English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 21 December 2018, 23:50   #1
pubzombie
Registered User

pubzombie's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: westmids
Posts: 856
Best cable options for modern TVs - A1200

Hi guys,
As usual I’ve got my A1200 out for the holidays to play some games.
I’m finding that my scart lead is a little flakey and was going to order a new one.
But just wondered if there was a better option for modern TVs, given that scart is fast disappearing from some new TVs these days.
I’ve seen that there are Amiga to monitor cables - just wondering if there is a way of using hdmi? Or what is the best option these days?
Thanks for your helping again,
Steve
pubzombie is offline  
Old 21 December 2018, 23:55   #2
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 41
Posts: 5,155
I am very happy with this for my Mega Drive - SCART in, HDMI out. Works perfectly, but I didn't try it with Amiga yet..

https://www.amazon.co.uk/Converter-E...o+hdmi+adaptor
Predseda is offline  
Old 22 December 2018, 11:03   #3
pubzombie
Registered User

pubzombie's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: westmids
Posts: 856
Thank you that’s a relatively cheap option!!
pubzombie is offline  
Old 01 February 2019, 17:41   #4
pubzombie
Registered User

pubzombie's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: westmids
Posts: 856
Quote:
Originally Posted by Predseda View Post
I am very happy with this for my Mega Drive - SCART in, HDMI out. Works perfectly, but I didn't try it with Amiga yet..

https://www.amazon.co.uk/Converter-E...o+hdmi+adaptor
ordered thank you!
will let y'all know how it rocks
pubzombie is offline  
Old 01 February 2019, 18:19   #5
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 41
Posts: 5,155
Looking forward
Predseda is offline  
Old 04 February 2019, 23:03   #6
pubzombie
Registered User

pubzombie's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: westmids
Posts: 856
Quote:
Originally Posted by Predseda View Post
Looking forward
It’s on a slow boat from China
pubzombie is offline  
Old 05 February 2019, 02:41   #7
xubidoo
Registered User

 
Join Date: Feb 2019
Location: blackburn/uk
Age: 51
Posts: 31
considering 1 of those as well for my CD32 , be interested to see what you think when it arrives
xubidoo is offline  
Old 09 February 2019, 22:16   #8
pubzombie
Registered User

pubzombie's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: westmids
Posts: 856
It turned up !!!
It’s great to have an upscaled picture that uses more screen space. Lovely clarity. Two points of contention 1, bigger screen more pixelated. I’m seeing details in a new way makes Paradroid 90 a bit blocky though.
2, I’m getting input lag. It’s small but noticeable especially from the mouse on the desktop. Not noticed it yet from joystick.
Pz
pubzombie is offline  
Old 10 February 2019, 10:23   #9
duga
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sweden
Posts: 364
Quote:
Originally Posted by pubzombie View Post
It turned up !!!
It’s great to have an upscaled picture that uses more screen space. Lovely clarity. Two points of contention 1, bigger screen more pixelated. I’m seeing details in a new way makes Paradroid 90 a bit blocky though.
2, I’m getting input lag. It’s small but noticeable especially from the mouse on the desktop. Not noticed it yet from joystick.
Pz
Turn off Game Mode on your tv.
duga is offline  
Old 10 February 2019, 12:49   #10
pubzombie
Registered User

pubzombie's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: westmids
Posts: 856
Quote:
Originally Posted by duga View Post
Turn off Game Mode on your tv.
Didn’t know it had one - will check settings asap. Thank u
pubzombie is offline  
Old 10 February 2019, 19:57   #11
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,372
Turning off "Game Mode" actually adds a lot of input lag in newer TVs. My 4K TV e.g. has probably 80-100ms without. With "Game Mode" enabled it's app. 18-20ms.
Retro-Nerd is online now  
Old 10 February 2019, 20:12   #12
pubzombie
Registered User

pubzombie's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: westmids
Posts: 856
No gaming mode on it. It’s a basic model Logic 24inch portable size flatscreen.
I have noticed however that the tv says it’s running at 60hz but scary converter box says it’s running at 50hz. Mean anything to anybody?
So far the input lag is only really bad on the 3.9 workbench desktop.
It’s not occurring in the games I’ve tried yet. But only tried a couple
pubzombie is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Too strong Amiga RGB signal for modern TVs? Predseda support.Hardware 2 15 September 2016 13:32
Options for A1200 Sim085 support.Other 22 30 September 2014 12:23
All modern LCD TVs display Amiga PAL RGB perfectly - true or false? Photon support.Hardware 65 29 November 2013 22:55
Modern display options...? Christian support.Hardware 9 20 February 2007 21:02
Modern 2.5" drive on an A1200 SilentBob support.Hardware 6 24 September 2006 15:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07173 seconds with 14 queries