11:21   #3564
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,184
Perfect Peter, in addition to configure NiPrefs I had to add in the startup-sequence "KillPlanarImages" otherwise on some PNG icons I saw only a dot
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	MagicWB.jpg
Views:	24
Size:	204.9 KB
ID:	69443  
AMIGASYSTEM is online now  
Old Yesterday, 11:45   #3565
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,809
PNG icons have no planar images, that are OS4 icons with bad planar images from AfA, I guess. Btw, looks not like a TrueColor screen anymore.
PeterK is offline  
Old Yesterday, 12:00   #3566
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,184
In fact, with NiPrefs, the Icons lose quality, if I disable transparencies preferences on NiPrefs the colors return.

Also if I change resolution in PAL the dots return
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PAL.jpg
Views:	17
Size:	160.9 KB
ID:	69444  

Last edited by AMIGASYSTEM; Yesterday at 12:16.
AMIGASYSTEM is online now  
Old Yesterday, 12:31   #3567
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,809
Sorry, NiRTGset is a hack for non-RTG systems and FBlit only.

Don't use NiRTGset or FBlit on a real RTG system with P96 or CGX4.

Concerning the planar images, there must be something else going wrong with your configuration. I never had that problem. It works here without any dot images on PAL and RTG screens. At the moment I don't have the time to solve your problem, maybe in the evening.
PeterK is offline  
Old Yesterday, 12:41   #3568
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,184
About TrueColor I had solved, using NiRTGset, now I think the icons are perfect, see screenshots.

For PAL dots I have to check what I'm missing I never used those icons before on MagicWB.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	RTG.jpg
Views:	25
Size:	200.9 KB
ID:	69453  

Last edited by AMIGASYSTEM; Yesterday at 13:07.
AMIGASYSTEM is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ClassicWB Full and icon.library 46.4 Retroplay project.ClassicWB 8 05 August 2018 13:57
WB library conflict/versions Akira support.Apps 3 22 July 2010 18:47
PNG Icon to Color Icon Converter? Leandro Jardim request.Apps 1 24 May 2010 04:39
What's the latest version of icon.library for OS3.9? NovaCoder support.Apps 3 30 June 2009 15:43
Requesting icon.library v44+... nikvest request.Other 2 16 September 2007 01:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.26610 seconds with 15 queries