English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Home Projects > project.EAB

 
 
Thread Tools
Old 12 April 2012, 12:16   #1
RCK
Administrator

RCK's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Paris / France
Age: 40
Posts: 2,929
Lightbulb Abime.net offline

Ok, I finally was able to jump to netcenter this morning.

The reason why hard-reboot didn't help us to came back to life was a (stupid) warning about our backup disk: "Drive 2 on adapter 0 is predicting a future failure. Press any key to continue..."
So I guess it's time to find a new hard drive

Sorry it was long to fix the situation.
RCK is offline  
Old 12 April 2012, 13:11   #2
Peter
Still an Amiga user
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 50
Posts: 2,624
Thanks for getting things up and running again!
Peter is offline  
Old 12 April 2012, 13:18   #3
DH
Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Geordie Land
Age: 51
Posts: 4,051
Thanks RCK

Don't worry about the length of time, the main thing is EAB and the Abime.net servers are now up and running again
DH is offline  
Old 12 April 2012, 13:23   #4
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 40
Posts: 4,885
I had been very scared for all those five days
Predseda is offline  
Old 12 April 2012, 13:26   #5
lilalurl
Global Moderator
lilalurl's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Age: 39
Posts: 2,901
Send a message via ICQ to lilalurl
Good job.


Not sure if it is known or not, but accessing the forums via http://eab.abime.net/ gives an error:
"The requested URL /main.php was not found on this server."

On the other hand, accessing it via:
http://eab.abime.net/?styleid=1
(link found in the main abime page) works fine.
lilalurl is offline  
Old 12 April 2012, 13:32   #6
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 38
Posts: 17,789
I thought it was because of death of Jack Tramiel.
s2325 is offline  
Old 12 April 2012, 13:35   #7
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 40
Posts: 4,885
Quote:
Originally Posted by lilalurl View Post
Good job.


Not sure if it is known or not, but accessing the forums via http://eab.abime.net/ gives an error:
"The requested URL /main.php was not found on this server."

On the other hand, accessing it via:
http://eab.abime.net/?styleid=1
(link found in the main abime page) works fine.
I had the same result, but after clearing of caches and cookies it work normally.
Predseda is offline  
Old 12 April 2012, 13:36   #8
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 41
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Should the title be changed to "Abime.net ONLINE" ?
Bamiga2002 is offline  
Old 12 April 2012, 13:42   #9
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Seems like the Facebook page kept company to some peeps while the server was offline
Akira is offline  
Old 12 April 2012, 13:47   #10
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 44
Posts: 3,157
It's been a long five days without EAB, which made me realize, just how addicted I am to this place.
Thanks RCK for bringing it back to life.
Retroplay is offline  
Old 12 April 2012, 13:48   #11
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,347
Send a message via MSN to fitzsteve
Nice work, looks like the Snowman defrosted too
fitzsteve is offline  
Old 12 April 2012, 13:49   #12
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 42
Posts: 1,374
What kind of harddrive does EAB need? SPS and KryoFlux would like to donate one.
mr.vince is offline  
Old 12 April 2012, 13:57   #13
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 41
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Quote:
Originally Posted by Retroplay View Post
It's been a long five days without EAB, which made me realize, just how addicted I am to this place.
Thanks RCK for bringing it back to life.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=61195
Bamiga2002 is offline  
Old 12 April 2012, 14:05   #14
lilalurl
Global Moderator
lilalurl's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Age: 39
Posts: 2,901
Send a message via ICQ to lilalurl
Quote:
Originally Posted by Predseda View Post
I had the same result, but after clearing of caches and cookies it work normally.
Even a full refresh (Ctrl + F5) was enough. Silly me for not thinking of doing that .
lilalurl is offline  
Old 12 April 2012, 14:14   #15
Peter
Still an Amiga user
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 50
Posts: 2,624
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post
Nice work, looks like the Snowman defrosted too

Sh*t - that means Xmas is now officially over!
Peter is offline  
Old 12 April 2012, 16:10   #16
MrCheese
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Manchester
Posts: 91
Welcome back - it's alive, alive I tell you! I would be happy to chip in towards a new drive.
MrCheese is offline  
Old 12 April 2012, 16:12   #17
mfletcher
Bawbag.

mfletcher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 369
Hurrah! Thanks RCK!
mfletcher is offline  
Old 12 April 2012, 16:23   #18
Allen1
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Blyth England
Age: 62
Posts: 761
I'm just pleased it was a proper technical problem and not some type of attack being made, there have been enough of those in the past especially on a couple of satellite forums that I go to.

Thanks RCK for getting the problem identified and for getting the forum up and running again
Allen1 is offline  
Old 12 April 2012, 16:33   #19
spannernick
Retro Nuts

spannernick's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: London/UK
Age: 47
Posts: 1,077
Dam HDs,glad eab is back but won't this happen again until you change the HD...? (I have a server too,Well its WAMP)

BTW Whats netcenter...a place...??

maybe... http://support.wdc.com/product/downl...id=409&lang=en

Last edited by spannernick; 12 April 2012 at 16:39.
spannernick is offline  
Old 12 April 2012, 16:42   #20
BuZz
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Oxford / UK
Age: 42
Posts: 583
Send a message via ICQ to BuZz
Is that a S.M.A.R.T monitoring warning from bios ? Might be able to switch it off ?
BuZz is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
#abime.net needs you! T_hairy_bootson project.IRC 40 04 June 2009 21:02
#abime.net Rochabian project.IRC 5 05 November 2005 12:31
[abime.net] New abime.net portal online ! RCK project.EAB 25 31 July 2004 14:47
#abime.net Down? CodyJarrett project.IRC 25 31 January 2003 14:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09022 seconds with 13 queries