English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 24 August 2018, 05:04   #921
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,068
Quote:
Originally Posted by xboxown View Post
Will there be plan for AmiKit Real to move to X? Would X be an evolutionary changes of more bells and whistles/features and GUI enhancements and so on?
Nope. Do you think it should?.

Remember that AKReal can be used with WinUAE (I mainly use it there and it's amazing thanks to Toni and the options I've implemented to this distro like for example to switch to RTG or going back to AGA with a few clicks) and it also offers a lot of configurations that you better use there if you try some of the options that MorpheuZ is offering.

A bit offtopic -but funny-. Do you remember Robocop?. He had three laws, "Three Laws of Robotics by Isaac Asimov (often shortened to The Three Laws or known as Asimov's Laws).

They are:

1- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm.
2- A robot must obey the orders given it by human beings except where such orders would conflict with the First Law.
3- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws.

Now, back to the topic:
The first law for AKReal is that it all has to work for Real with real -or emulated- hardware as the principal requirement.

So nope, I won't add a Rabbit hole or something similar that can't work in a real Amiga. To tell the truth I don't like getting out of the emulation just to get inside an external browser using another OS. For me, if any browser can't work as it should to enter in all of the internet sites, I don't need/don't want that. If they don't work in a miggy, I just won't try that and I'll keep using the sites that work for example with IBrowse that's my favourite.

About bells and whistles/features and GUI enhancements and so on, only the great ones have a place here and as always they have to be an option, so you are able to run AKReal without them.

Last edited by Retrofan; 24 August 2018 at 05:25.
Retrofan is offline  
Old 30 August 2018, 11:22   #922
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,068
I've recorded a video from WinUAE using OBS Studio

[ Show youtube player ]
Retrofan is offline  
Old 05 September 2018, 20:39   #923
Depeche72
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: Härnösand / Sweden
Posts: 15
Hi!
I have just upgraded 8.7.0 to 8.8.0 and planned to upgrade to 9.0.0 also.
Then I see that I have to download and install it manually and also that I need to buy the upgrade to 9.0.0.
I have no problem to buy this upgrade but I'm just wondering how this works.
After I buy the upgrade do I get a download link on email ?
And how do I do this upgrade after the download ?
Depeche72 is offline  
Old 05 September 2018, 20:59   #924
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,068
You don't have to pay anything, it's free. It shows an amount to pay that you can change. You'll get an email with the files to make the update doubleclicking an icon
Retrofan is offline  
Old 05 September 2018, 21:08   #925
Depeche72
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: Härnösand / Sweden
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
You don't have to pay anything, it's free. It shows an amount to pay that you can change. You'll get an email with the files to make the update doubleclicking an icon
Thanks for the fast answer.
Sounds good, I will try it then and maybe I'll pay for it anyway
Depeche72 is offline  
Old 05 September 2018, 21:15   #926
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,068
Thanks I hope that you like it.

I'm working in the next update and I'm talking with the author of a program to see if he can fix some bugs to include it.
Retrofan is offline  
Old 05 September 2018, 21:18   #927
Depeche72
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: Härnösand / Sweden
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Thanks I hope that you like it.

I'm working in the next update and I'm talking with the author of a program to see if he can fix some bugs to include it.
Ok cool.
I just bought it for 9.95
Have downloaded it and will try to install it now
Depeche72 is offline  
Old 05 September 2018, 23:14   #928
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,068
Thank you very much for trying it

Edit:

I'm sorry but I need some months to keep working in the update.
You can call it a break or as you like, but please you can keep supporting it just like it is.
This project is so great that can't be stopped, so I'll return to it with the updates shown in the video [ Show youtube player ] and whatever great thing else I can find as soon as my life allows me to find some time to return to it.

Last edited by Retrofan; 06 April 2019 at 02:27.
Retrofan is offline  
Old 02 March 2019, 05:08   #929
slaapliedje
Registered User
slaapliedje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Utah, USA
Posts: 340
Curious about compatibility with 3.1.4 ROMs. I decided to go that route over 3.9, since getting it working with the 060 and everything seems easier, but would love a shinier pack of things on top of it (seems my install is missing some random things here and there (like wbrun when I try to open magicmenu prefs).

I threw in 20 Euros since I used this in the past and it was awesome. Figured I'd do a full install, then remembered it needed 3.9.
slaapliedje is offline  
Old 09 April 2019, 23:06   #930
DofD
Registered User

 
Join Date: Jun 2018
Location: Victoria, Canada
Age: 52
Posts: 134
First off, thanks very much Retrofan for putting together AKReal!

I do have a question though. I successfully installed AKReal 9 (yes, I made a donation) on my A3000 with Mediator and Radeon 9250. But with certain file requesters, this message will come up (I'm using MUI5 and Opus).

My apologies if this has already been answered, but I couldn't find it.

It says:

You have installed version 19.35 of "muimaster.library" and version 21.11 of "Panel.mui" on your system. This configuration is invalid, the version numbers must be identical.

One example is when trying to select a file for the backdrop.

