English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 31 December 2019, 18:12   #121
Nightshft
Registered User

Nightshft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Austria
Age: 44
Posts: 296
I didn't test "preview version 2" but in "preview version 1" I made it into the reactor room without any code problems.
Played on real hardware 1200/030/40mhz.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	rom39k2.jpg
Views:	100
Size:	76.3 KB
ID:	65764  
Nightshft is offline  
Old 31 December 2019, 18:38   #122
jurassicman
Registered User

jurassicman's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Bologna/Italy
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by zzbylu View Post
You can see it in this video:
[ Show youtube player ]

Yup! That's exactly what happened to me...
jurassicman is offline  
Old 01 January 2020, 00:02   #123
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,190
oops I've withdrawn preview 2, I'll get to fixing it and post preview 2B as soon as I can
earok is offline  
Old 01 January 2020, 00:32   #124
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,190
Ok, it's now fixed. Preview 2B is playable start to finish.

So sorry to everyone that downloaded that version! Thanks for finding the issue so quickly though @jurrassicman @zzbylu
earok is offline  
Old 01 January 2020, 01:25   #125
jurassicman
Registered User

jurassicman's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Bologna/Italy
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by earok View Post
Ok, it's now fixed. Preview 2B is playable start to finish.

So sorry to everyone that downloaded that version! Thanks for finding the issue so quickly though @jurrassicman @zzbylu

Thanks earok I'll play the new version tomorrow morning and I'll let you know how it goes!


Unbelievable... 01/01/2020 and I'll be playing Raid Over Moscow like I used to do more than 30 years ago... that's awesome!
jurassicman is offline  
Old 01 January 2020, 20:05   #126
crazyc
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Gravesend - UK
Posts: 517
Had a quick go, and didnt get that far but after destroying the first base in plenty of time went back to the overview to be informed that Chicago was destroyed with a white flash and then carried on fine? I think I may have had this with an earlier version as well. Anyone else seen this? Haven't had time to try and reproduce it.
crazyc is offline  
Old 01 January 2020, 20:21   #127
jurassicman
Registered User

jurassicman's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Bologna/Italy
Posts: 269
This morning I played at beginner level and I finished the game:





Both sound and gfx were ok, I couldn't hear anything wrong with them, but after having destroyed the second launch site I was informed that "Washington D.C.", "Montreal", "New York", "Atlanta", "Denver" and "Miami" were destroyed.
Honestly I don't know if I did finish the time when I was fighting against the turrets, I destroyed all of them, not only the main turret so maybe it took more time and the enemy destroyed my sites... I don't know.
After that, even if I only had two cities left I was able to complete the game (I still had lots of lives).
After that I also played at suicidal level and I found that much more fun!
Unfortunately I died when approaching to Moscow but I'll retry soon.

Anyway... this game is GREAT, thanks guys!!!
jurassicman is offline  
Old 01 January 2020, 20:34   #128
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 584
I have tried preview 2b in my a1260 aos3.1.4.
Game starts and go to the dificcult menu but it exits to wb without I can do anyting.
tolkien is offline  
Old 01 January 2020, 23:51   #129
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,190
Quote:
Originally Posted by crazyc View Post
Had a quick go, and didnt get that far but after destroying the first base in plenty of time went back to the overview to be informed that Chicago was destroyed with a white flash and then carried on fine? I think I may have had this with an earlier version as well. Anyone else seen this? Haven't had time to try and reproduce it.
Quote:
Originally Posted by jurassicman View Post
This morning I played at beginner level and I finished the game:
Both sound and gfx were ok, I couldn't hear anything wrong with them, but after having destroyed the second launch site I was informed that "Washington D.C.", "Montreal", "New York", "Atlanta", "Denver" and "Miami" were destroyed.
Honestly I don't know if I did finish the time when I was fighting against the turrets, I destroyed all of them, not only the main turret so maybe it took more time and the enemy destroyed my sites... I don't know.
After that, even if I only had two cities left I was able to complete the game (I still had lots of lives).
After that I also played at suicidal level and I found that much more fun!
Unfortunately I died when approaching to Moscow but I'll retry soon.
Anyway... this game is GREAT, thanks guys!!!

Ah, crap. Tsak reported that issue to me earlier but I've never been able to duplicate it, infact for Preview 2 I changed a few things to try and make something like that less likely. I guess it didn't quite work.. I'll try some more things for the next update.

