English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. Language > Coders. AMOS

 
 
Thread Tools
Old 14 March 2017, 15:12   #21
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,779
Quote:
Originally Posted by AronGooch View Post
I just ran the same test with Amos 1.3 but this time in WinUAE as apposed to my real machine test I did earlier with Amos Pro.

The results are exactly the same as Amos Pro on my real A600 machine.

In WB3.1 the interlaced screen issue is present and running Amos 1.3 in WB1.3 the issue goes away and a proper interlaced screen is displayed.

is it not just Iprefs or something - what about Wb1.3 on kick 3.1?

Last edited by Retro1234; 14 March 2017 at 15:30.
Retro1234 is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 July 2017, 06:20   #22
AronGooch
 
Posts: n/a
Sorry it's been a few months since I last posted but have got back to this problem as I have a game that is almost finished on Amos Pro but cannot run it in anything above WB1.3 because this issue is still present.

Running Amos1.3 under kickstart1.3, the interlace screens work correctly as I posted earlier but running Amos1.3 under kickstart3.1 creates the same issue with the interlaced screen not showing correctly in Hires mode.
 
Old 03 July 2017, 08:55   #23
Samurai_Crow
Total Chaos forever!

Samurai_Crow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Collins, CO USA
Age: 43
Posts: 919
Send a message via Yahoo to Samurai_Crow
Have you unchecked the coersion item in the IPrefs preferences yet?
Samurai_Crow is offline  
Old 03 July 2017, 10:05   #24
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,946
Does it work with KS 2.0, 3.0? (As in, is it KS 3.1 _only_?)

3.1 changed how graphics.library vblank works, if graphics.library thinks mode is not interlaced (=interlace was not opened using system functions), it always sets long field bit in vblank routine.
Toni Wilen is online now  
Old 05 July 2017, 18:35   #25
Amiten
Registered User
Amiten's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Spain
Posts: 435
Hello, can someone explain how to fix the interlace issue in Amos please ? I read all Thread and not find any solution exept Modify something in Amos Config but is not clear what and how...

Thank you in advance

Enviado desde mi ONE LTE HD (ONE TORO) mediante Tapatalk
Amiten is offline  
Old 05 July 2017, 18:44   #26
kamelito
Zone Friend
kamelito's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: France
Posts: 830
Maybe detect the OS and if it is 3.1 call the OS fonction instead of using Amos.
Kamelito
kamelito is offline  
Old 05 July 2017, 18:54   #27
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,946
If the problem is KS 3.1 only: open interlaced screen using system routines (resolution can be any, preferably as small as possible to not use too much ram), then use normal AMOS commands to open interlaced mode, which should now work correctly.
Toni Wilen is online now  
Old 07 July 2017, 08:59   #28
kamelito
Zone Friend
kamelito's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: France
Posts: 830
@samuraicrow
What is the status of Amos re développement done at ultimateamiga.co.uk?
Is there build of Amos Pro 2.1 or Amos Pro 3.x? What came out of the work done on the originals sources? Any binaries available?
Kamelito
kamelito is offline  
Old 07 July 2017, 12:13   #29
Samurai_Crow
Total Chaos forever!

Samurai_Crow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Collins, CO USA
Age: 43
Posts: 919
Send a message via Yahoo to Samurai_Crow
Kamelito, the head developer of the effort (BruceUncle) had back surgery just before he was about to release the 2.1 bug fix version. We are trying to put all of his changes into a private version control system because a recent former team member tried to break up the team and deleted our contributions on GitHub.

Problem solved for the OP.

Last edited by Samurai_Crow; 12 July 2017 at 20:35.
Samurai_Crow is offline  
Old 13 July 2017, 08:31   #30
AronGooch
 
Posts: n/a
Sorry all, been busy times lately.

Im happy to say the problem I was having with the interlace screen opening in Amos Pro has been fixed. I can now correctly open fully working interlace screens in Amos Pro under Kickstart 3.1 now.

I have found via Amiga.Org forum that there might be a possibility I hadn't been using the latest Amos Pro libraries. Upon further investigation and from many users input I found there is an 'amos.library' version 2.30. Downloading this, which was very difficult to obtain I found, renaming to amos.library and placing in my Libs directory I found Amos Pro now has no issues opening an interlace screen. Awesome stuff!
 
Old 13 July 2017, 08:49   #31
kamelito
Zone Friend
kamelito's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: France
Posts: 830
Glad you solve your issue. As you wrote that it was difficult to obtain, why not upload it here in the zone to avoid having to look after it later?
Kamelito
kamelito is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interlaced vs Non-Interlaced display whitebird support.Hardware 9 12 January 2015 11:20
Scanline flicker when moving between interlaced and non-interlaced WB screens mr_a500 support.FS-UAE 0 19 December 2014 18:10
Automatically disable Direct3D scanlines/mask during interlaced screens (WinUAE) Maren request.UAE Wishlist 6 26 September 2010 10:14
Flickering when interlaced and non-interlaced highres screens "meet" Maren support.WinUAE 12 27 November 2009 23:59
Where's the amos.library on the 3-disk AMOS set? andreas support.Apps 0 15 November 2001 17:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20918 seconds with 12 queries