English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 28 April 2019, 19:28   #21
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,859
I meant there still can be some specific combinations that does not have proper check (especially when multiple different HDFs are mounted). I can't be sure.

Single RDB HDF having "too many" partitions is fixed. Mounting skips remaining "unsupported" partitions.
Toni Wilen is offline  
Old 30 April 2019, 19:35   #22
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,859
http://www.winuae.net/files/b/winuae_4210b3.7z
http://www.winuae.net/files/b/winuae64_4210b3.7z

Beta 3:

- Number of partitions in single UAE HDF was still not correctly restricted to max supported (420b8).
- PPC CPU incorrectly used direct access when accessing Picasso IV byteswap memory regions. (Shogo color error, probably other PPC games/demos too)
- Added support for Picasso IV Zorro II 2M VRAM mode. (J1 jumper in real hardware, VRAM size adjustment in UAE)
Toni Wilen is offline  
Old 30 April 2019, 20:33   #23
AC/DC HACKER!
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: DigitalCorruption/iNT
Posts: 334
D'oh! I started this one...with an A4000 config I use a lot. Native Amiga screen shows, but the Workbench is a black screen. I can hear a sound file play I have in my SS when WB is loaded. After doing some checking, I had to do some clever stuff to get access to the PicassoIV.info to make changes. Laughing. Now the Workbench screen is normal, Shogo looks great, Nightlong as well and the "character" doesn't have any "garbage" around it. Looks as it should from my short tests. Payback PPC loads a Little slower than before...which was super fast, and the menu objects spin fast still (cosmetic). But game play is as it should be...so far.

Well done, Toni!! I'll do some more testing, but it sure is nice to see things in their correct colors. ShogoMAD is a little slow, you're right, but..wasn't really meant for a Picasso 4...hah. Another donation soon (this is a good reminder).
AC/DC HACKER! is offline  
Old 02 May 2019, 14:42   #24
Phantasm
Not a Rebel anymore
Phantasm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Age: 46
Posts: 274
Quote:
Originally Posted by AC/DC HACKER! View Post
this is a good reminder.

Indeed, I had never noticed the option, so thanks to yourself for mentioning it as well as thanks to Toni. Donation made
Phantasm is offline  
Old 07 May 2019, 19:16   #25
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,859
http://www.winuae.net/files/b/winuae_4210b4.7z
http://www.winuae.net/files/b/winuae64_4210b4.7z

Beta 4: (Possibly final)

- 410b1 sub pixel update broke BPLCON1 scaling in Absolute Inebriation / Virtual Dreams. (Very old glitch was temporarily back..)
- If SPTI CDROM mode: always use IOCTL_CDROM_RAW_READ. Normal 2048 sector read does not necessarily return error (but hangs) if track is not normal 2048 sector size CDROM track.
Toni Wilen is offline  
Old 07 May 2019, 20:19   #26
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 14,308
Thanks Toni

Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Beta 4: (Possibly final)
...we all better get testing then
DamienD is offline  
Old 07 May 2019, 23:17   #27
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 14,308
Not that it means much, best to wait for feedback from the hardcore testers like mark_k, thomas etc

...but I have now finished testing the latest beta with my usual "problem games over the years" and all good Toni
DamienD is offline  
Old 08 May 2019, 22:14   #28
bagpipes
Registered User

bagpipes's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Poland
Posts: 87
Alien Breed 3D graphics issues

Toni, AB 3D still has some graphics issues when in-game you enter in fullscreen mode (push "Enter" button on numpad).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	alien breed 3d (2016-01-01)(team 17)[f www_012.png
Views:	129
Size:	305.3 KB
ID:	63019  
bagpipes is offline  
Old 08 May 2019, 22:35   #29
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 14,308
Weird, it's fine here:



Are you using the floppy disk, CD32 or WHDLoad version?

I'm using the floppy disk version. What stage is that and I'll try to test also?

Last edited by DamienD; 08 May 2019 at 22:44.
DamienD is offline  
Old 08 May 2019, 22:56   #30
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 14,308
I don't know if it's the same area, on stage 3 I went into the pool:



I also tried stages 2, 4, 5 and couldn't see any issues.
DamienD is offline  
Old 09 May 2019, 08:33   #31
bagpipes
Registered User

bagpipes's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Poland
Posts: 87
AB 3D graphics issues

It's CD32 version. The problem appears when automatic scaling is "on". With no scaling "on" everything is fine. Here's my config.
Attached Files
File Type: uae AB 3D CD32.uae (12.6 KB, 17 views)
bagpipes is offline  
Old 09 May 2019, 08:43   #32
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,859
Is that same glitch? (=does not happen in 4.1?) Statefile required, I am not going to play this game.. (preferably from floppy based version)
Toni Wilen is offline  
Old 09 May 2019, 09:04   #33
bagpipes
Registered User

bagpipes's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Poland
Posts: 87
AB 3D CD32 graphics issues

Problem starts with WinUAE 4.2.1 beta 1. Here's my config and statefile. It's strange, because with 4.2 normal screen was broken, but (with automatic scaling "on") fullscreen was OK. 4.2.1 beta 1 fixed (partially) normal screen, but broke fullscreen (when automatic scaling is "on").
Attached Files
File Type: uae AB 3D CD32.uae (12.6 KB, 19 views)
File Type: uss AB 3D CD32.uss (796.5 KB, 24 views)

Last edited by bagpipes; 09 May 2019 at 09:12.
bagpipes is offline  
Old 10 May 2019, 20:35   #34
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,859
Thanks. This is getting really tricky, it seems larger modifications are needed to fully fix this but this was supposed to be only simple bug fix version and this isn't simple fix.. Lets see how non-simple it really is..
Toni Wilen is offline  
Old 11 May 2019, 16:52   #35
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,859
First fix attempt. I quickly checked few other games and they still seemed to work fine but there is still chance of something else breaking.

winuae.7z updated.
Toni Wilen is offline  
Old 11 May 2019, 19:27   #36
bagpipes
Registered User

bagpipes's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Poland
Posts: 87
Thank you, Toni! AB 3D now works like a charm.
bagpipes is offline  
Old 11 May 2019, 19:37   #37
falken
Registered User
falken's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Spain
Posts: 43
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
First fix attempt. I quickly checked few other games and they still seemed to work fine but there is still chance of something else breaking.

winuae.7z updated.
It is the same winuae64_4210b4.7z?
falken is offline  
Old 11 May 2019, 19:55   #38
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,859
Quote:
Originally Posted by falken View Post
It is the same winuae64_4210b4.7z?
No. Already released betas never changed.

winuae.7z = http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z (which can change any time)
Toni Wilen is offline  
Old 11 May 2019, 20:18   #39
falken
Registered User
falken's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Spain
Posts: 43
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
No. Already released betas never changed.

winuae.7z = http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z (which can change any time)
Thank you Toni! Are there a 64bit version?
falken is offline  
Old 11 May 2019, 20:47   #40
Mclane
Old fart!

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 58
Posts: 603
Pre tests are only 32bit....Just proof of working, only beta's and full get 64bit
Mclane is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 4.1.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 105 04 December 2018 20:36
WinUAE 4.0.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 472 19 June 2018 22:54
WinUAE 2.6.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 271 14 May 2013 16:51
WinUAE 2.5.0 Beta series (Was 2.4.2) Toni Wilen support.WinUAE 310 01 December 2012 18:02
WinUAE 2.0.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 445 13 December 2009 14:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09597 seconds with 14 queries