Quote:
Originally Posted by tolkien View Post
I have tried preview 2b in my a1260 aos3.1.4.
Game starts and go to the dificcult menu but it exits to wb without I can do anyting.
Sorry to hear that :/ I'm not totally sure what could be causing that but I'll do some investigation.
earok is offline  
Old 02 January 2020, 00:32   #130
crazyc
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Gravesend - UK
Posts: 517
Right, I could not replicate my earlier comment again, but tried 2b on my wedge amiga running off 3.1.4.1
It ran fine both from df0 and from workbench on all three skill settings, although I just checked I could get into the hanger.
However whilst checking this I realised the sound issues with my tower are not resolved.
On my wedge amiga I get the full and funky soundtrack. On my tower I only seem to get part. As I haven't used this on my wedge much I didnt realise.
To explain, when playing on my basic amiga, the backing music starts as soon as entering the hanger. On my tower it's only the bit that starts when you reach the craft that gets played, so only half the soundtrack. You only get footstep sounds till you reach the craft. Could this be a setting on my tower re mono and stereo? Haven't noticed it before with any other games.
crazyc is offline  
Old 02 January 2020, 00:43   #131
Retro1234
Boo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 4,512
If it was booted without Startup-Sequence or better from Disk/ADF wouldn't it bypass any any Sound card or maybe just a simple Assign Libs: "" etc

Maybe if anyone could be arsed remove there sound card and test.
Retro1234 is offline  
Old 02 January 2020, 01:02   #132
crazyc
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Gravesend - UK
Posts: 517
Had another go and yes the issue is with my setup, sorry.
If I run it on my tower then I get the missing track as above, if I remove the soundcard from the mix and run paula straight to speakers instead of via the line in on the soundcard, I get it all.
So it's either a setting on my soundcard or a dodgy cable. D'oh.
Sadly I wont get much more chance to look at this till the weekend as I am back at work in the morning.

Last edited by crazyc; 02 January 2020 at 01:19.
crazyc is offline  
Old 02 January 2020, 12:07   #133
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 584
Quote:
Originally Posted by tolkien View Post
I have tried preview 2b in my a1260 aos3.1.4.
Game starts and go to the dificcult menu but it exits to wb without I can do anyting.
I played without S-S and no problems so I have something extrange in my system. Will investigate.
tolkien is offline  
Old 02 January 2020, 22:02   #134
crazyc
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Gravesend - UK
Posts: 517
Ok, my sound is all sorted now. Would you believe it, it was just the cable to the line in on the soundcard that was losing one channel. Cable swapped out and now it works great.
Not sure what else you are thinking of adding as the game seems great to me!

Thank you again for this, it's fantastic to play this on the amiga.
crazyc is offline  
Old 03 January 2020, 05:41   #135
MrV8
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Norsborg
Posts: 2
Big thanks to Earok for making it possible to play this at amiga impressively well done
Thank you for putting up this game Earok.
One of my favorite games on the C64 during the late 80's.
should be really fun see it on Amiga.
MrV8 is offline  
Old 03 January 2020, 08:52   #136
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 48
Posts: 1,543
I decided to make some OS 2+ 4 color icons for the game and the disk, check the zone.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ROM icons.jpg
Views:	211
Size:	352.7 KB
ID:	65829  

Last edited by TjLaZer; 05 January 2020 at 03:27. Reason: added picture
TjLaZer is offline  
Old 05 January 2020, 01:12   #137
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,190
Thanks guys

Release 2C is zoned and on Mega.

https://mega.nz/#F!8rZWBQgD!37Pjauc5yhDahBF3NAkGig

What's new:
  • Fix for occasional 'cities randomly explode' bug
  • Fix for some occasional rare crashes (I noticed this testing under CDTV settings)
  • Fix for palette cycling on Hangar and Reactor scenes (now the background lights 'blink' as they should)
  • Fix for score display on Approach and Silo scenes
earok is offline  
Old 05 January 2020, 01:49   #138
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,493
Great, many thanks earok
DamienD is online now  
Old 05 January 2020, 11:07   #139
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,190
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Great, many thanks earok
Cheers mate

Do you think you could move this into the Amiga Scene section and drop "Unfinished prototype" from the title? It's no longer really a prototype, though there's still some surprises in store for future updates.
earok is offline  
Old 05 January 2020, 11:56   #140
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,493
Of course, done
DamienD is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion: River Raid Reloaded Alpha One Coders. Contest 33 01 April 2019 23:32
Entry: River Raid Reloaded Alpha One Coders. Entries 1 02 November 2018 21:56
Beach Head 1/2 and Raid Over Moscow Amiga graphics earok project.Amiga Game Factory 12 06 March 2018 18:39
Star Raid, more info or ADF s2325 request.Old Rare Games 0 16 July 2008 13:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09564 seconds with 16 queries