Thanks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20190409_124304b.jpg
Views:	56
Size:	212.1 KB
ID:	62741  
DofD is offline  
Old 10 April 2019, 00:59   #931
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,376
Quote:
Originally Posted by DofD View Post
You have installed version 19.35 of "muimaster.library" and version 21.11 of "Panel.mui" on your system. This configuration is invalid, the version numbers must be identical.
Thanks!
You probably have two "muimaster.library" installed, if 19.35 is in Libs, the updated 21.xx one should be in MUI/Libs.

"Panel.mui" 21.11 should belong to MUI 5 while "muimaster.library" 19.35 belongs to MUI 3.8.

To resolve delete or rename "muimaster.library" 19.35 which is in Libs, done this the system will use the correct one found in MUI/Libs.

Last edited by AMIGASYSTEM; 10 April 2019 at 01:47.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 10 April 2019, 01:45   #932
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,376
Quote:
Originally Posted by slaapliedje View Post
(like wbrun when I try to open magicmenu prefs).
What is your error when running MagicMenuPrefs with WBRun?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 10 April 2019, 02:28   #933
DofD
Registered User

 
Join Date: Jun 2018
Location: Victoria, Canada
Age: 52
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
You probably have two "muimaster.library" installed, if 19.35 is in Libs, the updated 21.xx one should be in MUI/Libs.

"Panel.mui" 21.11 should belong to MUI 5 while "muimaster.library" 19.35 belongs to MUI 3.8.

To resolve delete or rename "muimaster.library" 19.35 which is in Libs, done this the system will use the correct one found in MUI/Libs.
Ah! So simple! Thanks very much!
DofD is offline  
Old 10 April 2019, 03:09   #934
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,068
Thanks a lot like always AmigaSystem .

@DofD your A3000 with Mediator and Radeon 9250 looks great with AKReal !
Retrofan is offline  
Old 10 April 2019, 20:56   #935
DofD
Registered User

 
Join Date: Jun 2018
Location: Victoria, Canada
Age: 52
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Thanks a lot like always AmigaSystem .

@DofD your A3000 with Mediator and Radeon 9250 looks great with AKReal !
Thanks Retrofan! Thank you for AKReal! V9 is a lot more stable than V0.5 I used to have on there.
DofD is offline  
Old 10 April 2019, 23:35   #936
slaapliedje
Registered User
slaapliedje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Utah, USA
Posts: 340
I donated for AKReal9, I should install it once I get my CSPPC back from being repaired/upgraded. It does look spectacular, that's for sure!
slaapliedje is offline  
Old 18 April 2019, 23:04   #937
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 40
Posts: 520
I've installed AKreal 9 on a CF over OS3.9 + BB 1234
I've a problem at start, an Amidos Windows saying ENDIFELSE :Unknown command
and then Dopus seems to launch twice

I think it's related to the Amikit-StartOs script because it's the only time i see a ENDIF followed by a ELSE

I don't know how to fix it because the syntax look ok

I think it's related to BB 3&4 because i don't have this problem with BB2

I want to try with BB3 & 4 because i use CD32+TF330+CF Card 32Gb and i've some problem with CF access (slow)

An idea ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ENDIFELSE.png
Views:	28
Size:	6.9 KB
ID:	62835   Click image for larger version

Name:	STARTOS.png
Views:	32
Size:	21.2 KB
ID:	62836  
Rochabian is offline  
Old 18 April 2019, 23:24   #938
DofD
Registered User

 
Join Date: Jun 2018
Location: Victoria, Canada
Age: 52
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by Rochabian View Post
I've installed AKreal 9 on a CF over OS3.9 + BB 1234
I've a problem at start, an Amidos Windows saying ENDIFELSE :Unknown command
and then Dopus seems to launch twice

I think it's related to the Amikit-StartOs script because it's the only time i see a ENDIF followed by a ELSE

I don't know how to fix it because the syntax look ok

I think it's related to BB 3&4 because i don't have this problem with BB2

I want to try with BB3 & 4 because i use CD32+TF330+CF Card 32Gb and i've some problem with CF access (slow)

An idea ?
I've never had luck with BB3 and BB4. But what version of Shell do you have with BB3 and BB4? in BB2 I have 45.7. Maybe try using the BB2 Shell with your BB3+BB4 install before you install AKReal.
DofD is offline  
Old 18 April 2019, 23:40   #939
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 40
Posts: 520
Shell is 45.7 too After AKREAL install over BB4

BTW i've switched the desktop to Dopus 5.91 and the problem doesn't appear anymore

Everything loads without error message

I'll test like this on my real CD32 to see if it suits my needs

I've seen that i'm not the only one to have this problem because in this video she has the problem too at 9:45 :

[ Show youtube player ]

Thanks DofD
Rochabian is offline  
Old 19 April 2019, 03:54   #940
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,068
Yep, I've told a million times that BB3&4 are not supported at all. Maybe I should write it every two posts or something.
Retrofan is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VA2000 Support Thread mntmn support.Hardware 148 06 December 2019 17:35
Joypad (2 button) support thread wXR project.WHDLoad 24 24 August 2016 06:24
Providing 2 fire button support / cd32 joypad support amigapd request.Other 0 13 July 2015 18:20
KryoFlux Support Thread - post all your problems here billy project.SPS (was CAPS) 10 29 April 2010 19:18
Misc Comments from old support thread Marcuz project.ClassicWB 2 17 May 2004 22:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12425 seconds with 16 queries